Joomla Extension Review – EXtplorer Joomla File Manager

Joomla Extension Review – EXtplorer Joomla File Manager

De Joomla bestandsbeheer / FTP-component, eXtplorer is een geweldige tool. Het zou onderdeel moeten zijn van elke installatie.

Ik gebruik normaal gesproken DreamWeaver en FileZilla voor mijn FTP-behoeften. Daarnaast gebruik ik cPanel File Manager voor functies als Unzip, Zip, Compress, Archive en File Permissions. Tot nu toe had ik eXtplorer niet nodig.

Maar een van mijn klanten had een probleem met de jCalPro Latest Events-module. Ik moest hun installatie bijwerken naar versie 1.5.15. Helaas had hun host een wachtwoordwijziging afgedwongen en had de klant het wachtwoord niet. Als gevolg hiervan kon ik het updatebestand niet bijwerken en uitpakken.

Toen besloot ik eXtplorer te proberen. Nadat eXtplorer was geïnstalleerd, gebruikte ik het om de upgrade te uploaden en uit te pakken. Het werkte feilloos. Het heeft een gemakkelijk te begrijpen GUI-bestandsinterface.

Het volgende is een lijst met functies die u met eXtplorer kunt uitvoeren:

* uploaden
* downloaden
* comprimeer / archiveer bestanden in zip, tar, tar.gz
* bestanden uitpakken zoals.zip,.tar en.tar.gz
* Actie
* kopiëren
* machtigingen wijzigen
* zoeken
* hernoemen
* verwijderen
* maken en bewerken

eXtplorer is een geweldige toevoeging aan Joomla. Het biedt uw klanten een manier om bestanden op hun website te beheren zonder een speciale ftp-tool of een webhost cPanel te hoeven gebruiken. Bovendien kunnen uw klanten hun site volledig beheren met behulp van de Joomla Admin. Als u besluit om eXtplorer Joomla bestandsbeheer te gebruiken, zorg er dan voor dat u uw klanten waarschuwt voor het gevaar van per ongeluk verwijderen of bewerken van essentiële Joomla programmabestanden. Anders dan dat, raad ik eXtplorer voor Joomla ten zeerste aan.

Voor meer nuttige Joomla-artikelen, zie onze gratis Joomla-gebruikershandleiding:

http://writenowdesign.com/joomla-website-design/joomla-user-guide

Bron: Pat Fortino

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie