Instant Messaging met FaceTime

Instant Messaging met FaceTime

FaceTime is een applicatie die door Apple is ontwikkeld om te worden gebruikt in zijn verschillende producten, zoals iPhone, iPad en ook MacBook. Hiermee kunnen gebruikers van mobiele Apple-apparaten verbinding maken en naadloos communiceren met andere gebruikers. Hiermee kunt u videobellen via uw e-mailadres voor contact of ook via uw mobiele telefoonnummer. Kortom, het is zowel videotelefonie als Voice over Internet Protocol (VOIP). Vóór iOS 6 vereist FaceTime een wifi-verbinding om te werken, maar na de release van iOS 7 en later kunnen mensen FaceTime ook gebruiken via mobiele netwerken zoals 3G of LTE. Helaas ondersteunt Apple geen installatie van FaceTime op een pc. Net als alle andere Apple-producten, is de meeste van hun software eigendom van het bedrijf en wordt het product alleen gebruikt binnen het product en ecosysteem van Apple. Dit is een van de manieren waarop Apple zijn producten beheert en onder één nauwe omgeving houdt. Het biedt niet veel vrijheid voor integratie met andere externe systemen. En als u zich ook afvraagt ​​of u een emulator zoals andere Android-emulators op de markt, zoals Youwave of Bluestack, kunt gebruiken om FaceTime op uw pc te emuleren, dat kan op dit moment niet.

Wat de aanschafkosten betreft, kost het niets, aangezien de app al vooraf op uw Apple-apparaten is geïnstalleerd en zowel een wifi-verbinding als een mobiel netwerk kan gebruiken. De enige kost die u moet betalen, is het abonnement op uw mobiele netwerk voor uw apparaten, dat normaal gesproken ook de gegevensdekking en ook uw internetrekeningen dekt. FaceTime kan echter ook alleen op wifi-apparaten werken. Als je je afvraagt ​​over het standaard datagebruik van FaceTime, FaceTime gebruikt drie megabyte aan data per minuut gesprek. Dus als u zich abonneert op een onbeperkte dataverbinding, zou het geen probleem moeten zijn, aangezien u een vast bedrag betaalt, ongeacht hoe lang u FaceTime gebruikt. Als u echter een internet- of data-abonnement hebt dat u per minuut of per uur factureert, zijn de kosten voor uw internet- of mobiele data-factuur sterk afhankelijk van hoe lang u FaceTime gebruikt. Als u een data-abonnement van minder dan 1 GB per maand heeft, moet u het gebruik van FaceTime in de gaten houden, aangezien het een videotoepassing is en daarom veel gegevens verbruikt en overdraagt. De beste manier als u zich abonneert op een abonnement van minder dan 1 GB, is door alleen wifi te gebruiken. Tot nu toe ondersteunen de meeste mobiele netwerkproviders FaceTime. En als je echt wilt dat FaceTime je niets kost, zoek dan gewoon een gratis wifi-verbinding en log in op je FaceTime om met iemand in contact te komen. De vlotte verbinding van de communicatie via FaceTime hangt echter sterk af van de snelheid van de wifi- en internetverbinding. Verwacht dus niet veel van die verbinding.

FaceTime gebruikt geen minuten als een normaal dekkingsplan voor mobiele telefoonminuten. De videocommunicatie verloopt via het mobiele datanetwerk via 3G of LTE. Dit dataplan wordt normaal gesproken gedekt door het Cellular Data Network door te meten hoeveel dataverbruik u per maand hebt gebruikt. U kunt bij uw gsm-operator navragen over het data-abonnement. Normaal gesproken is er het onbeperkte dataplan waarbij je zoveel mogelijk data via internet kunt uploaden en downloaden en je betaalt slechts een vast bedrag per maand. Er is ook het vaste dataplan zoals 1 GB, 5 GB enzovoort, waarin u ook een vast bedrag per maand betaalt. Met dit abonnement wordt u echter, zodra het datagebruik de toewijzing heeft overschreden, in rekening gebracht op basis van het datagebruik dat is gebruikt. Houd er dus rekening mee dat elke keer dat u FaceTime gebruikt voor videogesprekken, er ongeveer 3 tot 5 MB per minuut wordt gebruikt. Dus als u niet over het onbeperkte abonnement beschikt, neem dan contact op met uw netwerkoperator hoeveel zij in rekening brengen per MB datagebruik. Hoewel FaceTime telefoonnummers gebruikt om met anderen in contact te komen, heeft dit geen invloed op uw mobiele telefoonminuten, aangezien FaceTime de telefoonnummers alleen gebruikt als contactadres in het netwerk. FaceTime identificeert ook het e-mailadres als het contactadres. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de kosten van het minuutverbruik op uw mobiele telefoonrekening, aangezien dit alleen van invloed is op het data-abonnement waarop u zich hebt geabonneerd. Omdat Apple-apparaten en -producten in de toekomst veel sneller en ook een stuk goedkoper worden, zou FaceTime zeker blijven en de manier waarop we met anderen communiceren veranderen.

Bron: Razamith Sovereign

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie