Is selenium een ​​echte bedreiging voor UFT?

Is selenium een ​​echte bedreiging voor UFT?

Tegenwoordig automatiseren de meeste organisaties hun testinspanningen om zowel tijd als kosten te besparen. Terwijl het zijn inspanningen voor het testen van software automatiseert, heeft elk bedrijf de mogelijkheid om te kiezen uit een verscheidenheid aan testtools die op de markt beschikbaar zijn. Sommige van deze tools zijn open source en gratis, terwijl andere een licentie hebben. Evenzo verschillen de kenmerken en functionaliteit van individuele testautomatiseringstools. Dat is waarom; het wordt essentieel voor bedrijven om de juiste testtools te kiezen op basis van belangrijke criteria zoals testbehoeften, budget, beschikbaarheid van bekwame middelen en testbeheer.

Zowel HP Unified Functional Testing (UFT) als Selenium zijn enorm populaire testautomatiseringstools. Maar de testtools verschillen volledig van elkaar in termen van functies, prestaties en populariteit. Zoals blijkt uit een aantal recente rapporten, neemt de populariteit van UFT geleidelijk af, terwijl Selenium naar voren is gekomen als de pionier op het gebied van softwaretests. De gegevens wijzen duidelijk op de snel groeiende populariteit van Selenium onder QA-professionals en onafhankelijke softwaretestserviceproviders over de hele wereld. Er zijn een aantal redenen waarom selenium wordt beschouwd als een reële bedreiging voor HP UFT.

Waarom beïnvloedt Selenium het marktaandeel van HP UFT?

Open source

Elke organisatie wil zijn softwareapplicaties ontwikkelen en testen zonder veel geld uit te geven. Dat is waarom; er wordt een geleidelijke daling vastgesteld in de populariteit van gelicentieerde softwaretesttools. UFT is momenteel beschikbaar als een commerciële en gelicentieerde testautomatiseringstool van de HP Software Division. Maar Selenium is beschikbaar als open source en gratis software. Gebruikers kunnen dus profiteren van het draagbare softwaretestraamwerk zonder de projectoverhead te verhogen. Tegelijkertijd kan de QA-professional ook gebruikmaken van de steun van een uiterst actieve gemeenschap om alle problemen en vragen met betrekking tot Selenium op te lossen.

Ondersteuning voor webbrowser

De keuze van de webbrowser verschilt van gebruiker tot gebruiker. Om de webapplicatie populair te maken, moet de maker ervoor zorgen dat deze zonder gebreken of defecten in de belangrijkste webbrowsers draait. Daarom kiest hij voor een testtool die verschillende webbrowsers ondersteunt. Ondanks dat het een commercieel product is, ondersteunt HP UFT geen verschillende typen en versies van webbrowsers. Het wordt dus moeilijk voor QA-professionals om het uiterlijk, het gevoel en de prestaties van de applicatie in veel webbrowsers te beoordelen. In tegenstelling tot UFT ondersteunt Selenium alle belangrijke webbrowsers, waaronder Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera en Safari. Daarom kiezen de meeste webontwikkelaars tegenwoordig voor Selenium om hun websites grondig en efficiënt te testen.

Platformondersteuning

De besturingssystemen die door deze twee frameworks voor softwaretests worden ondersteund, verschillen ook. HP UFT is ontworpen om softwaretoepassingen alleen in een Windows-omgeving te testen. Het ondersteunt dus slechts één besturingssysteem, namelijk Microsoft Windows. Aan de andere kant ondersteunt Selenium belangrijke besturingssystemen zoals Windows, Mac OS X en Linux. De platformonafhankelijke functie maakt het voor QA-professionals gemakkelijker om Selenium te gebruiken om webapplicaties in verschillende omgevingen te testen.

Ondersteuning voor programmeertaal

Tijdens het gebruik van UFT hebben testers de mogelijkheid om testscripts alleen in VBScript te schrijven. Als de scriptversie van de VB-programmeertaal is VBScript zowel eenvoudig als gemakkelijk te leren. Hiermee kunnen testers eenvoudig en snel testscripts schrijven. Maar de scripttaal mist de geavanceerde functies die worden geboden door andere moderne objectgeoriënteerde programmeertalen. Selenium ondersteunt verschillende objectgeoriënteerde programmeertalen, waaronder C#, Java, PHP, Ruby en Python. Het raamwerk maakt het dus gemakkelijker voor QA-professionals om een ​​objectgeoriënteerde benadering van testautomatisering te hanteren. Tegelijkertijd kunnen testers hiermee testscripts schrijven in de programmeertaal van hun keuze.

Ondersteuning voor IDE’s en testkaders

Tegenwoordig gebruiken QA-professionals IDE’s om de ontwikkeling van testscripts te effectueren en te versnellen. Maar de keuze voor IDE verschilt per tester. HP UFT staat niet toe dat testprofessionals hun favoriete IDE gebruiken. Ze zijn verplicht om testgevallen te ontwikkelen met behulp van een enkele IDE, dat wil zeggen UFT IDE. Selenium daarentegen stelt testprofessionals in staat om te kiezen uit verschillende veelgebruikte IDE’s zoals Eclipse, Netbeans en Visual Studio. Ze hebben ook de mogelijkheid om verschillende testframeworks met Selenium te gebruiken, op basis van hun keuze van programmeertaal. Deze IDE’s en testframeworks maken het voor QA-professionals gemakkelijker om de tijd en moeite die nodig is om grote en complexe webapplicaties te testen aanzienlijk te verminderen.

Kortere uitvoeringstijd

Om alle tests binnen een bepaalde tijd af te ronden, onderzoeken QA-professionals manieren om snel testscripts te schrijven en uit te voeren. UFT gebruikt scripttijd door VBScript te gebruiken. Maar het verhoogt de uitvoeringstijd drastisch door de volledige belasting van RAM en CPU te nemen. Het mist ook de mogelijkheid om meerdere instanties of threads van de toepassing tegelijkertijd uit te voeren. Aan de andere kant voert Selenium testscripts sneller uit. Het stelt gebruikers ook in staat om verschillende instanties of threads van de webtoepassing tegelijkertijd in verschillende webbrowsers uit te voeren. De kortere uitvoeringstijd en de mogelijkheid om meerdere instanties uit te voeren, maken Selenium enorm populair onder webontwikkelaars en testers over de hele wereld.

Optie om een ​​complete testautomatiseringssuite te maken

Met HP UFT kunnen gebruikers alle soorten functionele tests automatiseren met behulp van een enkele GUI-interface. De interface stelt hen in staat om de GUI-functionaliteit van de applicatie en de bedrijfslogica of back-endservices te testen. Aan de andere kant stelt Selenium gebruikers in staat om een ​​complete testautomatiseringssuite voor webapplicaties te creëren door Selenium IDE en Selenium WebDriver te combineren. Selenium IDE kan worden gebruikt voor het maken van snelle scripts voor het reproduceren van bugs, terwijl Selenium IDE de ontwikkeling van browsergebaseerde regressie-automatiseringstests en suites bewerkstelligt. De verschillende varianten zorgen er ook voor dat Selenium scoort boven UFT.

Bij het vergelijken van Selenium en HP UFT moet de gebruiker zich concentreren op de kenmerken van elke testautomatiseringstool. Ondanks dat het wordt beschouwd als de pionier op het gebied van softwaretests, kan het testen van Selenium alleen worden gebruikt voor webgebaseerde toepassingen. Dus de enorme populariteit van het testraamwerk voor draagbare webapplicaties kan worden toegeschreven aan de enorme populariteit van websites en webapplicaties. Aan de andere kant kan een bedrijf HP UFT gebruiken voor het automatiseren van zowel desktop- als webapplicaties. Dat is waarom; het wordt essentieel voor de gebruiker om Selenium of HP UFT te kiezen op basis van zijn testbehoeften.

Bron: Ellora Sarkar

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie