Internetradio starten – De essentie en platform

Internetradio starten – De essentie en platform

Online audiostreaming is tegenwoordig de beste keuze – het bevrijdt u van de beperkingen van traditionele radio-uitzendingen. Dit is waarom het een goed idee is om te beginnen met internetradio-uitzendingen:

1) Het maakt niet uit waar ter wereld u zich bevindt. Je kunt de mensen in Peking zelfs tot in Californië bereiken.

2) De kosten van uitzending via internet zijn lager dan bij traditionele radio.

3) U kunt meer bieden dan alleen audio – tekst, afbeeldingen, maar ook interactiviteit in bijvoorbeeld de formulierchatrooms.

4) Er is een scala aan genres voor u beschikbaar, vooral met muziek.

Benodigdheden

De dingen die je nodig hebt om te beginnen met internetradio-uitzendingen zijn: CD-speler; mixer, diverse recorder/editor; ripper; microfoons; speciale computer met encoder; digitale geluidskaart; buitenboord audioapparatuur en streaming media server.

Audio leveren

Dit zijn de stappen voor het delen van audio via internet.

1) Met behulp van een geluidskaart wordt de inhoud geleverd aan een codeercomputer die deze vertaalt om deze geschikt te maken voor streaming. De encoder werkt door de binnenkomende informatie te comprimeren om deze geschikt te maken voor verzending via internet.

2) De audio wordt doorgestuurd naar een server die een verbinding met hoge bandbreedte gebruikt.

3) De audio wordt vervolgens door de server aan de speler/plug-in geleverd. De speler zet het om in geluid.

Audio wordt op twee manieren online geleverd: streamen en downloaden. Bij streaming maakt het coderingssysteem de audio streambaar; de server zorgt ervoor dat deze beschikbaar is en de speler haalt de bestanden op. Bij een live uitzending zijn zowel de encoder als de streamer tegelijkertijd aan het werk.

Platform

Neem de tijd bij het kiezen van een platform om internetradio te starten. Er zijn verschillende dingen waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een audiostreamingplatform. Hier zijn enkele dingen die u in gedachten moet houden:

Aantal stations: Het eerste dat u moet overwegen, is het aantal stations dat u wilt uitzenden. Dit kan gemakkelijk zijn als je gewoon op zoek bent naar een persoonlijk station waar je je muziek met de wereld deelt. Maar het kan zijn dat u meer moet nadenken als u verschillende soorten stations wilt maken met een beperkt budget.

Opslagruimte: Maak een schatting van de hoeveelheid opslagruimte die u nodig heeft.

Bestandsgrootte: De bestandsgrootte is belangrijk als u grote bestanden wilt uploaden. Mogelijk moet u geld uitgeven om een ​​abonnement te krijgen waarmee u grote bestanden kunt uploaden.

Streaming-afspeellijst: Wil je een abonnement kopen waarmee je afspeellijsten kunt streamen?

– Reclame: Denk na over de mogelijkheid om te profiteren van advertenties.

Bron: Salman J

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie