Is Windows Defender beter dan Avast?

Is Windows Defender beter dan Avast?

U kunt kiezen uit veel antivirussoftware. Aangezien de beveiliging van uw computer van het grootste belang is, kunt u niet vertrouwen op een beveiligingssysteem van lage kwaliteit. Daarom gaan we de twee populairste antivirussoftwareprogramma’s, Avast en Windows Defender, met elkaar vergelijken. Lees verder om meer te weten.

Een inleiding tot Windows Defender

Windows Defender Antivirus, ook bekend als Windows Defender, is een type anti-malwareprogramma dat deel uitmaakt van Windows. Het programma scant nieuwe bestanden zodra u ze op uw pc opent. Daarom hoeft u de software niet te starten om nieuwe bestanden te scannen om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn van virussen en malware.

Een inleiding tot Avast

Avast staat op de lijst van meest populaire optionele antivirusprogramma’s. Tegenwoordig zijn er meer dan 438 miljoen gebruikers van dit programma in meer dan 180 landen. U kunt Avast gratis op uw laptop of Windows-pc installeren voor bescherming tegen cyberbedreigingen, virussen en malware. Het heeft ook een betaalde versie.

Beveiligingsgerelateerde functies

Wat beveiligingsfuncties betreft, heeft WD alle basisfuncties die u nodig hebt. Het kan uw systeem in realtime beschermen en heeft een ingebouwde firewall.

Avast daarentegen wordt geleverd met geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals opstartscan, volledige scan en slimme scan. Ook kunt u met de functie Wifi-Inspector verdachte wifi-netwerken identificeren die schade aan uw computer kunnen toebrengen.

De spelmodus, reddingsschijf en wachtwoordbeheer zijn enkele andere geweldige functies die de app biedt.

Het verbruik van hulpbronnen

Met elke antivirus kunt u genieten van realtime bescherming terwijl u minimale middelen uitgeeft. Hoewel Avast iets meer middelen gebruikt, biedt het een veel hogere beveiliging dan WD.

Gebruikersomgeving

De gebruikersinterface van Windows Defender is een stuk gemakkelijker te begrijpen en te navigeren. Aan de andere kant is de gebruikersinterface van Avast redelijk, maar een beetje ingewikkeld. Ook toont Avast advertenties die u aanmoedigen om voor de betaalde versie te gaan. Dit kan dus een beetje vervelend zijn. Met andere woorden, WD heeft een veel betere gebruikersinterface dan die van Avast.

Samenvatting

Kenmerken: Wat betreft functies is Avast de beste. WD biedt alleen basisfuncties die u in bijna elke populaire antivirus kunt vinden. Avast biedt geavanceerde functies die niet in Windows Defender te vinden zijn.

Hulpbronnenverbruik: wat het verbruik van hulpbronnen betreft, is Avast een betere deal. Volgens veel tests kunnen we zeggen dat Avast een lichtgewicht softwareprogramma is.

Bescherming: Avast biedt ongetwijfeld een veel betere bescherming tegen verschillende soorten virussen en cyberdreigingen.

Gebruikersinterface: WD biedt een veel betere gebruikersinterface dan die van Avast. Het goede ding is dat het gemakkelijk is om te navigeren tussen verschillende functies en instellingen. Aan de andere kant heeft Avast een wat complexe gebruikersinterface.

de afhaalmaaltijd

Op basis van de vergelijking die we in dit artikel hebben gemaakt, kunnen we zeggen dat Avast veel beter is dan Windows Defender. Hopelijk vindt u deze gids nuttig bij het nemen van de juiste beslissing. Zorg ervoor dat uw computer over de vereiste bronnen beschikt om Avast uit te voeren.

Bron: Jani Joe

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie