Is Samsung Galaxy S7 een perfect alternatief voor Apple iPhone 6S?

Is Samsung Galaxy S7 een perfect alternatief voor Apple iPhone 6S?

Als het om smartphones gaat, lijkt er altijd een strijd te zijn tussen Apple en Samsung. Elke keer lijken er twee vergelijkbare telefoons van beide merken te zijn die een confrontatie op de markt aangaan. De Samsung Galaxy S7 neemt het momenteel op tegen Apple’s iPhone 6S. De S7 is als overwinnaar naar voren gekomen als een van de allerbeste Android-smartphones, zelfs tegen Note 5, Xperia Z5 van Sony en de vertrekkende 6S.

Ook al wordt verwacht dat iPhone 7 binnenkort de 6S zal vervangen, de concurrentie tussen hem en Galaxy S7 blijft de paar maanden voor de lancering hevig. Natuurlijk spelen er zoveel elementen in de concurrentie met enkele van de voor de hand liggende telefoonfuncties, zowel batterijduur, weergave, kwaliteit van het lichaam, ontwerp, prestaties en zelfs de camerafuncties op elk. Wanneer deze functies nader worden bekeken, wordt het gemakkelijk om te zien of de Galaxy S7 een perfect alternatief is voor iPhone 6S.

Uitvoering

Verwerker

De Galaxy S7 heeft een aangepaste octa-core 2,3 GHz Exynos 8890-chipset en 4 GB RAM, terwijl de iPhone 6S een dual-core 1,8 GHz A9-processor en 2 GB RAM heeft. Hierdoor klinkt de S7 zeker krachtig, maar de 6S levert een goede strijd. Bijvoorbeeld, als het gaat om game-ervaringen waarbij beide met overtuigende snelheden presteren, ongeacht het verschil.

Batterijduur

De S7 lijkt hier vooruit te komen. Bij testen in continu afspelen van video met een helderheid van 170 cd/m2 ging de S7 17 uur en 48 minuten mee, terwijl de 6S 11 uur en 18 minuten meeging. De S7 gaat dus langer mee, zelfs bij intensief gebruik, en ziet er betrouwbaarder uit.

Wat de prestaties betreft, biedt iPhone 6 misschien snellere graphics en single-core CPU-prestaties, maar de superieure batterijduur van de S7 blijft belangrijker.

Bouw en ontwerp

Materialen

De voor- en achterkant van de S7 is gecoat met Gorilla Glass en heeft ook een metalen frame. De 6S daarentegen heeft een chassis dat volledig van metaal aluminium is. De 6S heeft daarom geen problemen als het gaat om het kiezen van vingerafdrukken zoals de S7, maar het ontbreekt aan een MicroSD-slot van S7, daarom is het niet mogelijk om de opslagmogelijkheden te upgraden. Beide telefoons hebben een vingerafdruklezer, maar de lezer van de S7 is nogal temperamentvol. Het stofdichte en waterbestendige karakter van de Samsung S7 maakt het echter nog spannender omdat het 30 minuten onderdompeling in water kan overleven. Toiletdruppels zijn daarom bij de S7 minder problematisch dan bij iPhone 6S.

Dimensies

De Galaxy S7 meet 142x70x9 mm en de iPhone 6S is met 138x67x7,1 mm veel kleiner. Het betekent dat de S7 een paar millimeter breder en groter is dan de 6S en iets meer weegt met 152 gram en de 6S met 143 gram. In de bouw en het ontwerp wint de S7 opnieuw.

Wat het display betreft, heeft de S7 een technisch superieur display, maar 3D-aanraking van 6S is net zo nuttig, vandaar dat ze hierop putten. De camera op S7 biedt betere beelden voor de 6S, dus het is zeker weer een overwinning voor de Galaxy-smartphone.

Bron: Jovia D’Souza

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie