Is cryptocurrency de droominvestering van elke indiaan geworden?

Is cryptocurrency de droominvestering van elke indiaan geworden?

Rijke beloningen brengen vaak grote risico’s met zich mee, en hetzelfde geldt voor de zeer volatiele markt voor cryptocurrency. De onzekerheden in 2020 leidden wereldwijd tot een verhoogde interesse van massa’s en grote institutionele beleggers in het verhandelen van cryptocurrencies, een new-age activaklasse. Toenemende digitalisering, flexibel regelgevend kader en opheffing van het verbod van het Hooggerechtshof op banken die omgaan met crypto-gebaseerde bedrijven hebben het afgelopen jaar investeringen van meer dan 10 miljoen Indiërs geparkeerd. Verschillende grote wereldwijde cryptocurrency-uitwisselingen zijn actief op zoek naar de Indiase cryptomarkt, die het afgelopen jaar een aanhoudende stijging van het dagelijkse handelsvolume heeft laten zien te midden van een grote prijsdaling, aangezien veel beleggers naar waardeaankopen keken. Terwijl de cryptocurrency-razernij voortduurt, zijn er in het land veel nieuwe cryptocurrency-uitwisselingen ontstaan die kopen, verkopen en handelen mogelijk maken door functionaliteit aan te bieden via gebruiksvriendelijke applicaties. WazirX, India’s grootste cryptocurrency-handelsplatform, verdubbelde zijn gebruikers van één miljoen naar twee miljoen tussen januari en maart 2021.

Wat drijft ’s werelds grootste crypto-uitwisselingen naar de Indiase markt?
In 2019 verwierf Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling naar handelsvolume, het Indiase handelsplatform WazirX. Een andere crypto-startup, Coin DCX, beveiligde investeringen van het op de Seychellen gebaseerde BitMEX en het in San-Francisco gebaseerde gigantische Coinbase. De crypto- en blockchain-start-ups in India hebben tegen 15 juni 2021 een investering van 99,7 miljoen dollar aangetrokken, wat in 2020 in totaal ongeveer 95,4 miljoen dollar was. In de afgelopen vijf jaar zijn de wereldwijde investeringen in de Indiase cryptomarkt met een maar liefst 1487%.

Ondanks het onduidelijke beleid van India, maken wereldwijde investeerders enorme inzetten op het digitale muntecosysteem van het land vanwege een aantal factoren, zoals

• Technisch onderlegde Indiase bevolking
De overheersende bevolking van 1,39 miljard is jong (mediane leeftijd tussen 28 en 29 jaar) en technisch onderlegd. Terwijl de oudere generatie nog steeds liever investeert in goud, onroerend goed, patenten of aandelen, omarmen de nieuwere cryptocurrency-uitwisselingen met een hoog risico omdat ze zich daar beter aan kunnen aanpassen. India staat op de 11e plaats in Chainalysis’s 2020-rapportlijst voor wereldwijde acceptatie van crypto, wat de opwinding over crypto onder de Indiase bevolking laat zien. Evenmin kunnen de minder vriendelijke houding van de overheid ten opzichte van crypto of geruchten die rond de crypto circuleren, het vertrouwen van de jeugd in de digitale muntenmarkt aan het wankelen brengen.

India biedt het goedkoopste internet ter wereld, waar een gigabyte aan mobiele data ongeveer $ 0,26 kost, terwijl het wereldwijde gemiddelde $ 8,53 is. Dus bijna de helft van de miljard gebruikers profiteren van betaalbare internettoegang, wat het potentieel van India om een van de grootste crypto-economieën ter wereld te worden vergroot. Volgens SimilarWeb is het land de op één na grootste bron van webverkeer naar het peer-to-peer bitcoin-handelsplatform Paxful. Terwijl de reguliere economie nog steeds worstelt met het “pandemische effect”, wint cryptocurrency aan kracht in het land omdat het de jonge generatie een nieuwe en snelle manier biedt om geld te verdienen.

Het is veilig om te zeggen dat cryptocurrency Indiase millennials zou kunnen worden, wat goud is voor hun ouders!

• Opkomst van Fintech Start-ups
De cryptocurrency-rage leidde tot de opkomst van meerdere handelsplatforms zoals WazirX, CoinSwitch, CoinDCX, ZebPay, Unocoin en vele anderen. Deze cryptocurrency-uitwisselingsplatforms zijn sterk beveiligd, toegankelijk via verschillende platforms en maken directe transacties mogelijk, wat een gebruiksvriendelijke interface biedt voor crypto-enthousiastelingen om onbeperkt digitale activa te kopen, verkopen of verhandelen. Veel van deze platforms accepteren INR voor aankopen en handelskosten van slechts 0,1%, dus eenvoudige, snelle en veilige platforms bieden een lucratieve kans voor zowel beginnende investeerders als lokale handelaren.

WazirX is een van de toonaangevende cryptocurrency-uitwisselingsplatforms met meer dan 900.000 gebruikers die klanten peer-to-peer transactiemogelijkheden biedt. CoinSwitch Kuber biedt het beste cryptocurrency-uitwisselingsplatform voor Indiërs en is ideaal voor zowel beginners als dagelijkse doeners. Unocoin is een van de oudste cryptocurrency-uitwisselingsplatforms in India die via mobiele applicaties meer dan een miljoen handelaren vertegenwoordigen. CoinDCX biedt gebruikers 100+ cryptocurrencies als een optie om uitwisselingen te doen en biedt investeerders zelfs een verzekering om verliezen te dekken in geval van een inbreuk op de beveiliging. Dus, wereldwijde investeerders kijken naar de overvloed aan cryptocurrency-uitwisselingsplatforms in India om te profiteren van de opkomende markt.

• Gemengde regeringsreactie
Het wetsvoorstel met betrekking tot een verbod op een virtuele valuta die iedereen die zich bezighoudt met bezit, uitgifte, mijnbouw, handel en overdracht van crypto-activa strafbaar zou stellen, zou in de wet kunnen worden omgezet. De minister van Financiën en Corporate Affair Nirmala Sitharaman nam echter de zorgen van sommige investeerders weg door te zeggen dat de regering niet van plan is het gebruik van cryptocurrency volledig te verbieden. In een verklaring aan een toonaangevende Engelse krant, Deccan Herald, zei de minister van Financiën: “Van onze kant zijn we heel duidelijk dat we niet alle opties afsluiten. We zullen bepaalde vensters toestaan voor mensen om experimenten te doen op de blockchain, bitcoins , of cryptogeld.” Het is duidelijk dat de regering nog steeds de nationale veiligheidsrisico’s van cryptocurrencies onder de loep neemt voordat ze besluit een volledig verbod uit te vaardigen.

In maart 2020 vernietigde het Hooggerechtshof het besluit van de centrale bank om financiële instellingen te verbieden te handelen in cryptocurrencies, wat investeerders ertoe aanzette zich op de cryptocurrency-markt te storten. Ondanks de aanhoudende angst voor een verbod, bleven de transactievolumes toenemen, en de gebruikersregistratie en geldinstroom bij de lokale crypto-exchange werd 30 keer zo groot als een jaar geleden. Unocoin, een van de oudste beurzen van India, voegde in januari en februari 2021 20.000 gebruikers toe. Het totale volume van Zebpay per dag van februari 2021 kwam overeen met het volume dat in de hele maand februari 2020 werd gegenereerd. Minister zei in een CNBC-TV18-interview: “Ik kan u alleen deze aanwijzing geven dat we onze geest niet afsluiten, we kijken naar manieren waarop experimenten kunnen plaatsvinden in de digitale wereld en cryptocurrency.”

In plaats van aan de zijlijn te blijven zitten, willen investeerders en belanghebbenden er het beste van maken om het digitale muntecosysteem te verspreiden totdat de regering het verbod op “particuliere” cryptocurrency invoert en soevereine digitale valuta aankondigt.

Gaat India op weg naar financiële inclusiviteit met cryptocurrency?
Ooit beschouwd als een “jongensclub” vanwege de overwegend mannelijke betrokkenheid van de bevolking in de cryptocurrency-markt, heeft het gestaag stijgende aantal vrouwelijke investeerders en handelaren geleid tot meer genderneutraliteit in de nieuwe en digitale vorm van investeringsmethoden. Vroeger hielden vrouwen vast aan traditionele investeringen, maar nu worden ze risiconemers en wagen ze zich in de crypto-ruimte in India. Nadat de hoogste rechtbank de wettigheid van “virtuele valuta”, het Indiase cryptocurrency-platform, had verduidelijkt, was CoinSwitch getuige van een exponentiële toename van 1000% van zijn vrouwelijke gebruikers. Hoewel vrouwelijke investeerders nog steeds een klein percentage van de cryptogemeenschap uitmaken, zorgen ze voor felle concurrentie op de Indiase markt. Vrouwen hebben de neiging om veel meer te sparen dan hun mannelijke tegenhangers en meer sparen betekent meer diversiteit in investeringen, zoals activa met een hoog rendement, zoals cryptocurrencies. Vrouwen zijn ook analytischer en beter in het beoordelen van risico’s voordat ze de juiste investeringskeuzes maken, waardoor ze succesvollere investeerders zijn.

Toenemende mainstream institutionele acceptatie van cryptocurrencies
Onzekerheid en paniek veroorzaakt door SARS-Covid 19 leidden tot een liquiditeitscrisis nog voordat de economische crisis losbarstte. Veel investeerders hebben hun bezit omgezet in contanten om hun financiën veilig te stellen, wat resulteerde in de ingestorte prijzen van bitcoin en altcoin. Maar hoewel crypto een grote crash onderging, slaagde het er toch in om de best presterende activaklasse van het jaar 2020 te zijn. Met de toegenomen kwetsbaarheid van het systeem en het verlies van vertrouwen in het beleid van de centrale bank en geld in zijn huidige ontwerp, mensen hebben een verhoogde eetlust voor digitale valuta, wat resulteerde in de opleving van cryptocurrency. Vanwege de geweldige prestaties van cryptocurrency midden in de wereldwijde financiële crisis, heeft de opwaartse trend de interesse in de virtuele valutamarkt in Azië en de rest van de wereld versterkt.

Om de vraag van de samenleving naar handige en betrouwbare transactieoplossingen te voeden, hebben digitale betalingsgateways zoals PayPal ook hun steun getoond aan cryptocurrencies die consumenten in staat kunnen stellen virtuele activa aan te houden, te kopen of te verkopen. Onlangs deed Tesla-CEO Elon Musk een aankondiging van investeringen in de cryptocurrency-markt ter waarde van 1,5 miljard dollar, en dat het elektriciteitsbedrijf bitcoin van kopers zou accepteren, wat leidde tot een internationale prijsstijging van bitcoin van 40.000 dollar naar 48.000 dollar binnen twee dagen. Twee van de grootste platforms voor het doen van betalingen over de hele wereld, Visa en Mastercard, onderschrijven ook cryptocurrencies door ze te introduceren als medium om transacties uit te voeren. Terwijl Visa al heeft aangekondigd transacties met stabiele munten op de Ethereum-blockchain toe te staan, zou Mastercard ergens in 2021 transacties met crypto beginnen.

Wat brengt de toekomst voor de cryptocurrency-markt in India?
De Indiase cryptocurrency-markt is niet immuun voor de verschrikkelijke crypto-crashes. Ondanks gigantische investeringen van wereldwijde tegenhangers, houden lokale investeerders nog steeds afstand van crypto-investeringen vanwege onzekerheid over de wettigheid van het digitale muntecosysteem in India en de hoge volatiliteit van de markt. Hoewel de markt voor cryptocurrency sinds vorig jaar boomt, bezitten Indiërs minder dan 1% van ’s werelds bitcoin, wat een strategisch nadeel oplevert voor de Indiase economie. De Indiase regering is van plan een nieuw panel aan te stellen om de mogelijkheid te bestuderen om digitale valuta in het land te reguleren en zich te concentreren op blockchain-technologie en het voor te stellen voor technologische verbeteringen.

Het vermogen van blockchain-technologie om een veilige en onveranderlijke infrastructuur te bieden, is door verschillende industrieën gerealiseerd om transparantie in transacties te creëren. Voor een land met meer dan 15 miljoen crypto-adopteerders, zou de nieuwe aanbeveling van de commissie van grote waarde kunnen zijn om de toekomst van cryptocurrency in India te bepalen. De belanghebbenden zijn echter van mening dat de technische en economische kracht India tot een belangrijke speler op de crypto- en blockchain-markt zal maken. Geleidelijk aan wordt de cryptocurrency algemeen geaccepteerd, wat zou kunnen leiden tot een hogere acceptatie van digitale valuta.

volgens een ander TechSci Onderzoeksrapport over “India Cryptocurrency Market” Door aan te bieden (hardware en software), per proces (mijnbouw en transactie), per type (Bitcoin, Etgereum, Bitcoin Cash, Ripple, Dashcoin, Litecoin, anderen), per eindgebruiker (bankwezen, onroerend goed, aandelenmarkt en virtuele valuta) , Per regio, Forecast & Opportunities, 2026″, zal de Indiase cryptocurrency naar verwachting groeien met een aanzienlijke CAGR als gevolg van de toenemende behoefte aan transparantie en verlaging van transactiekosten. Bovendien voeden de toenemende acceptatie van digitale valuta en de groeiende blockchain-technologie de Indiase cryptocurrency-markt.

Bron: Karan Chechi

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie