Is het de moeite waard om de grote overstap van BlackBerry naar iPhone 4 te maken?

Is het de moeite waard om de grote overstap van BlackBerry naar iPhone 4 te maken?

De grote overstap van BlackBerry naar iPhone was niet gemakkelijk voor mij. De gedachte om een touchscreen-telefoon te krijgen was ontmoedigend, ik heb verhalen gehoord over de schermen van mensen die hun telefoons inpakken. Dus hier denk ik dat het hebben van een touchscreen-telefoon zonder aanraking niet de juiste weg is.

Dus ongeveer 2 jaar geleden heb ik ervoor gekozen om geen iPhone of een touchscreen-telefoon te kopen en kreeg ik de BlackBerry Bold 9000 in handen.

Snel vooruit naar vandaag: ik ben dol op mijn BlackBerry Bold. Ja, hij is groot, breed en de camera is niet de beste, maar ik vond hem in alle opzichten ideaal voor mij, en dit is waarom:

de bouw

Het is solide, wat betekende dat ik me geen zorgen hoefde te maken dat ik er ‘fragiel’ over zou zijn. Ik zou het een beetje kunnen rondgooien en me niet al te veel zorgen maken. De leren achterkant was erg elegant en een gladde aanraking die goed aanvoelde tegen mijn handen. Door de algehele bouw en stijl van dit model zagen de andere BlackBerry’s er goedkoop en plastic uit.

Communicatie onderweg

Ik ben altijd onderweg, dus met dit apparaat kon ik e-mail en BlackBerry Messenger gebruiken voor direct contact met vrienden, familie en zakelijke klanten. Voor de gezelligheid had ik naast de ‘gewone’ telefoontjes en SMS/MMS ook Twitter en Facebook apps.

Kalender

Mijn eigen bedrijf runnen, de kalender was perfect voor mij om mijn tijd te organiseren, die geloof ik dat ik religieus gebruik.

Volledig QWERTY-toetsenbord

Hier krijgt de BlackBerry de belangrijkste ‘Brucey-bonuspunten’. Het volledige qwerty-toetsenbord is gemakkelijk te gebruiken en kan met een korte tijd zelfs de meest onhandige typer veranderen in een hypertekstschrijver. De knoppen zijn bij dit model iets groter dan bij andere BlackBerry’s, wat het verschil maakt.

Zodra mijn contract afliep, was ik blij om mijn BlackBerry Bold te houden en door te gaan, maar vriend Jmwob had het altijd over hoe zijn iPhone “zijn leven veranderde” en dat hij dit en dat kan doen, en hoe hij zojuist deze nieuwe app heeft gedownload dat kan… (hier stopte ik met luisteren en schakelde ik uit) maar je krijgt het portret.

Ik moest zien waar de ophef over gaat en of het de hype waarmaakte. Dus ik beet op de kogel voor het ontbijt en bestelde het. Ik bestelde de iPhone 4. De Big Daddy.

Zodra ik de levering kreeg, was ik opgewonden en alleen al onder de indruk van de doos en de verpakking. De kleine details in de verpakking illustreren het perfecte fijne detail en de moeite die in dit product is gestoken – het was niet zomaar een telefoon die in een doos met een oplader werd gegooid, het voelde alsof ik net een deel van het merk had gekocht en zin had in een ervaring .

Zonder geknoei kreeg ik de nieuwe micro-simkaart geregistreerd, de telefoon opgeladen en aan de gang – wat eenvoudig was als tellen tot 3 (ik heb maar 3 vingers)

Scherm

Toen ik de telefoon aanzette, was ik meteen onder de indruk van de helderheid en de schermkwaliteit. Het scherm is helderder dan mijn tv, serieus verbluffend; het is het eerste wat je opvalt. Apple heeft de lat zeker hoger gelegd door dit te hebben. Gewoon een sms schrijven of surfen op het net is een HD-ervaring.

Touch screen

Oké, dus ik zei dat ik niet van touchscreens hield, maar deze is anders. De aanraakgevoeligheid van deze telefoon reageert zeer goed op elke vingerbeweging. Het is het beste touchscreen dat er is en het is heel moeilijk om niet te houden van hoe gemakkelijk het dingen maakt.

esthetiek

De telefoon ziet er gelikt uit. Geen twijfel mogelijk, het is dunner, minder zwaar en platter dan de BlackBerry Bold en heeft nog steeds een kwaliteitsgevoel. Ik zal dit echter niet overhaast rondgooien.

Volledig gemak

De Apple iPhone 4 gaat tot het uiterste om ervoor te zorgen dat je niet overwerkt. Het maakt alles zo moeiteloos: surfen op internet, YouTube, gamen, wat je maar wilt.

Bijvoorbeeld:

Als je een BlackBerry-eigenaar bent, weet je dat je toegang hebt tot YouTube, maar hoeveel hoofdpijn is het om de browser te laden, YouTube te laden, de video te laden, te streamen / bufferen en te wachten. Dezelfde ervaring is ongelooflijk eenvoudiger en sneller op iPhone 4 met veel meer beschikbare opties. Letterlijk één aanraking, en je bent op de YouTube-bestemmingspagina. Nog een aanraking, je speelt een video af – zodra je de gewenste film laadt, wordt deze afgespeeld. Geen gedoe. Geen streaming of buffering (afhankelijk van je signaal enz.) Het maakt de hele ervaring gewoon minder inspanning en veel leuker dat je terug zult gaan en het vaker zult doen. Om het zo te zeggen, het is zo gemakkelijk te gebruiken dat zelfs iemand die niet technisch onderlegd is of van een oudere generatie is, het kan gebruiken.

Amusement

Als ze zeggen dat het een andere wereld van apps is, is dat ook echt zo. Elk wordt geleverd met een volledige beschrijvende samenvatting, recensies, beoordelingen en een rapportage-optie. Er is iets voor zowat alles en iedereen. Met de apps kun je je telefoon omtoveren tot een stripboek, een roman, een spelcomputer, een laptop of wat dan ook. Je zult je nooit vervelen.

Facetime

De eerste keer dat ik FaceTime probeerde, voelde de hele ervaring tegelijkertijd geweldig en raar. Het feit dat je spreekt en iemand ziet die onderweg is, is fantastisch. Ik sprak met mijn vriend Smwob en liet hem mijn huis zien! Ongelooflijk.

De sterkte van je wifi zal de vertraging en helderheid van de ervaring bepalen, maar toen ik het deed – het scherm was heel duidelijk en er was geen vertraging die sprak met mijn vriend aan de andere kant van de stad. Serieus verbluffend: een klein teken van toekomstige technologie.

Algemene gedachten

Dus voor nu – de BlackBerry zit in zijn doos en ik wacht op mijn gratis iPhone-hoesje dat door Apple wordt verzonden. Ik weet dat anderen misschien andere ervaringen hebben gehad, dit is slechts mijn persoonlijke ervaring en wat ik moest doormaken bij het maken van de overstap van Bold naar iPhone.

Dus had ik er spijt van dat ik me had aangemeld voor de iPhone 4? Tot nu toe, nee. Over 24 maanden zullen mijn opvattingen misschien anders zijn en ik weet zeker dat er nog veel meer dingen te ontdekken zijn, goede en slechte – zoals wennen aan het aanraaktoetsenbord, maar ik weet één ding, ik ga veel plezier beleven terwijl. Dit is nog maar het begin van de reis. Kijk uit naar een ander bericht dat binnenkort komt en kijk hoe het me vergaat.

Bekijk mijn blog voor al het beste op het gebied van technologie en gadgets. Ga naar mwoblog

Bron: Jay Karsandas

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie