Kunstmatige intelligentie – Een grap begrijpen en reageren met een andere

Kunstmatige intelligentie – Een grap begrijpen en reageren met een andere

Kunstmatige intelligentie wordt steeds beter, binnenkort zullen AI-software-ingenieurs systemen voor het herkennen van grappen maken, waarbij de computer ironie begrijpt en weet wanneer de mens een grap vertelt, en vervolgens beantwoordt met een eigen grap, misschien een grap makend van Kras.

Het systeem zou voorgeladen zijn met alle grappen die de menselijke interactie in alle culturen gemeen hebben. Het zal er een kunnen kiezen die hoogstwaarschijnlijk niet is gehoord door de mens met wie ze op dat moment werken; zet ook in het geheugen dat het aan die persoon is verteld, zodat het het niet herhaalt.

Wauw, dit wordt snel ingewikkeld, nietwaar, en dit is precies waarom het niet volledig is bereikt. Humor is een enorm struikelblok geweest voor menselijke stemherkenning en kunstmatige intelligentiesystemen, maar het is iets waar mensen aanleg voor hebben. Toch werken ze aan deze uitdaging en we zullen het binnen 5 tot 10 jaar zien, de mensen van de AI-software zullen dat probleem gelikt hebben.

Dit betekent vooruitgang voor menselijke metgezellen voor langdurige ruimtevluchten, hulp bij rehabilitatie en het verlichten van de spanning van mensen die naast robotpartners of assistenten werken, terwijl de overgang van robot- en menselijke werkers plaatsvindt. Omdat robots met mensen gaan werken en mensen helpen, zal het nodig zijn om de vrede te bewaren om samenwerking te bevorderen.

Sommigen beschouwen het programmeren van humor als de ultieme prestatie voor kunstmatige intelligentie en dit is misschien een punt dat mensen hun kunstmatige-intelligente assistenten als een van hen accepteren. De toekomst komt, en het zal niet lang meer duren.

Bron: Lance Winslow

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie