Kunstmatige intelligentie: de nieuwe speler in technologie

Kunstmatige intelligentie: de nieuwe speler in technologie

Kunstmatige intelligentie betekent het stimuleren van menselijke intelligentie in machines door ze te programmeren om als mensen te denken en te handelen. Het verwijst ook naar machines die acties kunnen uitvoeren zoals een menselijk brein, zoals het oplossen van problemen. Het moet in staat zijn om acties te rationaliseren en uit te voeren om een ​​specifiek doel te bereiken. Het omvat machine learning, waarbij computerprogramma’s automatisch leren en zich aanpassen aan veranderende gegevens zonder menselijke tussenkomst. Deep learning stelt deze machines in staat om automatisch te leren door gegevens zoals afbeeldingen, tekst en video’s te absorberen.

Soorten kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie wordt onderverdeeld in zwakke en sterke intelligentie. Systemen met een zwakke intelligentie kunnen slechts één taak tegelijk uitvoeren. Persoonlijke assistenten zoals Alexa en Siri vallen onder deze categorie.

Systemen met sterk zijn complex, gecompliceerd en kunnen taken als mensen uitvoeren. Ze zijn zo geprogrammeerd dat ze situaties aankunnen zonder menselijke tussenkomst.

Toepassingen van kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie heeft toepassingen in verschillende sectoren en industrieën. In de zorg worden testen gedaan met AI, waar ze verantwoordelijk zijn voor het doseren van medicijnen aan patiënten en het uitvoeren van operaties in de operatiekamer. Zelfrijdende auto’s worden de laatste tijd een enorme hit. Gedreven door AI, moeten deze auto’s beslissen over hun acties, aangezien de resultaten afhankelijk zijn van hun acties. De computersystemen van deze zelfrijdende auto’s moeten rekening houden met de externe gegevens en dienovereenkomstig handelen om een ​​aanrijding te voorkomen.

Een andere industrie waar kunstmatige intelligentie aanwezig is, is de bank- en financiële sector. Het wordt gebruikt om de fraudedetectieafdelingen van banken te helpen door verdachte activiteiten zoals ongebruikelijke pintransacties en grote stortingen te signaleren. Het maakt het gemakkelijker om de vraag naar en het aanbod van effecten in te schatten, wat de handel gemakkelijker maakt.

Spraakherkenning is de mogelijkheid om menselijke spraak te verwerken in een geschreven formaat met behulp van natuurlijk leerproces. Het is opgenomen als de functie voor spraakinvoer in tal van mobiele apparaten. Online chatbots vervangen menselijke correspondenten in de klantenservice door gebruikers het probleem te laten kiezen waarmee ze worden geconfronteerd zodat de chatbot deze kan begrijpen, en vervolgens antwoorden biedt op basis van zijn begrip van de problemen van de gebruiker. Computervisie is een AI-technologie waarbij computers informatie kunnen ontlenen aan afbeeldingen, onder andere tekst, en op basis van deze informatie kunnen handelen. Met convolutionele neurale netwerken wordt het gebruikt bij het taggen van foto’s, radiologische beeldvorming en vele andere industrieën.

AI-algoritmen kunnen gegevenstrends ontdekken die kunnen worden gebruikt in cross-sellingstrategieën met behulp van gegevenspatronen van consumentengedrag uit het verleden. Add-ons aan het einde van het afrekenproces zijn ook afhankelijk van AI-algoritmen.

Waarom kunstmatige intelligentie studeren?

Het bestuderen van AI bereidt iemand voor om een ​​software-ingenieur te worden die geïnteresseerd is in het onderzoek van neurale netwerken, kwantum kunstmatige intelligentie en mens-machine-interfaces. Mensen kunnen ook als software-ingenieurs voor bedrijven werken door aanbevelingslijsten te maken voor winkelen en enorme datasets te verwerken. Een opleiding in AI biedt de mogelijkheid om een ​​hardware-ingenieur te worden die robots ontwikkelt voor thuishulp of elektronische parkeerassistenten. AI als vakgebied bestond tien jaar geleden nog niet en groeit zelfs vandaag de dag voortdurend. Er wordt erkend dat AI het vermogen heeft om veel van ‘s werelds huidige en toekomstige problemen op te lossen. Het is een vakgebied dat voortdurend in ontwikkeling is en er zijn kansen op een baan, die in de toekomst mogelijk gemeengoed worden.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie