Internetsnelheid: hoe snel is internet over de hele wereld

Internetsnelheid: hoe snel is internet over de hele wereld

Het internet is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. Steeds meer mensen zijn nu aangesloten en hebben toegang tot internet. Aangezien mensen tegenwoordig afhankelijk zijn van internet voor het uitvoeren van hun dagelijkse taken en zelfs voor interactie met hun leeftijdsgenoten, is het nu een must om overal toegang tot internet te hebben.

Maar niet alle plaatsen hebben dezelfde internetsnelheid. De internetsnelheid verschilt op veel gebieden vanwege veel factoren. Het kan de infrastructuur van de serviceprovider zijn of zelfs hoe u deze bij u thuis instelt.

Je zou denken dat de VS de snelste internetverbinding ter wereld heeft, omdat het wordt beschouwd als een land van de eerste wereld en de middelen heeft om hiervoor een betere infrastructuur te creëren. Het land met de snelste verbinding bevindt zich echter aan de andere kant van de wereld, Zuid-Korea. Met een snelheid van 39,41 mbps wordt het beschouwd als het land met de hoogste internetsnelheid. En ze zijn nog steeds op zoek naar meer!

Hier is de lijst van de landen met de hoogste internetsnelheid ter wereld.

1. Zuid-Korea

Het land heeft niet alleen de hoogste snelheid, maar ook de meeste wifi-spots. Als je altijd verbonden wilt blijven, dan is Zuid-Korea misschien wel het beste land om in te wonen.

2. Letland

De belangrijkste gebruikers van internet in Letland zijn in de leeftijd van 16-24 jaar. Gezien dat aantal, kunt u gemakkelijk beoordelen dat de meeste gebruikers de millennials zijn en altijd sociale netwerksites en andere moderne apps gebruiken.

3. Litouwen

Ze hebben snel internet, dat is een gegeven. Uit de recente studie blijkt echter dat veel internetgebruikers in Litouwen vorig jaar met veiligheidsproblemen te kampen hebben gehad.

4. Alandseilanden

Niet alleen een plek die de moeite waard is om te bezoeken vanwege het geweldige landschap, het is ook een perfecte plek als je op zoek bent naar een snelle internetverbinding.

5. Roemenië

Dit komt misschien als een verrassing, maar Roemenië is een hotspot voor bedrijven die hun webhost willen opzetten. Dankzij de hoge internetsnelheid daarvoor.

Als je nog steeds geïnteresseerd bent in enkele van de landen met de hoogste internetsnelheid, dan kun je ze hier vinden. Je weet in ieder geval wat je kunt verwachten als je op het punt staat deze plaatsen te bezoeken.

(Nederland, Republiek Moldavië, Zweden, Portugal, IJsland, Japan, België, Zwitserland, Andorra, Singapore, Bulgarije, Duitsland, Estland, Denemarken, Hongarije, Oekraïne, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Finland)

De internetsnelheid in deze landen ligt tussen de 13 mbps tot 39 mbps. Het toont alleen maar aan dat de internetsnelheid niet afhankelijk is van de economische status van het land. Elk jaar stijgt de snelheid met ongeveer 10%, wat alleen maar de honger naar snelheid van de wereldwijde gebruikers laat zien. Met de snelle levensstijl die we nu hebben, zou het internet ook moeten bijbenen. Denk je dat het zal gebeuren?

Bron: Joie M Gahum

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie