Indiase ontwerpfirma wint internationale erkenning

Indiase ontwerpfirma wint internationale erkenning

Future Factory viert opnieuw een bekroond jaar met 8 wereldwijde designprijzen in 2018

Future Factory, het in Azië gevestigde innovatie- en ontwerpadviesbureau, vierde twintig jaar aan de top door in 2018 8 designprijzen in de wacht te slepen, waaronder de gerenommeerde Red Dot Award: Product Design. De prijzen werden gewonnen voor verschillende bedrijfssectoren, wat de reputatie van Future Factory als een van Azië’s stop-designadviesbureaus onderstreept. “Het ontwerpteam van Future Factory heeft een erg druk en opwindend 2018 achter de rug”, aldus Jashish Kambli, Executive Partner bij Future Factory. “Het totaal van 8 awards in 2018 bevestigt ons doel om ontwerpcapaciteiten van wereldklasse naar de regio te brengen. Het is een trots moment voor ons om te weten dat de wereldwijde ontwerpgemeenschap onze bijdrage erkent.”

De acht awards omvatten de Red Dot Award: Product Design 2018, twee winnaars voor de Golden A’Design Award, twee winnaars voor de Silver A Design Award, één voor de A’Design Award en twee finalisten voor de Lexus Design Award. De eerste wordt alom geprezen als het internationaal erkende kwaliteitskeurmerk en bepaalt de beste producten die elk jaar worden gemaakt.

Een van de bekroonde producten was Dr Aquaguard’s Classic + waterzuiveraar, die zowel de Red Dot Award:Product Design uit Duitsland als de A’ Design Award uit Italië won. “De meermaals bekroonde Dr Aquaguard Classic + is een moderne interpretatie van de 21 jaar oude best verkochte waterzuiveraar in India”, aldus Jashish. “Het was een uitdaging om het iconische product opnieuw uit te vinden. Maar het nieuwe ontwerp doet het op twee manieren. Ten eerste heeft de innovatie voor wandmontage gezorgd voor een naadloze styling en functionaliteit, terwijl de nalatenschap van het merk behouden blijft door middel van zijn visuele taal. Ten tweede heeft het ontwerp ook heeft de gebruikerservaring voor al zijn belanghebbenden opnieuw uitgevonden.” Het nieuwe ontwerp zorgt voor snel onderhoud door de verwijdering van de voorbehuizing die is ontworpen met discrete magnetische knoppen, waardoor onderhoud eenvoudig en sneller wordt. Voor gebruikers benadrukt het minimale interface-ontwerp een eenpuntsbediening, waardoor de gebruikerservaring enorm wordt vereenvoudigd zonder de prijs-to-market in gevaar te brengen. “We hebben opnieuw een A’ Design-prijs gewonnen voor de iClean-stofzuiger, ook voor Eureka Forbes”, aldus Jashish, “Deze projecten zijn de nieuwste in een groeiende lijst van nauwe samenwerkingen en lanceringen tussen Future Factory en het Eureka Forbes-team. Het is zo hecht samenwerking met klanten en het talent van ons ontwerpteam dat ons helpt onze toppositie in design te behouden.”

“De Goldilocks-kluis voor Godrej Security Solutions is een ander goed voorbeeld van onze benadering van design. Dit is het resultaat van een ontwerpstrategie die is afgestemd op de markt en de gebruiker, en vertegenwoordigt het vermogen om oplossingen opnieuw te bedenken door middel van design thinking,” zei Geetika Kambli, Managing Partner bij Future Factory. “Het opnieuw vormgeven van huiskluizen rond elektronische beveiliging heeft geholpen een geheel nieuwe categorie op te bouwen, waardoor het bedrijf door ontwerp nieuw leven wordt ingeblazen. Het is bekroond met de Gold in the A’ Design Award en we zijn verheugd dat dit werk is erkend.”

Andere bekroonde producten waren onder meer een nieuw stationair assortiment voor het toonaangevende Indiase merk Kangaro en een waterzuiveringsinstallatie voor het Duitse technologiebedrijf Harbauer. De awards volgen op eerdere overwinningen voor Future Factory, waaronder de Good Design Award en IDSA, uit Japan en de VS. Het Future Factory-team zal de awards tussen 29 juni en 9 juli persoonlijk in ontvangst nemen in Italië en Duitsland. Na ontvangst van de Red Dot Award: Product Design, gedurende een periode van vier weken, zal de speciale tentoonstelling “Design on Stage – Winnaars Red Dot Award: Product Design 2018” de bekroonde innovaties tonen als onderdeel van ’s werelds grootste tentoonstelling van hedendaags design.

Over Toekomstige Fabriek:

Future Factory is het toonaangevende innovatie- en ontwerpbureau in Azië dat de toekomst opnieuw uitvindt om een ​​grootschalige impact voor klanten te creëren. Het adviesbureau heeft zowel denkers als doeners; die niet alleen mogelijkheden creëren, maar deze ook leveren. Future Factory is een samensmelting van meerdere mogelijkheden die werken als een ondersteunend ecosysteem om te ontwerpen, en dit helpt om een ​​idee met succes tot productie te brengen. Om opmerkelijke producten en ervaringen te leveren en levens echt te transformeren.

Perscontact bij Future Factory:

Ayesha Parbhoo

assistent marketingmanager

Future Factory LLP

601 B, de Qube, Hasan Pada Road,

Achter T2 Airport Terminal, Andheri (E),

Mumbai, India

Telefoon: +912228596358

ayesha@futurefactory.in

http://www.futurefactory.in

http://www.futurefactory.sg

Over de Red Dot Design Award:

Om de diversiteit op het gebied van design op een professionele manier te waarderen, is de Red Dot Design Award onderverdeeld in de drie disciplines van Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Communication Design en Red Dot Award: Design Concept. De Red Dot Award is een van ’s werelds grootste ontwerpwedstrijden. In 1955 kwam voor het eerst een jury bijeen om de beste ontwerpen van die tijd te beoordelen. In de jaren negentig ontwikkelde Red Dot CEO Professor Dr. Peter Zec de naam en het merk van de prijs. Sindsdien is de veelgevraagde Red Dot-prijs het gerespecteerde internationale zegel van uitstekende ontwerpkwaliteit.

Perscontact bij Red Dot:

Julia Hessen

Junior PR-manager

Red Dot GmbH & Co. KG

Gelsenkirchener Str. 181

45309 Essen, Duitsland

Telefoon: +49 201 30104-58

j.hesse@red-dot.de

http://www.red-dot.de/presse

Over de A’ Design Award:

A’ Design Award and Competition is een Italiaanse designprijs en een van ’s werelds grootste designcompetitie die de beste ontwerpen, ontwerpconcepten en producten en diensten toekent. De ontwerpwedstrijd heeft tot doel ontwerpers, innovators en makers over de hele wereld aan te sporen om superieure producten en projecten te bedenken die de samenleving ten goede komen. Elk jaar wordt de felbegeerde designprijs van de A’ Design Award uitgereikt aan producten, projecten, diensten en concepten die de beste voorbeelden van innovatie, originaliteit, functionaliteit, duurzaamheid, gebruiksgemak en zuinigheid.

Perscontact bij Red Dot:

A’Design Award en wedstrijden, OMC DS SRL

Via Manara 9,

22100 Italië

Telefoon: +39 031 449 19 43

Fax: +39 031 449 19 53

Bron: Ali Asgar Patanwala

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie