Internetmarketingtips voor non-profitorganisaties

Internetmarketingtips voor non-profitorganisaties

Een non-profitorganisatie kan internetmarketing met groot voordeel implementeren tegen een kleine prijs. Denk hierbij aan een geoptimaliseerde website, social media marketing op Facebook, Google+ en YouTube, PPC advertenties en e-mailmarketing.

Voor kleinere non-profitorganisaties – NGO’s, liefdadigheidsinstellingen, weeshuizen, bejaardentehuizen, campagneorganisaties – is het runnen van operaties, het krijgen van toegewijde vrijwilligers en het werven van fondsen een voortdurende uitdaging. Enquêtes hebben aangetoond dat in ontwikkelingslanden zoals India de acceptatie van online marketing slecht is in de non-profitsector. Veel organisaties hebben niet eens een website. Ze vertrouwen op mond-tot-mondreclame en gedrukte media om informatie te verspreiden en donaties te krijgen. Sommigen gebruiken e-mailmarketing en telemarketing om donaties te krijgen; het slagingspercentage van beide tactieken is slecht, omdat het bericht ongevraagd is en de doelgroep spam haat.

Een non-profitorganisatie kan tegen geringe kosten een internetmarketingstrategie met groot voordeel implementeren. De primaire stappen zijn:

– Zorg voor een online aanwezigheid met een website. Als budget voor webontwikkeling en hosting een probleem is, dan is het eenvoudig om een ​​eenvoudige site te maken op gratis blogplatforms zoals Blogger.com en WordPress.com.

– Volg zelf de SEO-best practices in de website of besteed het uit aan een SEO-consultant om veel organisch verkeer te bereiken en conversies te krijgen.

– Implementeer een betalingsgateway op de website om donaties te accepteren (bijv. PayPal, gateways voor internetbankieren, Google Wallet)

Sociale media marketing

Zorg voor aanwezigheid op sociale media: maak een Facebook-pagina of Google+ pagina of beide.

Wees duidelijk over uw doelstellingen op sociale netwerksites. Werft u vrijwilligers? Activisten kweken? Mensen motiveren om te doneren? Je fans verwelkomen updates en informatie over je succes en nieuwe campagnes. Maak berichten speciaal voor Facebook met niet alleen tekst, maar ook foto’s, video’s. Vraag niet rechtstreeks om een ​​donatie, maar bespreek uw casestudies en werk.

Bekijk de pagina Google voor Non-profitorganisaties op https://plus.Google.com/+GoogleforNonprofits voor inzichtelijke tips en bronnen.

Facebook Causes is een tool waarmee non-profitorganisaties campagnes kunnen ontwikkelen op

Facebook en kan een succesvolle manier zijn om nieuwe donateurs aan te trekken, geld in te zamelen en informatie te delen over mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Goede doelen hebben gratis, aanpasbare fondsenwervingspagina’s gebouwd die kunnen worden geïntegreerd met Facebook.

Videomarketing

Maak boeiende video’s met interviews met experts, interessante casestudy’s, succesverhalen van uw non-profitorganisatie. Upload je video’s op YouTube en optimaliseer ze voor zoekmachines door trefwoorden in titel, beschrijving en tags in te voegen.

Gecertificeerde non-profitorganisaties kunnen meer bekendheid krijgen via het non-profitprogramma van YouTube.

Geselecteerde non-profitorganisaties ontvangen speciale voordelen zoals premium branding-mogelijkheden, verhoogde uploadcapaciteit, een optionele Google Checkout-knop ‘Doneren’, een vermelding op de non-profitkanalen en de video’s van non-profitorganisaties en de mogelijkheid om een ​​call-to-action toe te voegen overlay op hun video’s om campagnes te stimuleren.

Google AdWords

U kunt Google Grants aanvragen. Google Grantees ontvangen een subsidie ​​van maximaal $ 10.000 per maand voor gratis AdWords-advertenties op Google.com. Google Grants staat open voor organisaties die zijn gevestigd in de landen die worden vermeld op http://www.Google.com/grants/domains.html

E-mailcampagne

Maak een e-mailcampagne voor donaties effectiever: om impact te creëren, voeg je video’s en afbeeldingen toe om je verhaal visueel te vertellen, met hyperlinks naar je Facebook-pagina en Google+ pagina om je succesverhalen en community onder de aandacht te brengen.

Bron: Anand S Rao

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie