Kan de iPad iPhone-applicaties gebruiken?

Kan de iPad iPhone-applicaties gebruiken?

Het is geen consequentie dat velen denken dat de iPad eruitziet als een hele grote iPhone. Het is in principe dezelfde look en feel die ongeveer op dezelfde manier werkt. Dit heeft ertoe geleid dat velen zich afvragen of iPhone-applicaties op het iPad-apparaat zullen draaien. Het antwoord is ja, dat zullen ze doen.

De iPad gebruikt een zeer vergelijkbaar platform of besturingssysteem als de iPhone. Het zijn zeer vergelijkbare apparaten, behalve dat de tablet duidelijk een veel krachtiger apparaat is en een veel groter scherm heeft. Vanaf dag één werken applicaties van de iPhone op dit nieuwe toestel.

De volgende vraag die velen hebben is hoe deze applicaties eruit zullen zien op een veel groter scherm. Komen ze in een kleine doos of vullen ze het hele scherm?

De iPad kan beide functies uitvoeren. De applicatie wordt in het midden van het apparaat gestart met dezelfde grootte als op de iPhone. Er is een kleine knop rechtsonder waarmee gebruikers de applicatie het hele scherm kunnen laten vullen. De pixels zullen iets groter zijn, wat betekent dat het beeld niet zo duidelijk zal zijn, maar het past in ieder geval op het hele scherm.

Hoewel sommige applicaties handig kunnen zijn, vooral in het begin waar er niet zoveel zullen zijn, is het slechts een kwestie van tijd dat veel van je geliefde applicaties zullen worden vervangen door iPad-applicaties die zijn gemaakt voor het grotere scherm. Ook zullen er veel niet nodig zijn omdat je ze gewoon kunt gebruiken zoals normaal in de webbrowser zoals Facebook bijvoorbeeld in plaats van een kleinere iPhone-versie te moeten gebruiken.

Bron: Lance Esondi

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie