Intelligentie manier is kunstmatig

Intelligentie manier is kunstmatig

Nieuwsgierigheid is de mens altijd ontgaan. Dit heeft geleid tot veel uitvindingen en ontdekkingen. Een van de mooiste voorbeelden van menselijke uitvindingen is de computer. Er komt automatisch een beeld bij ons op. Ze zijn in staat om enorme berekeningen, repetitieve en saaie taken uit te voeren die ons veel tijd kosten.

Precies wat de computer biedt, is niet het vermogen om star of onnadenkend te zijn. Maar eerder om voorwaardelijk te gedragen; soms op deze manier, soms dat, zoals het hoort. Dit betekent kennis toepassen op actie. Geloof het of niet, zelfs hier is de houding het belangrijkst. We vragen deze machines om het werk te doen dat we al kennen en doen. Maar we willen dat ze het sneller en nauwkeuriger doen.

De ironie is dat wij mensen op kunstmatige manieren intelligentie proberen te produceren. Het is gewoon de wetenschap van het produceren van machines (machines maken) met intelligentie en een beetje gezond verstand. Het gaat erom hoe je een systeem programmeert zodat het zich als mensen gedraagt. Ze kunnen denken, informatie verwerken, beslissingen nemen en daarnaar handelen. Ja, we geven de voorkeur aan illusies boven de werkelijkheid.

Geschiedenis kan worden geassocieerd met Egyptenaren op jonge leeftijd, maar dit kreeg zijn formele naam ‘Artificial Intelligence’ op Dartmouth Conference, Hanover, New Hampshire in 1956 onder leiding van John McCarthy. En de wereld kwam meer te weten over het niveau van het menselijk denken. Er volgden veel dingen. LISP of lijstverwerking, de taal die voor AI wordt gebruikt, werd in 1958 ontwikkeld door John McCarthy. In 1970 kreeg de wereld zijn eerste expertsysteem op het gebied van medische wetenschappen voor het opsporen van bloedinfecties, MYCIN. Prolog of programmeren in logica, een van de belangrijkste talen van AI, werd in 1972 door Japanners ontwikkeld. Een groot ding dat de wereld echt verbaasde, gebeurde in 1991 toen een menselijke schaakmeester werd verslagen door een computer.

En rust is geschiedenis, zeggen ze…

Er zijn verschillende velden waar het een goede respons heeft gevonden. De velden omvatten:

* Spel spelen – Programmeer een systeem voor het spelen van spellen zoals schaken.

* Expert Systems – Creëer een kennisbank, help systemen om beslissingen te nemen op basis van hun ervaring (knowledge in base).

* Human Sensory Systems – emuleren menselijke zintuigen van stem en visie.

* Neurale netwerken – Poging om verbindingen (neuronen) die in het menselijk brein bestaan ​​te reproduceren en zo intelligentie te simuleren.

* Robotica – Een populair vakgebied. Programmeer een systeem zo dat het de prikkels van buitenaf kan zien, begrijpen en erop kan reageren.

Het voortdurende succes van het toevoegen van intelligentie aan machines zodat we niet kunnen onderscheiden of het een machine of een mens is, lijkt verzekerd. Het doel om menselijke intelligentie te dupliceren of het idee om een ​​kloon van mensen in intelligentie te creëren, is echter een beetje controversieel. We zijn succesvol in het creëren van robots (machines) die in concrete situaties met antwoorden kunnen komen. Maar nog steeds niet in staat om onze dagelijkse omstandigheden te dupliceren. We hebben te maken met onzekere situaties. Om ons hieraan aan te passen, hebben we denkvermogen en gezond verstand nodig. Denken is een reeks mentale processen die plaatsvinden in een onbewuste geest. Dat doen we ook bewust. Vraag blijft nog steeds. Als we in staat zijn om dit denken op een bewuste manier toe te voegen, kunnen we dan ooit dat hogere niveau van onderbewustzijn bereiken?

Ja, soms moeten dingen even terzijde worden gelaten om te antwoorden. Dus kan een computer tegelijkertijd intelligent zijn, denken, begrijpen en handelen, en dat moet nu niet ter discussie worden gesteld?

Bron: Sujata Sachdev

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie