Industrieën waar AI nuttig zou zijn

Industrieën waar AI nuttig zou zijn

In de afgelopen decennia hebben vorderingen op het gebied van engineering en programmering geleid tot veel ontwikkelingen die exponentieel lijken op te duiken. Een van deze toepassingen en toepassingen is met kunstmatige intelligentie die wordt gebruikt voor zakelijke vooruitgang en voor ontwikkelingen in het dagelijkse leven van mensen, zowel privé als professioneel. We zien het gebruik ervan vandaag al in de vorm van zelfrijdende auto’s en voor de lol, zoals AI-programma’s die het Snake-spel kunnen verslaan.

Zelfs in de wereld van de geneeskunde wordt machine learning gebruikt om kankercellen in weefselmonsters te identificeren en om patiëntgegevens te relateren om mogelijke behandelingspaden te identificeren en welke specifieke risico’s ze kunnen lopen vanwege hun medisch dossier. Brandweerlieden van Forrest gebruiken machine learning ook om gebieden te identificeren die door branden zijn getroffen. De wereld van winkelen is een ander gebied waarin kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om artikelen die via een account zijn gekocht, te koppelen aan coupons en voorgestelde producten om te kopen. Deze praktijk van het schrijven van code met de mogelijkheid om zich een weg te banen door een probleem of door middel van een verzameling informatie, kan binnen de komende 5 jaar in het onderwijs op scholen en in andere professionele en persoonlijke praktijken in de wereld worden opgenomen.

Het idee dat er veel manieren zijn om een probleem aan te pakken zonder dat ze allemaal gelijk hebben, kan op jonge leeftijd worden geïntroduceerd door hen te laten zien dat groepssamenwerking in wezen is wat er plaatsvindt als een machine “leert”. Elke student kan een iets andere manier hebben om een probleem op te lossen en terwijl ze zoeken naar wat wel en niet werkt, beperken ze zich tot een van de mogelijk vele oplossingen. Het kan zelfs worden gebruikt om docenten te helpen bij het identificeren van studenten die mogelijk hulp nodig hebben in bepaalde lessen of over specifieke onderwerpen die in de klas worden besproken door een programma te maken dat de voortgang van studenten door hun academische carrière volgt om te zien op welke gebieden in wiskunde of schrijven ze moeite hebben en te vinden waar er ontstond verwarring en pak het aan dat de student in een betere positie zou kunnen zijn om te slagen. In het kader van de civiele techniek kan AI worden gebruikt om verkeerslichten te monitoren om de doorstroming van het verkeer gedurende de dag beter te vergemakkelijken.

Kunstmatige intelligentie kan ook worden gebruikt om te helpen bij het onderhoud van wegen. Naarmate steden blijven groeien en het weggebruik steeds frequenter wordt, kunnen programma’s worden geschreven om het aantal auto’s dat een bepaald weggedeelte gedurende een bepaalde tijdspanne gebruikt te beoordelen en een optimale tijd van het jaar te bepalen om het onderhoud zo goed mogelijk uit te voeren. nodig hebben en hoe de verkeersstroom het beste kan worden omgeleid. Hoewel er veel goeds kan voortkomen uit de toepassing van kunstmatige intelligentie in ons dagelijks leven, zijn er ook destructieve toepassingen die de komende 5 jaar tot stand kunnen worden gebracht als er vooraf geen voorzorgsmaatregelen worden genomen om ze te voorkomen.

Omdat de huidige cultuur bijvoorbeeld een meer privéleven aanmoedigt, kan het wenselijk zijn dat ze beperkingen opleggen aan wat kan worden gebruikt door kunstmatige-intelligentiealgoritmen.

Het is duidelijk dat de integratie van kunstmatige intelligentie in ons leven steeds vaker voorkomt naarmate de jaren verstrijken. De toepassing ervan wordt momenteel veel gebruikt in ons persoonlijke en professionele leven. Naarmate de tijd vordert, zal het gebruik van kunstmatige intelligentie vaker voorkomen en geaccepteerd worden, hoewel er voor moet worden gezorgd dat de mogelijke invasie ervan wordt voorkomen.

Bron: Alexei Dulub

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie