iPhone-software-updates – Presse-papiermakers

iPhone-software-updates – Presse-papiermakers

Een van de weinige dingen waar je op kunt rekenen, is dat Apple elk jaar een nieuwe iPhone uitbrengt, een nieuw en verbeterd model dan degene die je net hebt gekocht. Tegen de tijd dat de nieuwe er is, classificeren ze de oude al als verouderd en disfunctioneel. Dus, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zetten ze die iOS 10-update niet op je iPhone 5s om hem te verbeteren. “Geplande veroudering” is de term die veel mensen gebruiken om Apple’s beslissing te beschrijven om problematische updates naar alle eerdere modellen te sturen om problemen te veroorzaken met batterijen, apps die niet worden geopend, connectiviteit en andere problemen. Deze updates maken je telefoon langzamer en, met voldoende updates op een ouder model, overbodig.

Er is geen reden waarom u niet vier tot vijf jaar uit uw iPhone kunt halen voordat u een upgrade naar een andere uitvoert. Het zijn goed gebouwde telefoons van hoge kwaliteit die lang meegaan. Deze updates kunnen de levensduur echter met wel twee of drie jaar verkorten. Daarom zou iedereen met een functionele telefoon onder de iPhone 7 deze aanwijzingen gewoon moeten negeren; idealiter zou je nog steeds op iOS 8 of 9 moeten zitten voor de iPhone 5 en 6-serie. De software die bij je telefoon wordt geleverd werkt al prima.

Onthoud ook dat als u eenmaal een update hebt uitgevoerd, u deze niet meer kunt terugdraaien. Er zijn veel manieren waarop Apple u zal proberen te dwingen bij te werken. Een van die tactieken is dat uw telefoon soms om de toegangscode zal vragen, maar in kleine lettertjes zal schrijven dat hierdoor de telefoon ergens vroeg in de ochtend automatisch wordt bijgewerkt. Beneden is een nog kleinere knop om je af te melden voor deze automatische update de enige manier om dit te voorkomen. Een ander middel, nog moeilijker te vermijden, is dat ontwikkelaars populaire apps zoals Facebook en Snapchat updaten om compatibel te zijn met het nieuwste iOS, waardoor er een verschil ontstaat tussen jouw besturingssysteem en dat van de app. Als u het wilt blijven gebruiken, moet u waarschijnlijk uw systeem bijwerken. Wacht zo lang als je kunt en stop dan met het gebruik van de app of update, maar laat je informeren over je keuze.

Het komt erop neer dat als u een ouder model bijwerkt, u er in wezen een presse-papier van kunt maken. De batterij en oplaadpoort kunnen worden onderhouden, net als andere dingen, maar reparatiewinkels kunnen alleen zoveel doen met een bijgewerkte telefoon, omdat de telefoon vaak nieuwe batterijen of opladers zal kortsluiten. Wees je bewust van wat je doet met je telefoon en houd ook rekening met de impact van het kopen van een nieuwe, nauwelijks gewijzigde telefoon elk jaar.

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie