Is een Pocket Wi-Fi geschikt voor u?

Is een Pocket Wi-Fi geschikt voor u?

Een van de nieuwste innovaties op het gebied van internettechnologie is de pocket-wifi. Net als je gewone modem thuis, maakt hij draadloos verbinding met internet, maar het enige verschil is dat het een klein, draagbaar apparaat is dat je op elk moment in je zak kunt stoppen. Het vereist ook een simkaart die u verbindt met een willekeurige toren van uw telecommunicatieserviceprovider om u toegang tot internet te geven. En net als uw gewone router, kunt u met uw smartphone, laptop, desktopcomputer of tablet internetten.

Voordelen van Pocket Wi-Fi

Een Pocket Wi-Fi-apparaat heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten internetverbinding. Nee, het kan u niet zo snel internet bieden als uw kabel of DSL kan bieden, maar er zijn bepaalde situaties waarin deze optie het beste voor u is. Een van de grote voordelen van dit apparaat is dat het internettoegang geeft tot verschillende Wi-Fi-apparaten die je thuis hebt. In tegenstelling tot de gewone breedbandstick die beperkt is tot welk apparaat dan ook, kan dit apparaat internettoegang bieden aan maximaal 5 apparaten tegelijk. Een ander voordeel van deze technologie is dat je 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang hebt tot internet, waar je ook bent en wat je ook doet. Deze optie wordt aangeboden door het 3G-internet van uw telefoon, maar in plaats van de gegevens van uw telefoon te verbruiken via 3G, kunt u uw telefoon gewoon aansluiten op uw pocket-wifi en onbeperkt internetten zonder u zorgen te maken over uw beltegoed.

Wie is een goede kandidaat voor een Pocket Wi-Fi?

Degenen die thuis geen internet kunnen installeren – Deze technologie is de beste optie voor u als u geen ADSL-verbinding of een ander type internetverbinding in uw huis kunt installeren.

Degenen die altijd onderweg zijn – Als u het druk heeft en altijd op zakenreis bent, is deze technologie perfect voor u omdat u altijd en overal toegang hebt tot het World Wide Web. Dit betekent dat u e-mails kunt verzenden, verbinding kunt maken met Skype en kunt communiceren met uw klanten en collega’s, waar u ook bent.

Het komt neer op

Een pocket-wifi heeft zijn eigen nadelen en het is misschien niet altijd de beste internetverbinding voor u. In tegenstelling tot kabel- of DSL-internet kan het een beetje langzamer zijn en is de kwaliteit van de verbinding mogelijk niet zo goed. Toch lijdt het geen twijfel dat deze handige oplossing de perfecte keuze is voor iedereen die ongeacht tijd en locatie toegang wil tot internet.

Bron: Dave E Carter

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie