iPhone 6s & 6s Plus, iPad Pro: wat is er nieuw vanuit het perspectief van een IOS-ontwikkelaar?

iPhone 6s & 6s Plus, iPad Pro: wat is er nieuw vanuit het perspectief van een IOS-ontwikkelaar?

Bij het ontwikkelen van iOS-apps moeten programmeurs zich concentreren op verschillende modellen iPhone, iPad en iPod touch om een ​​rijkere gebruikerservaring te bieden op meerdere iOS-apparaten. Ondanks dat het op dezelfde versie van iOS draait, verschillen de schermgrootte, functies en functionaliteit van individuele apparaten. Dus de nieuwe modellen van deze verschillende apparaten die Apple onlangs op een evenement in San Francisco heeft onthuld, zullen een enorme impact hebben op de ontwikkeling van iOS-apps.

Op basis van de informatie die door Apple is vrijgegeven, kunnen de ontwikkelaars gemakkelijk de opmerkelijke kenmerken van iPhone 6s, iPhone 6s Plus en iPad Pro identificeren. De nieuwe iPhone-modellen zijn ontworpen voor gewone gebruikers, terwijl iPad Pro is ontworpen voor professionals en zakelijke gebruikers. De ontwikkelaars moeten profiteren van specifieke functies van de verschillende Apple-apparaten om ervoor te zorgen dat de nieuwe iOS-apps een betere en rijkere gebruikerservaring bieden en een hoger rendement opleveren.

iPhone 6s en iPhone 6s Plus

iPhone 6s zal een 4,7-inch scherm hebben, terwijl de 6s Plus-versie een schermgrootte van 5,5 inch zal hebben. Aangezien de schermformaten van nieuwe modellen vergelijkbaar zijn met die van de reeds beschikbare 6 en 6 Plus, zullen de schermformaten van de nieuwe modellen geen significante impact hebben op het app-ontwikkelingsfront. Maar de door Apple geïntroduceerde 3D-technologie zal de ontwikkeling van mobiele apps volledig transformeren. Met de functie die is geleend van Apple Watch kunnen gebruikers verschillende drukniveaus uitoefenen op het aanraakscherm van het apparaat.

De gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld gewoon hard op de Kaarten-app drukken en snelkoppelingen zien naar gerelateerde opties zoals Routebeschrijving naar huis en Markeer mijn locaties. Evenzo stelt de 3D-aanraakfunctie gebruikers in staat om snel de inhoud van een e-mail te bekijken door simpelweg hard op een ongelezen e-mail in de inbox te klikken. Met de snelle weergave kunnen gebruikers de inhoud ervan lezen zonder de e-mail als gelezen te markeren. De app-ontwikkelaars moeten gebruikers dus toegang geven tot belangrijke delen of aspecten van een app zonder de applicatie te openen of bepaalde stappen te volgen.

De nieuwste iPhone-modellen zullen ook 2e generatie Touch ID, 64-bit A9-chip met M9, 5 MP FaceTime HD met Retina Flash, 12 MP iSight-camera en 4K-video en Live Photo bevatten. Grote fabrikanten zullen verder geavanceerde lenzen gebruiken om de 12 megapixel-capaciteit van de iSight-camera te vergroten. Deze functie moedigt gebruikers aan om scherpere en scherpere afbeeldingen te maken en deze op online sociale netwerksites te plaatsen. Ze kunnen zelfs profiteren van de Live Photo-functie om een ​​videoclip te maken door foto’s van hoge kwaliteit aan elkaar te naaien. Dus de verbeterde iSight-camera en Live Photo-functie zullen een duidelijke impact hebben op de ontwikkeling van iOS-apps.

iPad Pro

Apple heeft iPad Pro ontworpen met een 12,9-inch schermformaat om te voldoen aan de eisen van professionals en zakelijke gebruikers. In vergelijking met iPad Air heeft de Pro-versie een groter scherm, meer rekenkracht en betere accessoires. De gebruikers hebben nu de mogelijkheid om Apple Pencil te gebruiken om proactiever met het iPad-scherm te communiceren. Het scherm van iPad Pro reageert op het drukniveau dat door de stylus wordt uitgeoefend, terwijl de juiste apps worden weergegeven met betrekking tot tekenen en handschrift.

De gebruikers hebben ook een optie om met iPad Pro te communiceren via het Smart Keyboard dat fysieke toetsen bevat op een manier die vergelijkbaar is met laptoptoetsenborden. De slimme connector in Smart Keyboard kan zowel stroom als gegevens verder overbrengen. Apple heeft zijn Mail- en Notes-apps al geüpgraded om de stylus te ondersteunen. Bij het ontwikkelen van apps voor dit apparaat moeten de ontwikkelaars van iOS-apps in gedachten houden dat gebruikers graag toegang hebben tot hun apps en ermee werken via Apple Pencil en Smart Keyboard. Tegelijkertijd moeten ze zich ook concentreren op Split View, Slide Over, Picture in Picture en soortgelijke multitasking-verbeteringen voor iPad die zijn opgenomen in iOS 9.

Zoals duidelijk het geval is, zullen de iPhone 6s, iPhone 6s Plus en iPad Pro worden aangedreven door iOS. Apple heeft al bèta-previewversies van iOS 9 uitgebracht met verschillende nieuwe functies en verbeteringen. De ontwikkelaars moeten zich dus concentreren op de aankomende versie van het mobiele platform van Apple, samen met de iPhone- en iPad-modellen die onlangs door het bedrijf zijn onthuld.

Bron: Mukesh Pandian

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie