Joomla of WordPress? Moeilijke keuzes voor uw website

Joomla of WordPress? Moeilijke keuzes voor uw website

Het kiezen van een geweldig contentmanagementsysteem (CMS) is de moeilijkste beslissing voor website-eigenaren, omdat een verkeerd gekozen CMS later gemakkelijk averechts kan werken. WordPress en Joomla zijn onmiskenbaar de twee meest gevraagde frameworks op de markt, maar welke van hen voorop loopt bij het maken van een oplossing op maat, is het waard om te weten. Hoewel beide duidelijk zijn in hun doel, hangt de keuze af van uw zakelijke doelen, doel en uiteraard het budget. Dus, het kiezen van een van hen vereist voorafgaande overweging en discretie. De volgende punten vergelijken WordPress en Joomla op basis van technische kwaliteiten om u te helpen begrijpen welke de beste keuze is voor uw volgende webproject.

#1 Gebruiksgemak

WordPress staat bekend om zijn rechttoe rechtaan aanpak en eenvoudige gebruikersinterface. De door WordPress aangedreven site kan door iedereen met minimale technische expertise worden gebruikt. Het is gebruiksvriendelijk met de meeste menu’s, navigatie-opties binnen handbereik. Evenzo zijn er geen vaste regels voor het gebruik van Joomla. Het beschikt over een uitgebreid configuratiescherm waarmee gebruikers of website-eigenaren alle modules vanaf één plek kunnen beheren.

#2 Flexibiliteit en aanpassingspotentieel

Als het gaat om het vergelijken van WordPress-plug-ins met die van Joomla’s extensies, is de laatste zeker een winnaar. Hoewel er meer dan 12.000 plug-ins beschikbaar zijn in WordPress, heeft Joomla maar liefst 6000 extensies. Joomla biedt dus een betere flexibiliteit als het gaat om het aanpassen van een site om aan de eisen van klanten te voldoen.

#3 Beveiliging

Hoewel beide software hoogwaardige beveiliging hebben en de eigenaren kunnen helpen om te reageren op alle kwetsbaarheden in de beveiliging, heeft Joomla meer geavanceerde uitbreidingen te bieden voor het maken van back-ups en ondersteunt het alleen geautoriseerde toegang. Het heeft dubbele opties om verbindingen te forceren en via SSL en 2FA, op het dashboard en heeft ook zijn eigen uitgebreide extensies voor beveiliging. Joomla, dat door een groot aantal grote merken en bedrijven wordt gebruikt, is ongetwijfeld een betrouwbaarder raamwerk.

#4 SEO (zoekmachineoptimalisatie)

In het aspect SEO zijn beide platforms geavanceerde mogelijkheden. Joomla overtreft echter ook WordPress op dit gebied enigszins. Het biedt de website-eigenaren of ontwikkelaars de mogelijkheid om metabeschrijvingen en trefwoorden in te stellen. Joomla’s Easy Frontend SEO (EFSEO) stelt hen in staat om verschillende SEO-gerelateerde taken direct aan de front-end uit te voeren, zoals het bewerken van metadetails.

Gebruiksvriendelijk, beginnersvriendelijk, uitgebreide aanpassingen en een enorme online community zorgen ervoor dat Joomla triomfeert over WordPress en andere populaire CMS’en. Het drijft miljoenen websites aan en is vooral bewezen als de beste CMS-oplossing voor complexe, grootschalige webapplicaties en ook voor intranetten waarvoor mensen moeten communiceren op een lokale interface.

Bron: Rob Stephen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie