Kotlin: populaire Android-app-ontwikkelingstrend in de markt

Kotlin: populaire Android-app-ontwikkelingstrend in de markt

Sinds de tijd van zijn uitvinding regeert Java de markt voor Android-app-ontwikkeling. Onlangs is een andere moderne programmeertaal immens populair aan het worden onder de Android-ontwikkelaars over de hele wereld. De ranking van Kotlin wordt zo hoger met de tijd die de experts binnenkort verwachten, dit zou een van de top 20 programmeertalen ooit worden! Dit artikel geeft je een kort idee over Kotlin en waarom deze taal zoveel aandacht krijgt van de ontwikkelaars.

Een inleiding tot Kotlin

Dit is een open source taal en gebaseerd op de JVM (Java Virtual machine). Kotlin is het geesteskind van gerenommeerde in Rusland gevestigde JetBrains-programmeurs. Deze nieuwe taal maakt nu deel uit van de nieuwste Android Studio versie 3.0.

Java domineert al meer dan 20 jaar de markt en uiteraard zijn de onberispelijke eigenschappen en functionaliteiten die het biedt van topkwaliteit. Anders is het zo lang niet mogelijk om een ​​markt weergaloos te regeren. Het klinkt misschien vreemd, maar je kunt het “verouderde” facet van Java niet negeren. Hier komt Kotlin in beeld. Een nieuwe, moderne, geavanceerde Android-taal die een opmerkelijke reeks voordelen biedt. Lees verder en doorloop de lijst met voordelen waarvan u kunt profiteren als u voor Kotlin kiest.

  • interoperabiliteit

Kun je de situatie bedenken waarin in hetzelfde project twee verschillende programmeertalen naast elkaar bestaan? Welnu, met Kotlin is dit mogelijk. Tijdens het gebruik van Kotlin hoeft u niet naar een ander project over te schakelen of de bestaande code te wijzigen. U kunt moeiteloos gebruik maken van de functies die het biedt en het app-ontwikkelingsproces eenvoudiger maken.

  • Minder codering

Laten we een simpel ding bedenken! Waarom zou je honderd regels code schrijven als je de taak kunt doen door slechts een paar regels code te schrijven? Ja, het aantal codes dat u in Java moet schrijven om een ​​bepaalde taak uit te voeren, kunt u doen door bijna 20% minder codes in Kotlin te schrijven. Geen wonder dat wereldwijde Android-ontwikkelaars er gek van worden!

Ongetwijfeld vermindert deze ‘minder codering’-functie niet alleen de hoeveelheid boilerplate-codering, maar maakt het ook de uitvoering van de code beter.

  • Gemakkelijke leercurve

Een van de meest intrigerende feiten over Kotlin is de gemakkelijke leercurve. In tegenstelling tot de Android O-versie, kun je het gemakkelijk onder de knie krijgen door de lijst met taalreferenties te doorlopen. Het heeft een slanke en intuïtieve syntaxis die zacht is voor de Java-experts. Als je al vaardigheden in Java hebt, is Kotlin leren niets voor jou!

  • Veilig

Werken met Kotlin is een wat veiligere optie voor de ontwikkelaars. Afvragen waarom? Welnu, met behulp hiervan kunt u cruciale fouten zoals een NullPointExceptions voorkomen. De compiler ervan werpt automatisch fouten. Soms kan een ontwikkelaar een kleine fout over het hoofd zien, maar allemaal dankzij de Kotlin-compiler die dit niet toestond.

  • Nul adoptiekosten

De term ‘gratis’ of ‘nul kosten’ trekt gemakkelijk de aandacht van mensen! Ook in dit geval zou Kotlin de gebruikers niet teleurstellen. Hoe? Nou, dit is een open source taal. U hoeft dus geen cent uit te geven om het te krijgen. Koop gewoon een conversietool die alle bestaande Java-bestanden naar Kotlin kan converteren en dat is alles! Je bent helemaal klaar om te beginnen met deze indrukwekkende high-end taal.

Ook al wint Kotlin op een exponentiële manier aan populariteit in de markt, voor de beginners op het gebied van Android app-ontwikkeling is het altijd aan te raden om het leerproces met Java te starten.

Bron: Rob Stephen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie