Internetreclame voor kleine bedrijven: wat zijn uw opties?

Internetreclame voor kleine bedrijven: wat zijn uw opties?

Internetreclame voor kleine bedrijven kan kostbaar zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je hebt veel opties, zowel betaald als gratis, die je voldoende gericht verkeer kunnen opleveren om verkopen te maken.

Een groot probleem voor nieuwe ondernemers zijn de advertentiekosten. Ze beginnen vaak met een klein budget dat nauwelijks de kosten van hun website dekt. Hieruit hebben ze het gevoel dat het kopen van advertenties de beste manier is, of misschien denken ze dat dit de enige manier is om het woord bekend te maken.

Ze zien vaak over het hoofd dat er andere middelen zijn om dezelfde resultaten te krijgen die zeer kosteneffectief zijn. Dit is waar internetmarketing en reclame elkaar kruisen.

Laten we eerst eens kijken naar uw betaalde opties.

U kunt uw geld online uitgeven met pay-per-click-advertenties, banneradvertenties, rubrieksadvertenties en solo-advertenties. Enkele top PPC-services zijn Google, MSN, Yahoo! Miva en, meer recentelijk, Bing. Hiermee kunt u advertenties plaatsen in de zoekresultaten van de zoekmachines, maar ook op websites binnen uw doelmarkt.

De keerzijde is dat u moet weten wat u doet bij het bouwen van uw advertenties en bestemmingspagina’s, anders kunt u veel geld uitgeven aan deze opties. Wanneer mensen advertenties zien, weten ze ook dat u ze iets wilt verkopen, waardoor het aantal daadwerkelijke kliks op uw advertenties kan worden beperkt.

U kunt offline advertenties kopen in telefoonboeken, tijdschriften, kranten, nieuwsbrieven of op billboards en andere plaatsen. U kunt flyers en visitekaartjes afdrukken die u vervolgens naar uw doelmarkt kunt distribueren. Mail biedt ook advertentiepakketten die gericht kunnen zijn op uw specifieke doelgroep.

Dit zijn al lang bestaande traditionele methoden die vandaag de dag nog steeds werken, omdat je mensen kunt bereiken die online zijn en degenen die dat niet zijn.

Welke methode u kiest, hangt voor een groot deel af van uw budget en welke optie het beste werkt voor uw bedrijf en uw niche. Sommige zullen beter werken dan andere. De enige manier om erachter te komen welke het meest geschikt zijn, is door ze eenvoudig te testen, indien nodig één voor één. Of codeer al uw advertenties en marketingmateriaal zodat u meteen weet welke u verkeer en verkopen hebben opgeleverd.

Laten we vervolgens eens kijken naar gratis opties.

Adverteren op websites in uw niche kan worden bereikt zonder PPC. U kunt het doen met uw artikelen. Dit proces kost wat werk, omdat u de sites in uw niche moet vinden en vervolgens elke webmaster moet benaderen om uw artikel op die site te plaatsen. Omdat artikelen door het publiek niet als advertenties worden gezien, krijgen ze doorgaans meer aandacht en kunnen ze tot meer klikken leiden.

Een andere manier om artikelen op de markt te brengen, is door ze voor te leggen aan de beste artikeldirectories en mensen toe te staan ​​die artikelen op hun eigen sites te gebruiken. Dit doet hetzelfde als we zojuist hebben besproken, behalve dat de artikeldirectory’s het systeem voor u automatiseren.

De truc is om artikelen te produceren die mensen ‘willen’ publiceren op hun sites. Als uw artikelen geen unieke informatie bieden, worden ze genegeerd. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat dit gebeurt.

1. Richt elk artikel op een trefwoord.

2. Zet dat trefwoord in de titel en de inhoud.

3. Maak het artikel leesbaar, met korte zinnen en veel witruimte.

4. Verstrek kwaliteitsinformatie

5. Zorg ervoor dat de artikelen origineel zijn (geen PLR of gekopieerd van andere sites)

6. Schrijf een effectieve titel die de aandacht trekt en mensen verleidt om te lezen

Social media is een andere populaire vorm van gratis promotie voor uw bedrijf. Dit is voor sommige mensen een beetje moeilijk te begrijpen, vooral als we het hebben over sites zoals Twitter. Kun je echt slagen door daar te posten? Dezelfde vraag geldt voor blogs.

Het geheim is om alle hotspots te raken. Met andere woorden, geef mensen wat ze willen. Hiervoor moet u uw doelmarkt kennen. Ontdek waar ze naar op zoek zijn en hoe uw aanbiedingen in die behoefte kunnen voorzien. Maak er vervolgens reclame voor op een manier die ze snel kunnen begrijpen. Twitter en blogs zijn de ideale media voor korte, precieze acties.

Als je dat kunt, trek je hun aandacht. Het woord zal zich verspreiden. Mensen gaan op zoek naar je volgende Tweet, blogpost of opmerking. Laat ze zien dat je het antwoord hebt en stuur ze vervolgens naar een geschikte landingspagina. Die pagina moet even nauwkeurig en gericht zijn, met details over wat uw aanbod kan doen, hoe snel het dit kan en hoe gemakkelijk uw bezoekers het in handen kunnen krijgen.

Blogs zijn hiervoor populair omdat de zoekmachines, bijvoorbeeld Google, ze erg leuk vinden. De inhoud wordt meestal regelmatig ververst. Dit betekent dat uw blog elke dag bovenaan de resultaten kan verschijnen, net wanneer uw klanten zoeken en waar ze het zullen vinden.

Reageren op gerelateerde blogs biedt vergelijkbare exposure. Als de blog veel bezocht wordt en veel reacties en blogposts bevat, weet je zeker dat deze populair zal zijn in de zoekresultaten. Dat zijn degenen die u wilt targeten.

Ten slotte kunt u adverteren via uw eigen website. Dit kan een blog zijn of een statische webpagina waarmee inkomsten worden gegenereerd. U genereert inkomsten met uw site met AdSense-advertenties, banneradvertenties en gelieerde advertenties. Als uw site veel bezoekers trekt, kunt u advertenties verkopen aan andere marketeers voor een vast maandelijks inkomen.

Het hebben van een eigen website is tegenwoordig bijna een noodzaak. Artikelmappen staan ​​niet altijd affiliatielinks toe in uw bronnenvak. Als je een affiliate marketeer bent, moet je je lezers eerst ergens anders heen sturen. Dat zou uw website zijn. Daar kun je ze meer waardevolle informatie geven, misschien via een kleine downloadbare gids, voordat je ze doorverwijst naar de gelieerde verkooppagina.

Dit zijn slechts enkele van de opties die voor u beschikbaar zijn. Internetreclame voor kleine bedrijven hoeft u geen bundel te kosten, maar levert u toch de gewenste winst op.

Bron: Sylvia Dickens

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie