iPhone-ontwikkelaars, opgelet!

iPhone-ontwikkelaars, opgelet!

Lord werkt zeker op mysterieuze manieren.

Het gebeurde zo dat ik een puur aardig persoon ontmoette op de wijde uitgestrektheid van LinkedIn. Hij bleek de oprichter te zijn van een nieuwe app-reviews site en was zo vriendelijk om mijn vragen over de doelstellingen, activiteiten en toekomstplannen van zijn site te beantwoorden. Chris l’Anson gaf waardevol advies aan ontwikkelaars over hoe ze de zichtbaarheid van hun apps konden verbeteren en onthulde uiteindelijk de magische essentie van een 5-sterren iPhone-app.

Nieuwsgierig? Ga verder met lezen!

Chris l’Anson, webontwikkelaar, oprichter van iPhoneapp-reviews.com
Newcastle upon Tyne, VK

CompoundConcept: Hallo, Chris! Vertel ons over jezelf?

Chris: Ik ben een fulltime webontwikkelaar gevestigd in Newcastle en heb momenteel mijn handen bezig met het uitvoeren van iPhoneApp-Reviews

CompoundConcept: waarom ben je begonnen met het opzetten van een app-recensiesite?

Chris: Ik had een webklant die me benaderde met een app-idee dat ze hadden als aanvulling op de website die ik voor hen had gebouwd. We hadden een gesprek over wat hij wilde en omdat ik van programmeren en Apple Macs hield, dacht ik dat ik het eens zou proberen, dus ontwikkelde ik een app voor hem.
Eenmaal vrijgegeven aan de app store had de app een korte hoeveelheid interesse voordat hij snel in de afgrond viel. Het is een interessante en unieke app, maar omdat hij niet nestelt in de top 25-50 apps in de app store, zou je niet weten dat hij er is, tenzij je ernaar zoekt. Dit is hetzelfde probleem voor de meeste apps, de beoordelingssite is opgezet om de kleine jongens te helpen promoten en ervoor te zorgen dat ze meer bekendheid krijgen, waardoor mensen ze uiteindelijk zullen downloaden.

CompoundConcept: Hoe lang heb je erover gedaan om de site te starten?

Chris: De site heeft ongeveer een maand geduurd om het raamwerk op te zetten. Omdat ik fulltime webontwikkelaar ben, heeft het me wel geholpen, ik moet nu mijn collega-ontwerpcollega’s erbij halen, kijken of ze het een ontwerp ‘re-align’ willen geven.

CompoundConcept: Wat is uw visie en verwachtingen over de toekomst van de site?

Chris: Ik hoop meer recensenten aan boord te krijgen, zodat we apps sneller op de site kunnen krijgen. Ik heb ook nog wat andere ideeën in de tas maar kan op dit moment nog niet te veel zeggen, laten we zeggen dat deze vraag wordt vervolgd…..

CompoundConcept: hoe wil je het promoten?

Chris: De gebruikelijke SEO-trucs, link-backs, goede inhoud, artikelinzendingen en blogopmerkingen. Het goede aan een beoordelingssite is dat als je enthousiast bent over een app, de ontwikkelaars meestal bereid zijn om terug naar je site te linken, je allebei helpt.

CompoundConcept: wat hebben ontwikkelaars nodig om hun apps te laten zien op iphoneapp-reviews.com?

Chris: Ten eerste moet de app worden vermeld in de app store. Als het wordt vermeld, hoeven ontwikkelaars het alleen maar te uploaden met behulp van ons Review My App-formulier. Je kunt alle details vinden op de iPhone App Reviews-pagina.

CompoundConcept: Wat is de ideale app die je ongetwijfeld als Top-app zou gebruiken?

Chris: Het varieert, maar het kan een app zijn die, hoewel niet perfect (zie onderstaande punten), iets nuttigs doet dat geen andere apps kunnen doen.

CompoundConcept: Wat zijn volgens u de kenmerken van een 5-sterren-app en welke zijn het belangrijkst?

Chris: Ten eerste moet het gemakkelijk te gebruiken zijn. Bruikbaarheid is een van de dingen die ontwikkelaars zo vaak fout doen, het frustreert me. Ze kunnen een briljant en uniek idee hebben, maar ze slagen er niet in om de implementatie vast te leggen en je blijft zitten met een app die zijn belofte niet waarmaakt, wat jammer is.
Ten tweede moet het er goed uitzien. Dit betekent geen meesterwerk van design, maar dingen op één lijn houden, schone lettertypen en complementaire kleuren gebruiken, vasthouden aan de basis, dingen eenvoudig houden.
Last but not least, de app moet ofwel uniek zijn, iets nieuws dat nog niet eerder is behandeld. Als een vergelijkbare app eerder is uitgebracht door een andere ontwikkelaar, moet de beoordeelde versie beter zijn dan die van zijn concurrenten om kans te maken op een topbeoordeling.

CompoundConcept: schrijft u recensies over de apps die u gebruikt? Hoe kiest u apps voor beoordeling?

Chris: Ja, ik vind het heerlijk om recensies te schrijven en feedback te geven over toen, goed slecht of onverschillig. Wat betreft het selecteren van apps, we kiezen niet echt de apps, ze worden gekozen door de mensen die contact met ons opnemen en een beoordeling van hun app vragen.
Misschien moeten we in de toekomst, als de site drukker wordt, selectiever zijn met betrekking tot de apps die we beoordelen, maar we denken nog steeds dat iedereen het verdient dat zijn apps worden beoordeeld en op de site worden geplaatst.

SamengesteldeConcept: Heb je enig advies dat je zou geven aan ontwikkelaars die op zoek zijn naar brede erkenning en publiciteit?

Chris: Ik vind het belangrijk om een ​​website te hebben die de app op de markt brengt en deze parallel met de app te ontwikkelen en promoten. Het hoeft maar een site van één pagina te zijn, met wat SEO-optimalisatie, maar het kan zeker helpen om meer downloads te genereren.
Oh, en het belangrijkste van alles, zorg ervoor dat je wordt vermeld in de iPhone Developer Directory!

Nu wil ik Chris nogmaals bedanken voor onze substantiële discussie en ik moedig jullie die dit interview lezen aan om te bezoeken iPhoneApp-Reviews.com, dien uw ontwikkelaarsgegevens in en zorg ervoor dat u het woord verspreidt!

Heb je een vraag aan Chris? Neem gerust contact met me op of neem rechtstreeks contact met hem op via http://www.iphoneapp-reviews.com/contact/

Bron: Catherine Sergeyeva

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie