iOS versus Android – wat is beter?

iOS versus Android – wat is beter?

Met beide besturingssystemen die het moderne technische tijdperk beheersen, is het erg moeilijk om te concluderen welke beter is, iOS of Android. Het is zeker een persoonlijke voorkeur van gebruikers, maar om nog uitgebreider op het debat in te gaan, is het beter om de faciliteiten van deze besturingssystemen te vergelijken. De faciliteiten die Apple en Google bieden, verschillen echter in hun eigen criteria. Apple-applicaties betekenen zeker een zeer innovatief keerpunt in de wereld van technologie, maar Google heeft het feit met evenveel uitmuntendheid onder de knie.

Met de introductie van deze twee besturingssystemen heeft er een revolutionaire verandering plaatsgevonden in de wereld van de technologie. Met meer dan miljarden gebruikers wereldwijd, gebruiken bijna evenveel technisch onderlegde gebruikers tegenwoordig zowel het besturingssysteem van Apple als Android. Het zal echter verkeerd zijn om de prestaties van beide besturingssystemen te beoordelen in termen van vooruitzichten, omdat er meer verrassingen in zitten.

Aanbiedingen en opeenvolgende posities van iOS en Android

Elke iPhone-liefhebber, die hunkert naar een nieuwe introductieaanbieding in de serie, moet de promotietactieken van deze techgigant in de gaten houden. Natuurlijk kan worden gezegd dat deze techgigant iets heeft uitgevonden waar gebruikers lang op hebben gewacht. Het nieuwste besturingssysteem is iets innovatiefs, dat waarschijnlijk denkbeeldig was voordat het werd verbannen. Apple Inc. is de koning van applicaties, omdat het regelmatig nieuwe apps uitbrengt, waar liefhebbers van technologie dol op zijn. De functies, de snelheid en het ontwerp van de iPhone zijn overweldigend en worden gewaardeerd door alle bewonderaars van technologie. Naast al deze aspecten blijft er echter een concurrent over: Google, die wordt geleverd met even geavanceerde applicaties die de gebruikers evenzeer verbazen.

Rapporten tellen dat Apple meer winst maakt dan Google; maar het aantal Android-gebruikers is veel meer dan Apple, met een stijging van meer dan een miljoen hoeveelheden per dag, volgens de gemiddelde schatting. Apple Inc. is echter nog steeds niet minder bekwaam dan zijn concurrent Google Inc.

De reden dat gebruikers de applicaties van Google verkiezen boven die van Apple is waarschijnlijk omdat hun apps betaald zijn, terwijl die van de concurrent (de meeste) gratis zijn. Daarbij valt op te merken dat gebruikers die zowel een iPhone als een Android-smartphone bezitten, deze laatste meer gebruiken. Nog steeds als het op apps aankomt, onthullen ze hun iPhone. Dit komt waarschijnlijk door het verschil in kwaliteit van applicaties die deze twee giganten in de wereld van technologie aanbieden. Het lijkt erop dat, hoewel Google zijn applicaties gratis heeft gemaakt, gebruikers in deze context meer geneigd zijn naar kwaliteit dan naar kwantiteit. Het is echter duidelijk dat Android-apps niet nutteloos zijn, omdat ze elk essentieel doel dienen en extreem gebruiksvriendelijk zijn, maar Apple lijkt meer te focussen op uniciteit.

Competitieniveaus tussen de twee

De concurrentie tussen iOS en Android is indirect, maar niet tussen hun fabrikanten. Je kunt zien dat de twee proberen te grijpen en een ruimte te creëren om elkaar over te nemen. Toen Apple regeerde in smartphonetechnologie, bood Google een stevige concurrentie met zijn uitvinding van Android. Toen Google regeerde als zoekmachine, zal Apple een zware concurrentie bieden met zijn uitvinding van Siri, waarvan wordt gezegd dat het naar voren komt als een snelle locatiezoeker, met verschillende functies van de Google-kaart, maar nauwkeuriger en to-the-point. Het is bij bijna elke tech-enthousiasteling bekend dat Apple Inc. een zaak had aangespannen tegen Samsung, de grootste fabrikant van Android-modellen, omdat deze hun technologie en ontwerpen had gebruikt bij het vervaardigen van Android-modellen.

Gebruikers moeten echter alleen rekening houden met hun persoonlijke voorkeur voor het gebruik van beide en een voorkeur die aan zijn/haar specifieke vereisten voldoet.

Bron: Pradipta Das

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie