IPhones versus Androids, hun verschillen en overeenkomsten

IPhones versus Androids, hun verschillen en overeenkomsten

Er is een geroezemoes van opwinding in de media- en telecommunicatiekring terwijl iPhone- en Android-gebruikers strijden om wie de kampioen in zijn klasse is als het gaat om mobiele technologie. Vanuit het oogpunt van productiviteit hebben beide apparaten hun verschillen en overeenkomsten. Afhankelijk van de respectievelijke categorieën waarin ze actief zijn, is er echter altijd een die een concurrentievoordeel heeft. We zullen elk mobiel apparaat in elke categorie naar keuze bekijken om vast te stellen welke opvalt. De gebieden die in deze smartphone-saga ter discussie worden gesteld, zijn: inloggen op functies, foto’s maken, bellen, opslag beheren, gebruikers entertainen en niet in de laatste plaats sociale media gebruiken.

Inloggen

Inloggen op iemands apparaat kan de eerste test van geduld en tolerantie zijn, omdat dit het eerste is dat we doen voordat we andere functies van de telefoon gebruiken. De TouchID-vingerafdruksensortechnologie van de iPhone wordt beschouwd als de veiligste manier om geautoriseerde gebruikers toegang te geven tot het apparaat, aangezien elke vingerafdruk uniek is voor elke persoon op de planeet. Hoewel Android-gebruikers vergelijkbare technologie hebben, zijn iPhones de echte gepatenteerde leiders als het gaat om deze functie.

Ter vergelijking: de Android heeft een slimme schermvergrendelingstechnologie die gezichtsherkenning gebruikt om toegang tot het apparaat mogelijk te maken, maar vaak blijkt dit minder veilig dan de TouchID-functie. Hoewel dit toegeeft dat iPhone de voorkeur heeft in deze categorie, kunnen er andere functies zijn die de Android-gebruikers prefereren, zoals bellen.

Telefoneren

Nu sociale afstand de nieuwe norm wordt, hebben “Facetime”-oproepen hun waarde bewezen en opnieuw glimlachen iPhone-gebruikers met deze functie. Voor zover het in de categorie de voorkeur had, overbruggen Android-gebruikers de kloof door andere apps zoals WhatsApp te gebruiken om virtueel verbinding te maken met hun contacten. Het is echter niet hetzelfde als ‘Facetime’.

In tegenstelling tot de laatste, beschikt Android-technologie over een gebruiksvriendelijke functie voor het opnemen van contactpersonen, die als superieur wordt beschouwd in vergelijking met de iPhone. Alle contacten zijn gerangschikt op recente en meest voorkomende oproepen. Deze handige functie maakt het gemakkelijk om oproepen terug te halen en terug te halen. Men zou echter zeggen; “wie heeft dat nodig als je een gezicht kunt bellen!”

Selfies en snapshots

En over het plaatsen van foto’s op gezichten gesproken, het maken van foto’s wordt beschouwd als de belangrijkste functie voor de meeste smartphonegebruikers. iPhone lijkt opnieuw bovenaan te staan ​​als het gaat om het vastleggen van momenten met precisie en kwaliteit. Hoewel beide hun voor- en nadelen delen, afhankelijk van de vaardigheden van hun gebruikers, valt één ding op: het rangschikken en opslaan van foto’s. Zonder enig voorbehoud overtreft Android de iPhone in die categorie, aangezien Google Photo foto’s opslaat en beheert.

Opslag

Opslag speelt een grote rol bij het verzamelen van gegevens en men zou de functie een hoge score kunnen geven bij het beslissen welk apparaat te gebruiken. Als je een fotograaf, grafisch kunstenaar of een entertainer bent die denkt aan een betaalbaar apparaat dat gegevens kan beheren, dan zou hij of zij hoogstwaarschijnlijk een Android-smartphone kiezen. Waarom, omdat er geen upgrade nodig is wanneer de capaciteit om bestanden op te slaan opraakt. Er zijn uitbreidbare SD-kaarten en cloudopslag die toegankelijk zijn.

In een contrasterend licht heeft de iPhone zijn aandeel in de cloudopslagoptie door zijn bestand in iClouds te hebben. Dit is vergelijkbaar met Google Photo, maar het verschil met hun interne opslag is dat het geen vervangbaar SD-slot heeft en zodra gebruikers hun fysieke opslagcapaciteit overschrijden, moeten ze hun smartphones upgraden naar een nieuwer en meer bijgewerkt apparaat. Als iemand een entertainer is en het zich kan veroorloven om dit te doen, is een slimme suggestie om een ​​iPhone te kopen, omdat de volgende functie alle andere functies overtreft!

Amusement

Video’s en muziek trekken een hoog percentage smartphonegebruikers en het is belangrijk om een ​​apparaat te hebben dat kwaliteit en precisie levert. De iPhone spreekt luid als het gaat om het inpakken van stoten. Volgens CNN Business Magazine is de iPhone het belangrijkste apparaat voor een onbeperkt en consistent muziekrepertoire voor zijn gebruikers. Het verschil met het iPhone Apple-platform is echter dat de muziek niet gratis is, terwijl Android-gebruikers genieten van gratis muziek waarvan we allemaal weten dat deze wordt ondersteund door advertenties.

Om een ​​winnaar in deze categorie vast te stellen, kijken we naar de kwaliteit van de levering en aangezien entertainment voor zich spreekt, laat de iPhone zijn microfoon vallen en verklaart de overwinning.

Sociale media

Terwijl iPhone zijn dominantie in entertainment verklaart, daagt Android zijn tegenstander uit als het gaat om sociale media-activiteiten. Dit wordt een alarmerend feit vanwege de onbeperkte toegang die voortkomt uit de betaalbare kosten van Android.

In tegenstelling hiermee staat het bekend dat de iPhone veel gaten in de zakken van de consument boort. Er is echter een scheidslijn als het gaat om nieuwe functies en upgrades en als iemand geen iPhone heeft, kan hij of zij achterblijven op het gebied van technologie.

In de zakenwereld verschijnen elke dag nieuwe apps om de productiviteit te verbeteren. Als iemand een social media manager is, zou het hem of haar goed uitkomen om slim uitgerust te zijn met de nieuwste apparaten om zijn of haar markt aan te kunnen. De iPhone overtreft de Android als het gaat om het voldoen aan deze hi-tech eisen. Als het echter gaat om het communicatiegemak en de gebruiksvriendelijke voordelen, zouden we ongetwijfeld kunnen zeggen dat de Android eruit springt.

Volgens CNET hebben zowel de iPhone als Samsung de markt getipt in termen van functies en voordelen voor hun respectievelijke gebruikers. Een specifiek artikel van CNET legde uit dat, afhankelijk van het apparaat dat men gebruikt om met zijn of haar respectievelijke partner te communiceren, communicatie de sleutel is tot zijn of haar toekomstige liefdesleven. Dit betekent dat, ongeacht het apparaat dat we gebruiken om te communiceren, traditie, cultuur en verwachting een overheersende rol spelen bij de beslissing welke effectiever is in communicatie.

De laatste telling

De inlogfunctie opent een overvloed aan beloften aan de opgewonden gebruiker, maar beide telefoons leggen gedenkwaardige momenten op verschillende expressieve manieren vast. Hoewel er compromissen worden gesloten tijdens deze Kodak-momenten, is elke gebruiker aan het einde tevreden.

Na de spannende ontmoetingen speelt opslag een belangrijke rol bij het bepalen van wat blijft of wordt verwijderd van de apparaten en worden we vermaakt door wat we besluiten te behouden. We delen deze evenementen ook via een netwerk van nieuwsgierige kijkers die niet kunnen wachten om ze te bekijken en te reageren.

De overeenkomsten en verschillen benadrukken de voor- en nadelen binnen elke categorie functies en we beslissen welk apparaat ons tevreden stelt. We hebben echter winnaars uitgekozen in enkele van de genoemde categorieën; we kunnen niet zeggen welke dominanter is en meer de voorkeur heeft dan de andere, omdat elk moment en elke categorie uniek is voor de gebruiker.

Bij het bepalen van een winnaar zou men niet alleen afgaan op de beslissingen van de gebruikers, maar ook op het publiek (derden) die ook de resultaten ervaren (levering van diensten). Zij zijn degenen die deel uitmaken van het besluitvormingsproces. Daarom laat ik het aan elke lezer over om de winnaar te bepalen: iPhone VS Androids. Voor mij zeg ik dat beide hun plaats hebben in de telecommunicatiewereld.

Bron: Osric Griffiths

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie