Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Is uw zakelijke wifi een risico?

WiFi is een handige en kosteneffectieve oplossing voor bedrijven, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw netwerk niet het risico loopt te worden gebruikt en bekeken door gewetenloze mensen.

Het hebben van een onbeveiligd zakelijk wifi-netwerk is net als het achterlaten van uw vertrouwelijke papieren, zakelijke agenda of vergadernotities in de trein, iedereen kan ze oppikken. Iedereen. U wilt niet aansprakelijk worden gesteld voor lekken door onoplettendheid op het gebied van beveiliging.

Hackers en beginnende mensen kunnen ‘how to’-instructies vinden over toegang tot gegevens, meeliften op een onbeveiligd netwerk en het stelen van informatie. Dit betekent dat iemand die uw bedrijf wil oplichten, nabootsen of schade wil berokkenen, geen enkele moeite zal hebben om te ontdekken hoe een onbeveiligd netwerk kan worden gehackt.

Dus, nu we het ergste hebben overwogen, wat kunnen we doen om risico’s weg te nemen?

  • Gebruik altijd een maximaal beveiligd wachtwoord en probeer alfa- en numerieke tekens en hoofdletters en kleine letters door elkaar te gebruiken en zorg ervoor dat de beschikbaarheid van wachtwoorden voor gastnetwerkgebruikers beperkt is.
  • Versleuteling vervormt de gegevens die van een pc naar een router worden verzonden, zodat ze niet door anderen kunnen worden gelezen. Hoe verwarrend het ook is voor zo’n noodzakelijke service, veel routers worden geleverd met de coderingsfaciliteit uitgeschakeld. U moet controleren of de codering is ingeschakeld en op het optimale niveau werkt, in plaats van aan te nemen dat uw router automatisch wordt beschermd op het moment van installatie.
  • WPA is Wireless Protected Access en WPA2 heeft het WEP Wireless Encryption Protocol vervangen. WPA en WEP kunnen niet samen worden gebruikt, dus het wordt sterk aanbevolen om WPA of WPA2 te gebruiken omdat ze minder vatbaar zijn voor hacking en systeemovernames. Als dat betekent dat u moet investeren in een nieuwe WPA-router, is het de kleine uitgave waard om uw netwerk op de lange termijn te beveiligen.
  • Hotspots gebruiken geen codering, dus u moet ervoor zorgen dat elke gebruikte hotspot legitiem is. Ook dat je firewall aan staat en dat het delen van bestanden en de radio altijd uit zijn als je niet op een hotspot bent. Er zijn verschillende aanbieders van hotspotbescherming die gegevens versleutelen. Het niet toepassen van deze beveiligingen maakt het leven van een hacker belachelijk gemakkelijk.
  • Virtual Private Networks of VPN’s beschermen openbare draadloze verbindingen. VPN is ontworpen om kanalen te creëren waar uw gecodeerde gegevens doorheen kunnen reizen en het kan worden gebruikt door buitendienstmedewerkers.
  • Het is het beste om individuele softwarefirewalls op uw netwerk te gebruiken, zodat al uw computers worden beschermd. Sommige firewalls kunnen gratis van internet worden gedownload, maar controleer of de bescherming die het product biedt streng en geavanceerd is. Onthoud dat firewalls alleen voorkomen dat hackers toegang krijgen tot uw computer.
  • Controleer de rekeningen van uw provider, eventuele duidelijke verhogingen van de kosten of enorm extra gebruik kunnen betekenen dat u wordt gehackt – op uw kosten.

Hoe graag we ook zouden willen geloven dat alle mensen betrouwbaar zijn, we weten allemaal dat dit niet het geval is. Het is van vitaal belang om onze zakelijke wifi-netwerken en onze bedrijven te beschermen tegen het groeiende aantal mensen dat erop uit is om onze gegevens te stelen.

Ongeacht de grootte van uw bedrijf, het beheren van netwerkbeveiliging zou een prioriteit moeten zijn!

Bron: Della Bentham

  • Gerelateerde Tags: