Is geld alles?

Is geld alles?

Met geld koop ik een huis, maar geen huis, een bed, maar geen goede nachtrust.- Zig Ziglar

Is geld alles? Dit was de titel van mijn toespraak op een seminar in het centrum van Londen, georganiseerd door Find Your Voice. Veel professionele sprekers uit alle lagen van de bevolking waren aanwezig en leverden berichten die mensen motiveerden en in staat stelden om controle over hun leven te nemen. Ik was een van de vier sprekers en het thema was: “Money Makes the World Go Round.” Ik wil graag de standpunten die ik tijdens het seminar heb geuit, met u delen.

Een van de problemen met literatuur over succes is dat het woord ‘succes’ meestal wordt geïnterpreteerd als materieel succes of macht. Dit omvat meestal de hoeveelheid geld die een persoon verdient of heeft; het type auto dat ze rijden en de grootte en locatie van hun huis. We moeten onszelf er echter aan herinneren dat echt succes niet alleen de definitie van Hollywood is!

Succes is een reis en geen bestemming. De fout die de meeste mensen maken, is geld op één lijn te brengen met succes. Geld is slechts een ruilmiddel en kan nooit naast succes worden gemeten.

Ik geloof dat succes kan worden onderverdeeld in acht categorieën; dit zijn: spiritueel, gezondheid, gezin, carrière & zaken, financieel, zelfontwikkeling/intellectueel, persoonlijke behoeften en gemeenschap. Het is daarom vermeldenswaard dat echt succes niet alleen is wanneer u financieel rijk bent, maar wanneer u rijk bent in alle acht categorieën.

Met geld kun je materiële bezittingen kopen, maar je kunt er geen geluk en gemoedsrust mee kopen. Geld wordt gebruikt in ruil voor andere dingen, maar dit papiergeld dat we uitgeven (bijv. Ponden, Naira, Dollars, enz.) is niet het enige geld dat we zouden moeten hebben. Er zijn verborgen ‘gelden’ in ons allemaal; het enige probleem is om te ontdekken dat we zulke ‘gelden’ in ons hebben.

Laten we dit eens bekijken; als iemand alleen financieel rijk is en niet het intellect heeft om andere rijkdommen te verdienen, of niet succesvol is in zijn gezinsleven en gezondheid, dan is de persoon zo goed als arm. Laten we ons niet te veel laten meeslepen door dit loutere ruilmiddel – geld – en andere aspecten van het leven niet in overweging nemen.

Ik heb eens een rijke man gekend, die ondanks zijn rijkdom een ​​gebrek aan gezondheid heeft. Hij stierf ondanks de grote financiële rijkdom die hij had vergaard. Zou je zeggen dat zo’n man rijk was? Nee waarom? Omdat hij alleen financieel rijk was, bleek dit ten koste te gaan van zijn gezondheid.

Ik was in het landhuis van een van mijn mentoren, Richie Dayo Johnson, in Netherne-On-the-Hill, Surrey en toen we die zondagavond in zijn studeerkamer gingen zitten, vroeg ik: “DJ (zoals ik hem liefkozend noem) vertel me wat geld wel en niet kan kopen. Hij antwoordde: “Dayo, met geld kun je een huis kopen, maar je kunt er geen huis mee kopen. Met geld kunt u een verzekering kopen, maar u kunt er geen zekerheid mee kopen. Met geld kun je amusement kopen, maar je kunt er geen geluk mee kopen. Met geld kun je medicijnen kopen, maar je kunt er geen goede gezondheid mee kopen. Met geld kun je een bed kopen, maar je kunt er geen slaap mee kopen. Met geld kun je gezelschap kopen, maar je kunt er geen vriendschap mee kopen. Met geld koop je seks, maar liefde niet. Geld wordt valuta genoemd, omdat het is ontworpen om door je heen te stromen. Geld verandert je niet; het onthult alleen wie je werkelijk bent.”

Ik ben het helemaal eens met Richie Dayo Johnson. Bovendien geloof ik dat je met geld veel vrouwen kunt kopen, maar je kunt er geen goede vrouw mee kopen. Je kunt er een goed boek mee kopen, maar je kunt er geen wijsheid en kennis mee kopen. Het kan je sponsoren via school, maar het kan je geen intellect kopen. De dingen die met geld kunnen worden gekocht, zijn echter tijdelijk, maar de dingen die met geld niet kunnen worden gekocht, zijn meestal eeuwigdurend.

Wie ben je als je geld hebt en wie ben je als je geen geld hebt? Het komt erop neer dat geld je niet verandert; het onthult je alleen maar. Waarom neem je niet de tijd om na te denken over die dingen die je met geld niet kunt kopen; zult u misschien verbaasd zijn om te beseffen dat geld eigenlijk niet alles is?

Is je geestelijk leven op orde? Geniet je van een goede gezondheid? Heeft u grip op uw financiën? Ontwikkel je jezelf intellectueel? Geef je iets terug aan de samenleving? Als u op al deze vragen JA antwoordt, kunt u vol vertrouwen zeggen dat het u goed gaat en dus succesvol is.

Zeg me nu, IS GELD ALLES? Ik rust mijn zaak.

Bron: Dayo Olomu

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie