Kunstmatige intelligentie als loopbaanoptie: toelatingen, vereisten en meer

Kunstmatige intelligentie als loopbaanoptie: toelatingen, vereisten en meer

Met een toename van de vraag naar AI, zijn veel hogescholen of instituten begonnen met het aanbieden van AI-cursussen in Toronto, Canada, op verschillende niveaus. Het belang van kunstmatige intelligentie is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. Daarom staan ​​de opleidingen Kunstmatige Intelligentie nog in de kinderschoenen.

Veel vooraanstaande hogescholen hebben de cursussen in hun curriculum geïntroduceerd door getuige te zijn van de toenemende populariteit en vraag.

En het zijn niet alleen de wetenschappelijke hogescholen of technische hogescholen, maar ook andere onderwijsinstellingen doen hetzelfde. Terwijl je ernaar uitkijkt om carrière te maken in kunstmatige intelligentie, zul je ook de uitdrukking ‘Machine Learning’ tegenkomen.

Waarin verschilt kunstmatige intelligentie van machine learning?

Hoewel we deze termen vaak samen horen, zijn AI en machine learning twee verschillende termen en moeten ze niet met elkaar verward worden. En vaak maakt hun onderling uitwisselbaar gebruik het nog verwarrender voor degenen die de ware betekenis van deze termen proberen te begrijpen. Een andere verkeerde perceptie over deze twee is dat ze in een soortgelijk patroon werken.

In werkelijkheid is AI het concept om machines te maken die menselijk gedrag kunnen nabootsen en taken slim kunnen uitvoeren.

Machine Learning daarentegen is een toepassing van AI die draait om het idee om alle toegang tot informatie en data aan de machines te geven, zodat ze alles zelf kunnen leren.

De werking van AI is om de kans op succes te vergroten zonder veel aandacht te besteden aan nauwkeurigheid. Machine Learning doet het tegenovergestelde door te focussen op nauwkeurigheid en geen rekening te houden met het slagingspercentage.

Carrièremogelijkheden voor kunstmatige intelligentie

Nu je het verschil weet tussen Machine Learning en AI, moet je de carrièremogelijkheden verkennen. Er is ook een schatting dat de carrièremogelijkheden zullen toenemen tot 2,3 miljoen posities in 2030. AI is en blijft bijdragen aan nieuwe kansen op werk in de tech-industrie.

Dus als je carrière wilt maken in kunstmatige intelligentie, zijn er een paar cursussen waaruit je kunt kiezen:

  1. Onderzoek naar machinaal leren

  2. Programmeur van videogames

  3. Data scientist

  4. Software ontwikkelaar

  5. Robotica Programmeur

  6. Business Intelligence-ontwikkelaar

  7. Analist datamining

  8. Onderzoekwetenschapper

  9. Militaire diensten

De reikwijdte van kunstmatige intelligentie neemt met de dag toe en er zijn veel carrièremogelijkheden die u eromheen kunt kiezen. Als je een grondige kennis hebt van AI, kun je uitkijken naar het werken voor grote bedrijven zoals Google, Amazon, Facebook, Uber, Microsoft, IBM, enz.

Hoe een kunstmatige-intelligentiecertificering je carrière helpt?

Als je je wilt inschrijven voor een programma, moet je controleren of je ervoor in aanmerking komt. Voor AI moet je vaardigheden hebben op zijn minst wiskunde en informatica.

Als AI nieuw voor je is, moet je beginnen met wiskunde en kiezen voor cursussen voor machine learning. Je moet ook beschikken over programmeervaardigheden en een basiskennis van algoritmen. Als je al de ervaring of expertise hebt om programmeur te zijn, kun je meteen beginnen met coderen en algoritmen.

En welke hogeschool of instelling je ook kiest voor een AI-cursus in Canada, je moet bereid zijn om iets nieuws te leren tijdens je hele carrière in AI. Aangezien machines niet stoppen met leren, waarom zou u dat dan wel doen?

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie