Is beheerde WordPress-hosting het geld waard of kun je het zelf maken?

Is beheerde WordPress-hosting het geld waard of kun je het zelf maken?

WordPress websites hebben constante zorg en aandacht nodig, zeker wanneer de site een groot aantal dagelijkse bezoekers heeft. "Beheren" WordPress omvat het optimaliseren van WordPress voor snelheid, beveiliging, efficiëntie, fouttolerantie, schaalbaarheid en zelfs noodherstel. Dit betekent ervoor zorgen dat de WordPress-website altijd beschikbaar is voor bezoekers en dat er een minimale downtime is. In dit artikel wordt besproken of je echt nodig hebt "beheerd" WordPress Hosting of een gewone shared hosting is ook voldoende. Het doel van dit artikel is om een ​​newbie of een beginnende WordPress-webmaster kennis te laten maken met het ontcijferen van het jargon en de hype die over "beheerd" WordPress-hosting.

Wat is beheerde WordPress-hosting?

Managed WordPress Hosting is wanneer u het beheer van uw WordPress-installatie uitbesteedt aan uw hostingbedrijf (of aan een gespecialiseerd bureau dat het voor u regelt). Het kan een speciaal type hosting worden genoemd dat mogelijk is geoptimaliseerd voor WordPress of speciale tools die de algehele WordPress-ervaring zullen verbeteren.

Meest "beheerd" hostingproviders bieden services die speciaal zijn afgestemd op WordPress en die grofweg kunnen worden onderverdeeld in caching-tools, webapplicatie-firewalls, versiebeheertools, Content Delivery Network (CDN)-routing, staging-gebieden en meer.

Is er een verschil tussen gewone shared hosting voor WordPress en Managed WordPress Hosting?

Ja en Nee. Sommige hosts die beheerde WordPress-hosting aanbieden, geven het exacte onderscheid aan tussen hun WordPress-abonnementen en gewone hostingplannen. Ze vermelden ook dat je voor een prijs meer functies kunt toevoegen. Ze verkopen vaak functies zoals CDN en versiebeheer als add-on-pakketten waarvoor u moet betalen. Als een provider niet specifiek heeft vermeld dat ze aanbieden "beheerd" WordPress-hosting, kunt u ervan uitgaan dat hun WordPress-abonnementen kleine variaties hebben op hun reguliere gedeelde hostingplannen.

Kun je "Doe het zelf" voor WordPress-hosting

Het korte antwoord is ja, maar met bepaalde beperkingen. Laten we eens kijken naar enkele opties die de "Beheerde WordPress" providers verkopen en vermelden ook de alternatieven die beschikbaar zijn op gewone shared hosting.

Websitesnelheid

Content Delivery Networks (CDN) cachen de statische delen van uw website zoals afbeeldingen en voorzien de bezoeker rechtstreeks van de afbeeldingen van hun servers. U kunt altijd een CDN-oplossing aanschaffen om de snelheid en beschikbaarheid van uw website te verhogen. Deze kan los van je shared hosting account worden aangeschaft. Opties zoals CloudFlare, Photon, MaxCDN kunnen afzonderlijk worden gekocht als en wanneer je ze nodig hebt.

WordPress bevat ook geweldige plug-ins zoals W3 Total Cache, WP Super Cache en WP Fastest Cache die de cache in uw hostingaccount zullen doen. Dit zal een vergelijkbare technologie zijn die wordt gebruikt door de Manage WordPress Providers. Sommige providers zullen echter hun eigen propriëtaire software hebben om de caching uit te voeren, die misschien aanzienlijk sneller is of een andere technologie gebruikt. Velen van hen gebruiken ook HTTP Accelerator’s zoals Varnish om pagina’s op webserverniveau te versnellen, iets wat je misschien alleen kunt bereiken als je je eigen server hebt.

Websitebeveiliging

De meeste hostingproviders hebben standaard meerdere beveiligingsniveaus op hun servers geïmplementeerd. Dit betekent dat Web Application Firewalls standaard zijn geïmplementeerd. U kunt ook reverse-proxy-services zoals CloudFlare gebruiken om het beveiligingsniveau te verbeteren.

Ontwikkelaarstools en hulpmiddelen

Hoewel je misschien geen professionele staging-ruimte voor je website kunt opzetten, kun je genoegen nemen met een aantal plug-ins voor WordPress, die je een beperkte functionaliteit voor staging kunnen bieden. Een ideale plug-in is SitePush die gemakkelijk inhoud en code tussen WordPress-sites kan verplaatsen en ook de database van uw site naar een ontwikkelingssite kan trekken of nieuwe code naar een staging-site kan pushen. Hetzelfde geldt ook voor versiebeheertools zoals git. Voor sommige van deze software moet u echter controle op serverniveau hebben, wat misschien alleen mogelijk is als u uw eigen server heeft. Dit is misschien een dure aangelegenheid en het nemen van de beheerde oplossing misschien de moeite waard.

Heeft u Managed WordPress Hosting echt nodig?

Beheerde WordPress-services houden u bij de hand en voeren namens u routinetaken uit. Ze hebben misschien ook een aantal unieke technologie te bieden. Ze hebben wel een prijs, maar als je het gevoel hebt dat je je website niet alleen aankunt, ben je beter af met zo’n service. Als je zelfs maar een beetje technisch onderlegd bent en een beetje programmeerkennis hebt, kun je het zelf doen en redelijk goede resultaten behalen zonder een fortuin te betalen. Het hebben van een beheerde service op een site met veel verkeer zal zeker enkele prestatieverbeteringen opleveren. Maar als uw dagelijkse bezoekers in de duizenden zijn, dan zult u slechts een marginaal verschil merken. Maak zeker een kosten-batenanalyse en maak een proefaccount aan voordat je er daadwerkelijk je geld in stopt.

Bron: Alex H D

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie