Joomla SEO – Een eenvoudige methode om de HTML-kernuitvoer in Joomla 1.5 aan te passen

Joomla SEO – Een eenvoudige methode om de HTML-kernuitvoer in Joomla 1.5 aan te passen

Joomla 1.5 is een uitstekend CMS voor elke website, maar er zijn nog enkele wijzigingen die u kunt aanbrengen om uw website verder te optimaliseren voor zoekmachines. U kunt de joomla core-output verbeteren door tabellen html in de joomla core te gebruiken, en ook inhoudskoppen te wijzigen in h1, h2, h3 etcc. Met Joomla 1.5 kunt u nu bestanden maken in uw sjabloonmap die de Joomla core html-uitvoer overschrijven.

Een goed voorbeeld voor de belangrijkste html-overrides ligt in de bijen-sjabloon die bij elke Joomla 1.5-installatie wordt geleverd. Binnen de “bijen”-sjabloon is er een map met de naam “html”. U kunt de “html” override-map vinden in de map “templates/bees”. Deze “html”-map bevat de core override-bestanden. Deze bestanden overschrijven de html-uitvoer van Joomla, waardoor u de html die binnen uw joomla-website wordt gebruikt, kunt wijzigen. Met aangepaste kernoverschrijvingen kunt u de uitvoer van de kernjoomla-code wijzigen, wat betekent dat u html-tags zoals div class=”contentheading” en div class=”componentheading” in H1-tags kunt wijzigen voor betere SEO. U kunt ook eventuele tabellay-outs wijzigen in div-tags waardoor een tabelloze html-uitvoer mogelijk is, dit kan van groot belang zijn bij het optimaliseren van uw website. Aangezien de kern-html-override-bestanden zich in uw sjabloonmap bevinden, kunt u nog steeds uw Joomla-versie upgraden terwijl uw aangepaste html-override-bestanden intact blijven.

Dit is een nieuwe functie die alleen beschikbaar is in Joomla 1.5. Als u niet bekend genoeg bent met html of css om uw eigen aangepaste html-uitvoercode te maken, raad ik u ten zeerste aan om de “html”-map uit de bijensjabloon te kopiëren en deze in uw huidige sjabloonmap te plaatsen. De html-override van de bijensjabloon biedt een geweldige oplossing voor een tabelloze kernuitvoer.

Bron: Dallas Moore

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie