Is de Kinect-strategie van Microsoft een beetje een hit of een beetje een misser?

Is de Kinect-strategie van Microsoft een beetje een hit of een beetje een misser?

De markt voor videogames breidt zich momenteel uit naar veel verschillende segmenten dankzij de Nintendo Wii, en niet langer is gamen gericht op de 13-40 mannelijke consument. Er is de 60+ ouderenmarkt die graag actief wordt door Wii-bowling te spelen of de 30-50-reeks die afvallen door Nintendo Peripheral’s zoals Wii Fit te gebruiken. Zowel Sony als Microsoft moeten Nintendo toejuichen voor het uitbreiden van een voorheen smalle markt.

Nu Nintendo deze marktsegmenten monopoliseert, hebben Microsoft en Sony snel gereageerd. Microsoft introduceert een camera die je lichaamsbewegingen kan volgen zonder dat je iets in je hand hoeft te houden, terwijl Sony een vergelijkbaar pad bewandelt als Nintendo door bewegingscontrollers aan te bieden. Dus hoe zit het met ‘Kinect’? Op wie is het gericht? En hoe gaan ze in hemelsnaam concurrentie bieden aan de razend populaire Nintendo Wii? Dit artikel zal trachten deze vragen te beantwoorden.

Het lijdt geen twijfel dat Microsoft op zoek is naar de informele markt. Deze nieuw ontwikkelde markt heeft een enorm potentieel en is miljoenen waard voor Microsoft. Microsoft onthulde het merk Kinect dit jaar op de E3 en voor het eerst werd het op Times Square uitgezonden zodat iedereen het kon zien. Bovendien gaven ze opdracht tot een show van het voortreffelijke Cirque du Soleil om Kinect te laten zien, die ook op MTV werd uitgezonden. Deze communicatiekanalen worden niet vaak gebruikt in de videogame-industrie om nieuwe hardware te tonen. Door hun E3-persconferentie live uit te zenden via time square, geeft dit aan dat ze willen dat Kinect de casual gamer verleidt tot de Xbox-ervaring.

Is dit echter de juiste groep om te targeten? De marketingmanager van Xbox zei onlangs: “Ik denk dat we weten dat hardcore gamers de eersten zullen zijn om het te kopen, zoals bij elk product”. Deze verklaring onderstreept hun bedoelingen om Kinect naar de hardcore gamer te duwen, maar het punt is dat geen van de software voor Kinect hen zal aanspreken. Casual games zoals Kinect Sports of Kinectimals zullen nooit een systeemverkoper zijn voor de hardcore gamer. In feite is de kans groot dat ze de aankoop zullen vasthouden totdat Microsoft een Kinect-game uitbrengt waar de hardcore enthousiast over kan worden. Microsoft heeft zijn merk gebouwd op het bieden van een hardcore-ervaring en het is misschien onverstandig om ze te verwaarlozen.

De prijsstelling van Kinect is de afgelopen weken een heet hangijzer geworden. Hoewel niet bevestigd, wordt algemeen aangenomen dat de prijs van Kinect rond de $ 150 zal liggen. Vergeleken met de Nintendo Wii ($180) zou de waarde van Kinect erg laag kunnen lijken. Waarom zou de consument die momenteel een Nintendo Wii bezit met een aanzienlijk bedrag vertrekken om een ​​randapparaat te kopen dat essentieel is voor een vergelijkbaar product? Microsoft moet een waardevoorstel creëren dat het prijskaartje van $ 150 rechtvaardigt en controllervrij gamen zou het antwoord kunnen zijn. Het unieke verkoopargument van Kinect is het feit dat ze een manier bieden om met een game om te gaan zonder dat je iets in je handen hoeft te houden, iets wat Nintendo Wii en PlayStation Move niet bieden. Microsoft moet dit voordeel dus benadrukken bij het adverteren voor dit stukje hardware.

Als je naar de marketingstrategie van Microsoft kijkt, kun je zien waarom ze $ 150 in rekening brengen. Ze moeten de markt binnendringen en de informele markt ertoe brengen kennis te nemen van dit nieuwe product. Microsoft heeft al een enorm bedrag uitgegeven aan de marketing van Kinect via de Cirque du Soleil-show en door Kinect in verschillende Macy-winkels te tonen. Laat er geen twijfel over bestaan ​​dat ze daarvoor betaald hebben. De marketing van Kinect zal naar verwachting toenemen naarmate de releasedatum nadert en daarom zullen de kosten toenemen. Microsoft zal ernaar streven deze kosten terug te verdienen en zal daarom de prijs zo hoog stellen als $ 150, maar het is twijfelachtig of ze winst zullen maken op elke verkochte eenheid, aangezien het volgens ‘Develop’ Microsoft $ 150 kost om de Kinect-camera te produceren.

De informele markt is er om te blijven en het zal groeien en groeien. Microsoft betreedt een markt waarin ze vastbesloten zijn om een ​​aanzienlijk marktaandeel te winnen, ze zitten hierin voor de lange termijn. Kinect is nog maar het begin voor Microsoft. Het wordt verwacht dat het wordt gebundeld met de Xbox Slim wanneer het wordt gelanceerd, zodat Microsoft Kinect in huizen over de hele wereld kan krijgen. Microsoft zal zich in eerste instantie willen richten op marktaandeel in plaats van winst, dus verwacht dat de prijs van Kinect snel zal dalen en dalen. Kinect of misschien een verbeterde versie zal worden gebundeld in de volgende generatie Xbox-console omdat dit de consument zal dwingen om het te gebruiken.

Consumenten zullen eerder de waarde van Kinect zien en het daarom gebruiken als het wordt gebundeld met de console in plaats van alleen. Microsoft heeft een enorme kans met Kinect en als de verkoop in het eerste jaar traag is, verwacht dan niet dat Microsoft Kinect laat vallen. Het is hier om te blijven en als ze het goed doen, kan het een enorm succes worden, net als de Nintendo Wii. De kernklant van Microsoft is de hardcore gamer en die mogen ze niet negeren. Nintendo realiseert zich momenteel hun fout om hun hardcore-consument te verwaarlozen en heeft het probleem verholpen door talloze hardcore-vriendelijke titels aan te kondigen. Als Microsoft dat evenwicht kan behouden, kunnen ze de hardcore bevredigen en tegelijkertijd een grote speler worden in de lucratieve casual markt.

Bron: James Foti

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie