Kan een schotelnetwerksatellietsignaal interfereren met mijn wifi?

Kan een schotelnetwerksatellietsignaal interfereren met mijn wifi?

Het antwoord is nee, een satelliet-tv-systeem werkt op een andere radiofrequentie dan die van een Wi-Fi of een ander draadloos lokaal netwerksysteem. Er is geen reden waarom deze signalen met elkaar zouden kunnen interfereren.

Een Dish Network-satellietsignaal werkt bijvoorbeeld op C-bandbereiken, dat ligt tussen 4 en 8 GHz, of het Ku-bandbereik, tussen 12 en 18 GHz. Een wifi-systeem werkt op S-band frequenties van 2,4 tot 5 GHz.

Bovendien is een Dish Network-satellietsignaal alleen in elektromagnetische of radiovorm totdat het de LNB bereikt, waarna het wordt omgezet in een elektrisch signaal. Wanneer het het huis binnengaat (wat meestal het geval is), is het signaal al in een elektrische vorm die geen Wi-Fi-signaal mag verstoren.

Nu zijn er veel dingen die een wifi-signaal kunnen verstoren, of op zijn minst kunnen dempen om zwak genoeg te worden. En voor je het weet wordt je internet te traag of erger, helemaal geen verbinding.

Gewone huishoudelijke apparaten die radiogolven uitzenden, kunnen verdacht zijn voor interferentie met uw wifi-systeem. Draadloze telefoons, babyfoons, autoalarmen, magnetrons, zelfs bluetooth-apparaten die op gameconsoles worden gebruikt, zijn verdacht van wifi-interferentie. Er zijn manieren om dit op te lossen, sommige eenvoudig en sommige zo ingewikkeld als overstappen op een heel ander product, zoals het gebruik van bekabelde telefoons in plaats van draadloze telefoons, of het gebruik van draadloze DECT-telefoons die verschillende frequentiebereiken gebruiken. Voor sommige apparaten moet u mogelijk het aanstootgevende apparaat of anders de Wi-Fi-modem verplaatsen.

Houd ook rekening met het wifi-netwerk zelf. Gewoonlijk kunnen Wi-Fi-signalen zich over een afstand van ongeveer 30 voet of 30,5 meter verplaatsen, waarna u extenders of repeaters kunt gebruiken om het bereik van de router te vergroten. Fysieke barrières zoals muren en deuren kunnen het signaal blokkeren, dus houd hier ook rekening mee.

Ten slotte is een Wi-Fi-signaal gevoelig voor een vervaging door regen, net als een opstelling van een schotelantenne. Water absorbeert radiosignalen uitstekend, dus u kunt een verslechtering van de signaalsterkte verwachten tijdens hevige sneeuwval, regen of storm.

Bron: George Besinga

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie