Is Blockchain de nieuwe ruggengraat van internet?

Is Blockchain de nieuwe ruggengraat van internet?

Blockchain-technologie is een data-infrastructuur die momenteel de ruggengraat vormt van een nieuw type internet dat het internetbedrijfsleven aantrekt. Blockchain is een gecodeerd en gedecentraliseerd grootboek dat is geprogrammeerd om alle financiële en digitale transacties met een waarde vast te leggen. Dit platform wordt gebruikt door Bitcoin, een gedecentraliseerd, peer-to-peer-systeem met een digitale valuta die bekend staat als cryptovaluta die wordt gebruikt om te betalen voor goederen en diensten. Met Bitcoin kunnen online gebruikers betalingen tussen partijen verwerken door middel van de uitwisseling van Bitcoins die kunnen worden gekocht met nationale geldvaluta’s of die kunnen worden geslagen via wiskunde, algoritmen en cryptografie. De blockchain wordt gebruikt om al deze online transacties vast te leggen.

De blockchain is als een gedistribueerde database waarin spreadsheets van alle financiële transacties worden gedupliceerd over het netwerk met duizenden computers. Deze netwerken zijn zo ontworpen dat ze regelmatig automatisch worden geüpdatet. De records en transacties binnen het netwerk zijn openbaar toegankelijk voor iedereen op internet en gemakkelijk te verifiëren. Het voordeel van het hebben van een blockchain-technologie is dat er geen gecentraliseerde versie van de gedupliceerde spreadsheets is. Het is volledig geautomatiseerd zonder menselijke besluitvorming. Bovendien biedt het het voordeel dat een tussenpersoon, zoals een bank, detailhandelaren of makelaars, bij elk type financiële transacties wordt uitgeschakeld.

Voordelen van Blockchain-applicaties:

Dankzij de cryptografiebasis wordt gegarandeerd dat er geen malware, hacks, illegale handelspraktijken of phishing-aanvallen plaatsvinden. Met de onovertroffen beveiliging en het onveranderlijke programma van de blockchain dat wordt gedistribueerd en gedupliceerd over meerdere netwerken, heeft het het enorme potentieel om te voorkomen dat een hacker de gegevens op welke manier dan ook corrumpeert.

De implementatie van de blockchain-technologie in de financiële sector heeft grote gevolgen gehad voor de databasesystemen die records bijhouden. Het heeft de mogelijkheid om zichzelf afdwingende, slimme contracten te ondersteunen die geprogrammeerde voorwaardelijke clausules voor de deelnemers bevatten. De transacties zullen succesvol zijn en het geld zal pas worden overgedragen als aan de voorwaarden binnen de clausules is voldaan. Dergelijke contracten worden momenteel geïmplementeerd en uitgevoerd in gedecentraliseerde platforms voor crowdsourcing en stemmen, waar de resultaten volledig transparant en openbaar toegankelijk zijn.

Wat heeft Blockchain voor de toekomst in petto?

Het gebruik van blockchain-technologie heeft het potentieel om een ​​revolutie teweeg te brengen in het rechtsgebied. Door het gebruik van slimme contracten heeft blockchain-technologie de mogelijkheid om de slimme contracten en het testament van de blockchain onmiddellijk van kracht te laten worden nadat een persoon sterft. De executeur-testamentair en tussenpersoon zouden niet meer nodig zijn om het testament op te maken. Deze blockchain-technologie heeft liever een advocaat nodig die de professionele vaardigheden van een computerprogrammeur heeft.

Bovendien zou deze technologie gunstig zijn voor autoverhuurbedrijven. Met het gebruik van slimme contracten kunnen de bureaus automatisch autoverhuur toestaan ​​zodra de betalingen en verzekeringsinformatie van de klant zijn goedgekeurd.

Dit platform kan mogelijk de online muziekindustrie helpen. Muzikanten verdienen vaak aan de verkoop door opnames in bedrijven of platforms van derden. Blockchain kan worden gebruikt om de tussenpersonen te elimineren en de artiest meer controle en eigendom over de muziek te geven, wat ertoe leidt dat het grote percentage van de verkopen dat de artiesten oorspronkelijk verloren, behouden blijft.

Blockchain-platform kan ook de boekhouding wijzigen op basis van het proces van verificatie van de audit van een organisatie. In plaats van dat een bedrijf afzonderlijke transacties bijhoudt, kan blockchain-technologie alle transacties in een gezamenlijk register opslaan. Dit zal een systeem creëren waarin alle transacties worden verzegeld in een in elkaar grijpend systeem waarbij het wijzigen van de transacties, fraude of vernietiging ervan niet mogelijk is.

Bovendien heeft blockchain-technologie het potentieel om de marketing- en reclame-industrie te veranderen. Ten eerste zal het de tussenpersonen in digitale marketing en reclame verwijderen, wat kostenefficiëntie en transparantie voor organisaties creëert. Met de transparantie wordt het voor marketeers en adverteerders gemakkelijker om de juiste doelmarkten te identificeren. De marketeers hoeven niet langer via verschillende bronnen naar consumenteninformatie te zoeken. Alle informatie is gemakkelijk terug te vinden in de blockchain.

Samenvatting:

Blockchain-technologie is een essentiële en nuttige troef voor internetbedrijven. Het kan worden gebruikt om vertrouwen en transparantie te versterken en te versterken. Door deze technologie is alle informatie zichtbaar voor de consumenten, zodat ze elk product en elke partij kunnen traceren en valideren voordat ze met succes overgaan tot een controleerbare en veilige transactie. Dit leidt tot een einde aan de corruptie van gegevens. De traceerbare transacties zullen bedrijven een efficiënte infrastructuur bieden die de kosten voor alle deelnemers aan de blockchain enorm zal verlagen. Dit zal leiden tot een geavanceerde en onafhankelijke samenleving met transparantie, kostenefficiëntie, integriteit, hogere veiligheid en zonder tussenpersoon.

Bron: Darshit Shah

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie