Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Kosten per klik (CPC) versus kosten per vertoning (CPI) – wat is uw mening?

Mensen brengen bijna 50 procent van de tijd van hun dag online door met het bezoeken van websites, e-mails, sociale media enz. Daarbij zien we waarschijnlijk advertenties (afbeelding/tekst/video). Online advertenties zijn bedoeld om winst te maken door het plaatsen van advertenties, op websites of sociale media.

Er zijn twee belangrijke manieren die adverteerders kunnen gebruiken om verkeer/zichtbaarheid naar hun website te genereren, namelijk kosten per klik (CPC) en kosten per vertoning (CPI). Laten we ze een voor een leren met voorbeelden.

Kosten per klik (CPC)

Ook wel Pay per Click (PPC) genoemd, dit is een effectieve manier van online adverteren. Hierbij betaalt de adverteerder geld op basis van het aantal klikken op de advertentie. U moet een paar dingen overwegen voordat u deze strategie kiest, aangezien de klikken een interactie tussen potentiële klanten en uw bedrijf zouden betekenen. U betaalt hier precies voor, dus u moet rekening houden met:

Hoeveel betaalt u?

Het soort aandacht dat je zoekt?

De waarde die u ontvangt?

Afhankelijk van een formule of een biedproces betaalt de adverteerder geld aan publishers. Uitgevers zoeken naar overeenkomsten van derden om adverteerders zoals Google AdWords of Microsoft Bing Ads te vinden. Ze sluiten contracten af ​​met deze bedrijven, die op hun beurt complexe algoritmen hebben om te berekenen welk type verkeer waar vandaan komt. Als het product van de adverteerder overeenkomt met het type verkeer dan Bingo, is er een match.

Eenmaal geplaatst, blijven de advertenties op de website staan ​​zolang de adverteerder heeft geboden om te betalen. Als het CPC-percentage van een website bijvoorbeeld 1 INR is, betekent 100 klikken 100 INR (1 x 100). Afhankelijk van het bod moet de adverteerder betalen.

Kosten per vertoning (CPI)

Dit wordt ook wel Cost per Thousand Impressions (CPM) genoemd, waarbij M staat voor het Romeinse cijfer 1000. Dit is het tarief dat een adverteerder heeft afgesproken te betalen voor elke duizend keer dat de advertentie wordt bekeken. In principe telt elke weergave van de advertentie voor gebruikers als vertoningen. De prijs wordt bepaald op basis van elke 1000 views. Alleen weergaven, niet klikken zijn hier van belang.

De advertentieservers houden de vertoningen bij en passen de weergavesnelheid aan de uitgaven van een adverteerder aan. De prijsweergave van CPI is vergelijkbaar met die van gedrukte advertenties.

Als een uitgever bijvoorbeeld 10 INR CPM in rekening brengt, moet de adverteerder 10 INR betalen voor duizend weergaven. Simpel, nietwaar! Meestal gebruiken grote websites CPM om een ​​stabiele zichtbaarheid van hun product te behouden. Een uitgever geeft hier de voorkeur aan omdat ze alleen betaald krijgen voor de weergaven en niet voor klikken.

Welke heeft de voorkeur?

Nou, het hangt grotendeels af van uw verkopen. Als de verkoop goed is en de advertentie niet effectief is, dan is CPC uw vriend. De klikken matchen u met potentiële klanten/klanten. Maar als advertenties goed zijn, maar verkopen niet zo mooi, zou CPM zowel kijkers als klikken kunnen opleveren (stel je voor 100 klikken per 1000 weergaven). Dit zou geweldig kunnen werken, omdat de weergaven u klanten kunnen opleveren.

Daarom zijn CPC en CPM twee kanten van dezelfde medaille. Beide hebben veelbelovende resultaten en nadelen. Het hangt grotendeels af van uw marketingplannen. Ook het optimaliseren van advertenties op basis van prestaties zou uitstekend zijn, zoals je advertentieteksten, afbeeldingsdelen, advertentieposities enz. Zou kunnen veranderen. Deze dingen hebben een sterk effect op de kijkers.

Bron: Shabana Gandhi

  • Gerelateerde Tags: