Joomla: waarom u Joomla zou moeten verkennen tijdens het ontwerpen van websites

Joomla: waarom u Joomla zou moeten verkennen tijdens het ontwerpen van websites

Tegenwoordig is het voor u gemakkelijker dan ooit om uw droomwebsite te ontwerpen met behulp van Web 2.0-technologieën. Nadat u uw uitstekende website heeft ontworpen, moet u de inhoud die op uw website verschijnt op een deskundige manier beheren. U hebt nu geen ingewikkelde HTML- en RDBMS-programmeervaardigheden meer nodig om dergelijk contentbeheer uit te voeren. Door gebruik te maken van een content management systeem (CMS) zoals Joomla, is het eenvoudig om de inhoud te beheren die op uw website verschijnt.

Of het nu een bedrijfswebsite is of online tijdschriften, kranten en publicaties, Joomla kan voor elk dergelijk gebruik worden aangepast. Joomla is ook open source-software, wat betekent dat u het gratis kunt downloaden voor uw gebruik. Omdat het echt krachtig is, gebruiken populaire websites zoals MTV Networks Quizilla (sociaal netwerken), Harvard University (educatief) en Outdoor Photographer (Magazine) allemaal Joomla als hun CMS.

Je zou serieus moeten overwegen om Joomla als tool voor CMS te gebruiken. Een groot voordeel van het gebruik van CMS zoals Joomla is dat u alles kunt organiseren, van tekst tot foto’s en audio-video-inhoud zonder dat geavanceerde technische kennis nodig is. Eenmaal efficiënt geprogrammeerd, heb je alles binnen handbereik. U kunt contact opnemen met uw online software-ontwikkelingsserviceprovider die u binnen korte tijd helpt bij het ontwerpen van een op maat gemaakte applicatie met behulp van krachtige Joomla voor uw gebruik. Door gebruiksvriendelijke, stapsgewijze instructies te volgen, kunt u alles met betrekking tot uw inhoud die op uw website verschijnt vrij eenvoudig beheren.

Het beste is dat Joomla gratis te gebruiken is voor iedereen onder de GNU/GPL-licentie. Waarom ontwerpt u geen website met Joomla als een CMS-tool die u ook de ruimte geeft om te profiteren van de ervaringen van andere programmeurs en gebruikers die populaire sites vertegenwoordigen.

Joomla is gebaseerd op PHP en MySQL. PHP is een open source programmeercode om dynamische, interactieve webpagina’s te ontwerpen. MySQL is een open source database-programmeertaal die ook gratis wordt aangeboden onder de GPL-licentie. Joomla combineert met andere woorden PHP en MySQL om inhoud te beheren.

Als softwareontwikkelaar heeft Joomla iets te bieden voor zowel basisgebruik als geavanceerde doeleinden. Door Joomla als raamwerk te gebruiken, kunt u uw verbeeldingskracht en programmeervaardigheden uitbreiden om een ​​geïntegreerd CMS te ontwerpen voor een voorraadbeheersysteem, geïntegreerde e-commercesystemen, aangepaste productcatalogi, gegevensanalysetools, reserveringssystemen en communicatieapparatuur. U profiteert van de op maat gemaakte bibliotheken die zijn ontwikkeld door getalenteerde softwareprogrammeurs over de hele wereld om gecompliceerde functies eenvoudiger te maken.

Bron: Harry Tata

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie