Internetaanwezigheid – Google me maar als je wat meer over mij wilt weten

Internetaanwezigheid – Google me maar als je wat meer over mij wilt weten

De kracht van een persoonlijke aanwezigheid op internet was het onderwerp van een gesprek dat ik laatst met een collega had. Hij probeerde te begrijpen wat de waarde van een persoonlijke aanwezigheid op internet was voor een non-executive.

Ik vroeg hem of hij waarde zag in andere branchegenoten, collega’s, collega’s, ondergeschikten, superieuren, bestaande of potentiële klanten, media- of beurspersoonlijkheden, collega-leden van brancheorganisaties, et al. meer te weten kunnen komen over wie hij is als persoon, professional en/of zijn inhoudelijke expertise en capaciteiten. Merk op dat ik het niet eens noemde – recruiters.

Ik suggereerde toen dat als hij geloofde dat er een tastbare waarde in het bovenstaande zit, het vermogen om simpelweg te zeggen: “Als je wat meer over mij wilt weten, Google me maar” een buitengewoon krachtige uitspraak is. Ik vertelde hem ook dat hij echt zou weten hoe krachtig dit is wanneer ze, nadat ze dit tegen iemand hebben gezegd, reageren met: “Ik heb je al gegoogled, daarom heb ik contact met je opgenomen.”

In de zakenwereld hebben we allemaal tijd nodig, en de meesten van ons hebben veel te veel mensen die om onze tijd vragen. Niet alleen helpt het hebben van zichtbare informatie die iedereen online kan vinden door een simpele “Google mij”-zoekopdracht uit te voeren, u bij het beslissen of u al dan niet instemt met een ontmoeting met iemand anders, het kan ook diegenen helpen die u willen ontmoeten om een een beter afgestemd en productiever gesprek met u. Dit zegt niets over de grotere blootstelling die het u in de zakenwereld geeft aan mogelijkheden om uw inhoudelijke expertise te delen door middel van spreekbeurten, publicaties, forums, enz. Merk op dat ik het niet eens noemde – carrièremogelijkheden.

Het belangrijkste concept dat veel mensen niet begrijpen, is het volgende:

Het is één ding om inhoud op internet te hebben die op u betrekking heeft. Het is iets heel anders om inhoud zichtbaar te hebben op de eerste pagina met hits wanneer iemand je Google gebruikt.

Dus hoe ga je proactief te werk, niet alleen om een ​​persoonlijke aanwezigheid op het internet op te bouwen, maar ook om een ​​zichtbare aanwezigheid op het internet op te bouwen door inhoud waarover je controle hebt naar de eerste pagina van Google te leiden? Begin met schrijven. Het is zo simpel.

Waar schrijf je over? Schrijf over de problemen die je elke dag oplost. Schrijf over de systemische problemen en/of problemen die u elke dag aanpakt en hoe u deze aanpakt op basis van uw unieke perspectief en inhoudelijke expertise. Je hoeft de boerderij niet weg te geven. Praat gewoon over situaties en oplossingen in meer algemene termen.

Dit roept ook de vraag op: waar publiceer ik wat ik schrijf? Er zijn allerlei plaatsen om inhoud te publiceren, maar de media waarin u hoogstwaarschijnlijk wilt publiceren, zijn blogs en artikelen. Deze inhoud wordt doorgaans sneller zichtbaar (dwz hoger gerangschikt) in zoekmachines dan algemene persoonlijke of zakelijke website-inhoud die u mogelijk publiceert. Dat gezegd hebbende, alle blogs en artikelsites zijn niet gelijk gemaakt. Er zijn vele, vele plaatsen om inhoud te publiceren, maar u wilt inhoud publiceren op plaatsen die resulteren in hooggeplaatste inhoud die uiteindelijk op de eerste pagina van Google zal verschijnen.

Dus hoe identificeer je de ‘juiste’ plaatsen om je inhoud te publiceren? Zoek naar sites die veel verkeer hebben in combinatie met veel veranderende of nieuwe inhoud. Sites die deze twee elementen voor zich hebben, zullen doorgaans resulteren in inhoud die sneller hoger scoort in de zoekmachines. Sites die veel verkeer combineren met bloggen of artikelinhoud zijn meestal de beste. On-line netwerksites zoals Ecademy combineren veel verkeer met constant veranderende nieuwe bloginhoud. Artikelsites zoals EzineArticles combineren veel verkeer met voortdurend veranderende nieuwe artikelinhoud. U kunt ook nog meer bekendheid creëren voor de inhoud die u maakt door gebruik te maken van sites zoals ArticleMarketer die uw artikelinhoud uitzenden naar nog meer publicatiesites voor artikelen, blogs, nieuwsbrieven, enz.

Hier is de sleutel: de kracht van het gebruik van sites zoals Ecademy, EzineArticles, et al. komt doordat u ze gebruikt om te verwijzen naar andere webinhoud die u heeft gemaakt en/of al bestaat en die u hoger in de zoekmachines wilt laten scoren. U profiteert van “guilt by association” als gevolg van hyperlinks naar andere inhoud. Wanneer zoekmachines zoals Google uw inhoud op sites zoals Ecademy en EzineArticles scannen en hyperlinks naar andere inhoud vinden, geven ze een voorkeursrangschikking aan de gehyperlinkte inhoud.

Met een beetje inspanning en door gebruik te maken van de kracht van sites zoals ik hierboven heb genoemd, kunt u in slechts een paar maanden een zichtbare persoonlijke aanwezigheid op het internet opbouwen. Je zult dan kunnen profiteren van de kracht om te kunnen zeggen: “Als je wat meer over mij wilt weten, Google me dan maar.”

Bron: Ron Bates

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie