Is Amazon een goede oplossing om uw WordPress-website te hosten?

Is Amazon een goede oplossing om uw WordPress-website te hosten?

Nadat ik het feit onder ogen zag dat ik een snellere hostingprovider nodig had, besloot ik uiteindelijk enkele van Amazon’s hostingproducten uit te proberen. Amazon heeft zoveel webservices dat het een beetje ontmoedigend kan zijn om ermee aan de slag te gaan, maar ik besloot het te proberen.

Het eerste waar ik naar op zoek was, was de mogelijkheid om WordPress-websites te hosten. Na wat onderzoek ontdekte ik dat Amazon zojuist een programma voor WordPress had geïntroduceerd. Met behulp van hun nieuwe “LightSail” -product ontdekte ik dat het eigenlijk vrij eenvoudig was om WordPress te configureren en te laden. Er zijn ook verschillende andere populaire CMS-apps, zoals Drupal en Joomla. Als u geïnteresseerd bent in een e-Commerce-oplossing, wordt Magento ook ondersteund.

Lightsail is niet voor grote implementaties, maar het is vrij eenvoudig voor kleinere vereisten. In een notendop, u meldt zich aan, voert uw domeinnaam in, stelt WordPress in, stelt uw DNS-zones in, wijst het statische IP-adres toe dat aan u is toegewezen en het wordt gestart.

Wanneer je een van de apps gaat starten, noemt Amazon ze “instanties”. U selecteert de instantie waarin u geïnteresseerd bent (WordPress, Drupal, enz.) en volgt de stapsgewijze instructies.

1. Het eerste is om uw instantie een naam te geven. Als je het geen naam geeft, maakt Lightsail een naam voor je. Amazon werkt in zones, en in mijn geval is dat meestal Virginia. Je kunt de zone desgewenst wijzigen, maar ik heb ontdekt dat het beter is om deze op de standaardzone te laten staan.

2. U kiest ook uw exemplaarplan, dat is het maandelijkse bedrag dat aan uw vereisten voldoet.

3. U kunt ook andere verschillende scripts uitvoeren en het standaard SSH-sleutelpaar kiezen of het sleutelpaar wijzigen. Zoals hierboven, blijf ik altijd bij de standaard.

4. Klik vervolgens op maken. Het duurt een paar minuten en dan komt er een pagina met een openbaar ip-adres en een gebruikersnaam om verbinding te maken met de instantie. Je hebt je privésleutel van je Amazon-account nodig, dus als je er geen hebt, moet je deze maken.

5. Bitnami wordt gebruikt om verbinding te maken met de nieuwe site. Maar nadat je WordPress hebt geladen, log je op precies dezelfde manier in bij elk ander hostingbedrijf. Bitnami is behoorlijk intuïtief en het duurt niet langer dan 15 of 20 minuten om te leren navigeren.

Er zijn ook enkele projecthandleidingen en video’s om te helpen bij de installatie. Volgens de WordPress-projectgids zijn er slechts 5 stappen, maar in werkelijkheid zijn het meer 8 stappen.

Ik heb dit een paar weken geleden geladen, dus ik heb geen tijd gehad om het volledig uit te bouwen, maar ik had geen problemen met het laden van het thema. Ik gebruik ook een AWS-plug-in (gratis) die alle mediabestanden naar Amazon S3 kopieert en vanaf S3 Cloudfront serveert. Hopelijk zal dit de laadtijden voor mijn pagina’s verkorten.

Het is even wennen om geen cpanel te hebben, maar al met al zou ik zeggen, het is een duidelijk “ja” om op zijn minst Amazon’s Lightsail te proberen om je WordPress-sites te hosten.

Volgende op de Amazon-agenda? HTML-sites.

Bron: Tracy Middleton

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie