Is de ontwikkeling van mobiele apps nog steeds winstgevend? Ja en hier is waarom!

Is de ontwikkeling van mobiele apps nog steeds winstgevend? Ja en hier is waarom!

Er zijn ongeveer 2 miljoen mobiele apps in de App Store en 2,2 miljoen apps in de Play Store en uit enkele alarmerende statistieken blijkt dat slechts 25% van de gedownloade apps eens in de zes maanden wordt gebruikt.

Te veel, te goed, te verloren

Om de ironie van de talrijke applicaties in de verschillende app stores te benadrukken, creëerde een reclamecampagne een slogan – “daar is een app voor”. Tot voor kort was er een fase waarin de productiviteit en populariteit van elk platform werd bepaald door het aantal mobiele applicaties dat op de markt beschikbaar was. Dit had de marketingstrategie van Microsoft ertoe gebracht om meer ontwikkelaars van mobiele apps voor zijn Windows Phone-platform aan te trekken, zodat het snel de grens van 1 miljoen kon bereiken! BlackBerry verloor de race vanwege zijn aarzeling om op te gaan in de menigte en hoewel het een dappere poging deed om de situatie te redden door zijn immens populaire BlackBerry Messenger beschikbaar te maken op de Android- en iOS-platforms, verloor de applicatie zijn charme in het gezicht van de gigantische menigte die WhatsApp volgt.

De app-vermoeidheidsfactor

Het probleem met elk nieuw fenomeen is dat mensen overboord gaan, dus voor elke 50 nieuwe applicaties die in de app store worden gelanceerd, kan er een succesvol zijn. In mei 2015 waren er meer dan 54.000 aanvragen ingediend voor release in de iOS App Store. Niet alle applicaties hebben echter eigenschappen of functionaliteiten die de interesse van de gebruiker wekken. Slimme apparaten worden ook steeds geavanceerder met geïntegreerde technologieën zoals NFC, camera’s aan de voor- en achterkant met hoge resolutie en integratie van slimme apparaten. De verwachtingen van de consument ondergaan dus ook een grote mate van verfijning en het is absoluut noodzakelijk dat mobiele applicaties zich aanpassen aan deze stijgende verwachtingen.

iOS 10 zal bijvoorbeeld worden geleverd met HomeKit, wat een brede weg opent voor thuisgebaseerde iBeacon-applicaties voor het manoeuvreren met de verschillende huishoudelijke elektronische apparaten. Zoals bij alle producten, overleeft alleen een applicatie die waarde toevoegt aan het leven van de gebruiker de meedogenloze concurrentie. Een app van goede kwaliteit, met een fris perspectief en nieuwe functies, zal het goed doen en meer grip krijgen. Waarde kan entertainment zijn, nieuwigheid, creëert een behoefte waar die er niet was, geeft logisch gebruik van onder andere nieuwe technologieën. Experts uit de sector, ontwikkelaars van mobiele apps en app-ontwikkelingsbedrijven herhalen dat de kwaliteit en waarde van de app de belangrijkste succesfactor blijft. Elke nieuwe app die de drempel niet overschrijdt, is gedoemd te mislukken.

Adequate en geschikte functies

Ongeacht hoeveel functies een applicatie kan hebben, er worden er maar een handvol regelmatig gebruikt, terwijl sommige helemaal niet worden gebruikt. Veel features veroorzaken simpelweg informatie-overload, of wat beter ‘witte ruis’ genoemd kan worden. Net zoals mensen reclamespotjes op televisie beschouwen als een pauze om een ​​klusje te klaren; de ongebruikte functie heeft dezelfde status als waar deze wordt gezien als een aspect van de toepassing dat kan worden genegeerd. Een slimme manier om functies te behandelen en de interesse van gebruikers te wekken, zou zijn om het uit te geven als onderdeel van een upgrade.

Vooral in het geval van apps voor sociale media zijn branche-experts van mening dat app-ontwikkelaars moeten analyseren wat essentieel is en het effectieve gebruik van mobiele apparaten opnieuw moeten onderzoeken voordat ze nieuwe functies integreren. Een start-up, HI-FI, heeft een applicatie gelanceerd die app-moeheid bestudeert en de neergangstrends van sociale media analyseert. De app helpt bij het identificeren van onnodige functies en het verzamelen van informatie om gebruikers te helpen hun eigen aangepaste menu’s in te stellen op basis van hun interesses. Dit zal gebruikers helpen tijd te besparen met een gebruiksvriendelijke interface. De app zal de rol spelen van een universele afstandsbediening, volgens de beweringen van de makers en heeft al veel kopers op de markt aangetrokken.

Waar ligt de winstgevendheid?

De ontwikkeling van mobiele apps blijft een winstgevende weg omdat de toekomst zal worden bepaald door applicaties en mobiliteit. De kosten van de ontwikkeling van mobiele applicaties lagen tussen de $ 37.913 en $ 171.450. Dit bedrag is echter drastisch verlaagd tot $ 150 in Noord-Amerika en het laagste is $ 26 voor een ontwikkelaar uit India. Naast de concurrentie hebben zelfs de evoluerende technologieën bijgedragen aan het drastisch veranderen van de ontwikkelingskosten. Platformoverschrijdende app-ontwikkelingsplatforms zoals PhoneGap, AngularJS en Ionic hebben geleid tot een verdere vermindering van de tijd en kosten van app-ontwikkeling.

Winstgevendheid ligt niet alleen in lagere productiekosten, maar ook in het aantal mensen dat smartphones gebruikt. Net nu blijft Games de meest populaire categorie, maar e-commerce en enterprise-oplossingen profiteren ook sterk van mobiele applicaties.

Mobiele strategie is een kernaspect van de zakelijke marketingstrategie van leidende bedrijven en MKB-bedrijven, aangezien het wordt erkend als essentieel voor het bereiken van doelklanten met de meest beknopte berichten van de route waar ze gemakkelijk en op persoonlijk niveau kunnen worden benaderd. Dus voor de lange termijn zal de ontwikkeling van mobiele apps een winstgevende weg blijven.

Bron: Cris Styris

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie