Kiezen tussen Drupal, Joomla en WordPress voor uw CMS

Kiezen tussen Drupal, Joomla en WordPress voor uw CMS

Wat zijn de verschillen tussen Drupal, Joomla en WordPress bij de keuze voor een Content Management Systeem (CMS)? Gezien alle verschillen tussen de drie, wat is de beste om te kiezen?

Een CMS biedt over het algemeen de mogelijkheid om te helpen met gebruikersaccounts (waarbij verschillende rollen kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld beheerder, redacteur, basisgebruiker enz.), het maakt en bewaart menu’s en het beheert de inhoud van de website en het algehele systeem . Een CMS is essentieel voor het eenvoudig runnen van grote, inhoudrijke sites.

Drupal is een zeer geavanceerde programmeerinterface voor webontwikkelaars. Dit CMS werkt op elk platform met een webserver die PHP en een database kan draaien. Het heeft deze nodig om de inhoud en instellingen van de website op te slaan. Er zijn veel thema’s die de manier waarop een website eruitziet en aanvoelt kunnen aanpassen, het enige wat een beheerder hoeft te doen is het gewenste thema uit een menu te kiezen. Drupal is een zeer krachtige tool die het meest geschikt is voor geavanceerde PHP-ontwikkelaars, het wordt vaak beschuldigd van het maken van sites die niet erg mooi zijn, hoewel iedereen met een goed begrip van het sjablonensysteem hier geen probleem mee zal hebben.

Joomla is een ander populair CMS. Dit CMS is ook geschreven in PHP, het slaat alle benodigde gegevens op in een MySQL-database en bevat ook functies zoals RSS-feeds, paginacaching, blogs, nieuwsflitsen, enzovoort. Het kan worden geüpload naar elke webserver die toepassingen voor PHP ondersteunt. Er zijn veel verschillende hostingsites die een configuratiescherm bieden waarmee een Joomla-website kan worden geïmplementeerd. Joomla is niet zo ingewikkeld om te gebruiken als Drupal, maar als een site verder moet gaan dan de standaardconfiguratie, kan dit te veel zijn voor de beginnende programmeur.

WordPress wordt vaak gebruikt als een toepassing voor het publiceren van blogs die kan worden aangedreven door of beheerd door PHP en MySQL. Dit heeft veel verschillende functies, waaronder een plug-in-ontwerp en een raamwerk voor sjablonen. Driehonderd van ‘s werelds grootste websites gebruiken WordPress als hun CMS. Dit is de meest populaire blogsoftware die tegenwoordig wordt gebruikt.

Het heeft functies zoals sjablonen en widgets die kunnen worden gepositioneerd zonder dat u PHP of enige vorm van HTML-code hoeft te kennen. Het bevat ook links die gebruikmaken van geïntegreerd linkbeheer, een handige zoekmachine en ondersteunt het plaatsen van niet-blogartikelen, vandaar het gebruik ervan als CMS. Met WordPress kunnen zowel gebruikers als ontwikkelaars verder gaan dan de functies die vooraf zijn geïnstalleerd door veel meer functies toe te voegen via gratis beschikbare plug-ins. Het is de ideale oplossing voor iedereen die een site met veel functies wil die eenvoudig is in te stellen.

Bij het maken van uw keuze voor CMS is het het beste om de volledige reikwijdte van de website die u aan het maken bent te begrijpen. Het kiezen van het verkeerde CMS aan het begin kan eindeloos veel problemen opleveren, omdat de overstap naar een nieuw systeem misschien niet zo eenvoudig is. Voor complexe sites met unieke eigenschappen wordt Drupal aanbevolen. Voor eenvoudigere sites kun je het beste met WordPress gaan. Joomla ligt ergens tussenin.

Bron: Derek Leahy

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie