Kun je echt je brood verdienen met affiliate marketing?

Kun je echt je brood verdienen met affiliate marketing?

Affiliate marketing is een bedrijfsmodel waarmee iedereen financieel kan profiteren door de producten van anderen op internet te gebruiken. Het is een soort op verwijzingen gebaseerde marketing waarbij aangeslotenen worden beloond voor het online sturen van websiteverkeer naar verschillende producten en diensten.

Amazon is waarschijnlijk de bekendste website voor het verkopen van producten op internet. Ze hebben een programma waarmee iedereen klanten naar hen kan verwijzen, voor een commissie op de verkoop.

Iedereen kan affiliate marketeer worden. De waarheid is echter dat affiliate marketing geen snelle oplossing is. Het werkt inderdaad, maar afhankelijk van de richting die je kiest om te zeilen met je affiliate marketing bedrijf, kun je erg teleurgesteld zijn, zoals ik, vele malen!

Maar als je je eraan houdt en een pad vindt dat zowel bij jou als bij je werkstijl past, kunnen de beloningen fantastisch zijn. Het heeft even geduurd voordat ik het punt van het licht aan het einde van de tunnel bereikte, maar ik ben nu zeker verkocht aan affiliate marketing!

Voordat ik een gemeenschap en richting vond waarin ik kon vertrouwen en waarin ik kon geloven, sprong ik van de ene strategie naar de andere. Het hebben van een mentor heeft enorm geholpen, want niet weten of wat je doet zal werken, is ongelooflijk moeilijk.

Veel van wat ik deed toen ik begon, leverde me niets op. Ik bouw verschillende websites en mijn eerste tactiek was om mijn inhoud gerangschikt te krijgen op Google. Dit is ongelooflijk moeilijk, zelfs als uw inhoud uniek is en enorme waarde biedt. U moet blijven aansluiten en uw inhoud delen. U kunt eenvoudigweg niet op Google vertrouwen om uw inhoud te rangschikken om deze gezien te krijgen.

Toen kreeg ik te maken met een AdWords-account dat werd afgesloten kort na een van mijn grootste doorbraken. Dit raakte me hard en ik gaf het even op. Wat me op de been hield, was het idee van affiliate marketing dat ik nooit meer losliet. Mijn ‘waarom’ was dat affiliate marketing een uitweg was uit laagbetaald werk en knorrige bazen! Het bood ook een potentieel inkomen dat veel groter was dan wat ik zou kunnen verdienen door mijn tijd in te ruilen voor geld.

Toegegeven, ik verdiende een aantal jaren niets. Maar het was de gedachte om aan mijn moeilijke omstandigheden te ontsnappen die me op de been hield.

Uiteindelijk ontdekte ik abonnementsproducten die doorlopende commissies betaalden voor eerdere verkopen. Toen ik merkte dat de abonnementen maand na maand binnenkwamen, begonnen mijn ogen echt te stralen! Het was in het begin geen enorm bedrag, slechts een paar commissies van $ 20 die gestaag binnenkwamen, ongeacht de verkopen die ik die maand maakte.

Na verloop van tijd loopt dit op. Gecombineerd met partnerprogramma’s met hoge commissie die up-sells bieden en interne verkoopteams die de verkoop voor u sluiten, dacht ik dat ik eindelijk de heilige graal van het succes van affiliate marketing had gevonden!

Ik zou nog niet zeggen dat mijn aangesloten bedrijf een “levend” bedrijf is. Maar ik heb er nu vertrouwen in dat ik op de goede weg ben en dat ik de juiste stappen in die richting neem als een reële mogelijkheid. Dat was voor mij het doel; om mijn weg te vinden. Jarenlang worstelde ik om verschillende redenen. Scepsis weerhoudt je ervan om beslissingen te nemen. Ik raakte verbrand met een aantal systemen en bracht maanden door met het bouwen van inhoud en websites, wat me nergens toe bracht.

Ook in het bedrijfsleven waartoe ik nu behoor, stond ik aanvankelijk vol scepsis. Het was erg moeilijk voor mij om de nodige stappen te ondernemen om mezelf in de positie te krijgen waarin ik me nu bevind. Gebrek aan geld is meestal een reden die mensen hebben als ze komen om te leren over affiliate marketing. Dit is een tweesnijdend zwaard. Al die jaren dat ik geen geld had, kon ik de duurdere zakelijke ideeën niet betalen. Ik concentreerde me alleen op de goedkopere. Het kostte me veel tijd in de tijd die ik verspilde.

Het is nog steeds geen fluitje van een cent om een ​​winstgevend internetbedrijf op te bouwen. Zelfs met een goede strategie, een mentor en een gemeenschap achter je. Er zullen nog steeds mensen afhaken. Maar als je doorgaat, is je kans op succes veel groter! Het kostte me veel tijd omdat ik me concentreerde op het genereren van inhoud om mijn inkomen op te bouwen. Als je kunt, zou ik zeker aanraden om betaalde marketing te gebruiken in plaats van het genereren van inhoud, maar alleen met de juiste producten.

Met hoge ticketitems, abonnementsproducten, up-sells en een ingebouwd verkoopteam is uw rendement op uw investering veel groter dan bij veel van de aangesloten producten die u moet verkopen.

Dit was iets wat ik eerst niet begreep. Ik probeerde digitale en fysieke producten te verkopen zonder na te denken over hoeveel ik eigenlijk zou verdienen; boeken van Amazon verkopen voor centen aan commissie!

Vanaf het begin de juiste kennis opdoen is een enorme bonus. Zonder dat kun je een aantal jaren heel hard in de verkeerde richting werken, zoals ik deed. Het is moeilijk om affiliate marketing te verzoenen met een legitiem bedrijfsmodel als je er al jaren niet in bent geslaagd. Maar opgeven na al het werk dat ik erin had gestoken, was nog erger!

Ik ben blij dat ik doorging tot het punt dat ik daadwerkelijk wat resultaten begon te zien. Het is een plek waar ik al heel lang wilde zijn, en waar ik mezelf van weerhield omdat ik bleef vasthouden aan mijn comfortzones terwijl ik op zoek was naar nieuwe resultaten.

Een van deze comfortzones was vasthouden aan het idee van wat ik dagelijks wilde doen. Ik wilde blijven doen wat ik altijd deed: bloggen! Hier schrijf ik meer inhoud. Het paste bij mijn comfortzones, maar bereikte niet snel genoeg het resultaat dat ik wilde. Uiteindelijk begon ik meer betaalde marketingstrategieën te gebruiken en dit gaf me een veel sneller resultaat. Het was echter pas na een herbeoordeling dat mijn bloggen me nergens bracht en een aantal ongemakkelijke actiestappen ondernam.

Ik heb gemerkt dat veel filialen veel sneller vooruitgang boeken dan ik door de noodzakelijke stappen te nemen waar ik te bang voor was. Toen ik eenmaal begon te doen wat zij deden, kwamen de resultaten veel sneller. Je kunt goed verdienen met affiliate marketing. Verwacht alleen niet dat het in lijn zal zijn met uw comfortabele parameters. Om ergens te komen waar je nog nooit bent geweest, moet je soms dingen doen die je nog nooit hebt gedaan!

Bron: Tim Halloran

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie