Kan Microsoft Office Outlook niet starten – Kan het Outlook-venster niet openen

Kan Microsoft Office Outlook niet starten – Kan het Outlook-venster niet openen

Gebruikers van Microsoft Outlook hebben geklaagd over het ontvangen van een foutmelding “Kan Microsoft Office Outlook niet starten. Kan het Outlook-venster niet openen”. Bij het uitvoeren van Microsoft Office Diagnostics om dit op te lossen, zouden gebruikers een bericht krijgen dat er geen fouten zijn. Dit laat de gebruiker zonder enige oplossing voor het probleem, en ze kunnen Microsoft Outlook ook niet openen om e-mails te verzenden of ontvangen. Dit probleem wordt veroorzaakt door een beschadigd XML-bestand (dat wordt gebruikt om uw persoonlijke instellingen voor het Outlook-navigatiedeelvenster op te slaan) en kan op de volgende manier worden opgelost:

• Gebruik de /resetnavpane-schakelaar:

Sluit Outlook af. Typ “outlook.exe /resetnavpane” in het Start-zoekveld in het Start-menu van Vista of Windows7 of in het Start-menu, de opdracht Uitvoeren (Windows-toets + R).

Bovendien is het raadzaam om bij het volgen van de bovengenoemde procedure ervoor te zorgen dat er een spatie tussen de woorden staat.

Nadat u de juiste opdrachtregel hebt ingevoegd, moet u op Enter (of de OK-knop) drukken om Outlook opnieuw te starten. Uw navigatiepaneel wordt teruggezet naar de standaardinstellingen, dwz zonder persoonlijke details zoals uw favorieten.

• Het configuratiebestand van het navigatievenster verwijderen: als u problemen ondervindt bij het gebruik van de schakelaar, kunt u het XML-bestand met de instellingen van het navigatievenster zoeken en verwijderen. Plak het volgende in de velden Zoekopdracht starten of Uitvoeren of in de adresbalk van Windows Verkenner en druk op Enter:

%appdata%MicrosoftOutlook

Hierdoor wordt Windows Verkenner geopend in de map waarin veel Outlook-configuratiebestanden worden bewaard. Zoek en verwijder het bestand met de naam voor uw profiel met de extensie XML (). Het wordt aanbevolen om de schakelaar te gebruiken in plaats van het bestand direct te verwijderen.

Zodra u een van deze stappen heeft voltooid, wordt uw navigatievenster hersteld en zult u de bovenstaande fout niet meer ervaren. Alle aanpassingen die u in het navigatievenster hebt aangebracht, gaan echter verloren en moeten opnieuw worden uitgevoerd.

Bron: Jacob Erdei

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie