Is kunstmatige intelligentie een bedreiging voor de menselijke intelligentie?

Is kunstmatige intelligentie een bedreiging voor de menselijke intelligentie?

Met de creativiteit en intelligentie van tech-superkampioenen is kunstmatige intelligentie de afgelopen jaren naar voren gekomen. Het heeft ons ongetwijfeld geholpen mensen, en er zijn zoveel voorbeelden van, waaronder Siri, slimme auto’s, videogames, Google Now enz. die we in ons dagelijks leven gebruiken. Gezien de snelle groei van AI en de afhankelijkheid van mensen ervan, geloven sommige mensen dat de microchips die op algoritmen draaien de menselijke intelligentie in de nabije toekomst zullen overtreffen. Sommige mensen hebben echter nog steeds hoop op menselijke intelligentie. Omdat ze geloven dat HI veel unieker en beter is dan de robots, die de creatie van HI zijn.

Trans-humanistische visie op de toekomst omvat de vervanging van HI door de verbeterde en nauwkeurige resultaten van AI. Ze vergeten echter dat mensen AI hebben gecreëerd en we zullen elke dag nieuwe innovaties blijven maken. We kunnen niet alleen nieuwe microchips maken, computerapparatuur voor de toekomst, maar we groeien en creëren elke dag nieuwe ideeën. De wetenschap kan geen antwoord geven op verschillende vragen met betrekking tot mensen, zoals waar de creativiteit vandaan komt en hoe het leven zichzelf creëert.

Volgens de wetenschap zijn er bepaalde regels volgens welke het universum werkt en HI heeft zijn genialiteit bewezen door vandaag baanbrekende modellen te creëren voor verschillende sectoren. De algoritmen die uit het menselijk brein komen, zijn veel innovatiever dan AI. Computers zijn ongetwijfeld een krachtige schepping van de mens, maar ze draaien op de programma’s die door mensen zijn gemaakt. We kunnen AI temmen en gebruiken voor ons gemak, maar het zal ons nooit vervangen. De goede kanten van AI zijn verbluffend, grote zakelijke giganten over de hele wereld creëren verbijsterende applicaties op basis van AI. Dit zijn ongetwijfeld wonderen en we kunnen het voor onze toekomst blijven gebruiken, maar deze worden gemaakt door mensen voor mensen.

Machines zijn intelligent, ze verbruiken minder tijd om te leren en een taak af te maken en hun werkcapaciteit is veel meer dan die van mensen, en als AI de menselijke banen overneemt, zal er een chaos zijn. Bovendien, als de machine uit de hand loopt of tegen de bevelen van zijn maker ingaat of als hij wordt behandeld door hooligans, kan er veel verlies voor ons zijn. Maar het goede nieuws is dat de technologie zich in een snel tempo ontwikkelt en mensen vervelen zich met de oude gadgets en apparaten en we vervangen deze. Net zoals we onze oude smartphones regelmatig vervangen door de nieuwe. Dus met de groei van technologie zullen de eisen van mensen toenemen en met HI zullen we AI creëren en gebruiken totdat er een nieuwe versie komt. Het gebrek aan intuïtie, creativiteit, gezond verstand en oordeel maakt AI anders dan HI en we kunnen onze gedachten en intelligentie tonen door te communiceren en redeneringen te geven die AI momenteel niet kan.

Bron: Shivee Sirmauri

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie