Kunstmatige intelligentie: een stap vooruit naar een gemakkelijk leven

Kunstmatige intelligentie: een stap vooruit naar een gemakkelijk leven

Kunstmatige intelligentie, een term die zichzelf tentoonstelt, wordt bij het horen van iets gedacht waarvan het bestaan ​​noch om ons heen, noch ergens op deze aardbol is.

Tegenwoordig wordt de band tussen een leven en de technologie elke dag sterker met de vooruitgang van de softwareontwikkeling van kunstmatige intelligentie. De technologieën die verband houden met AI worden meestal gebruikt in het bedrijfsleven, bedrijfstrainingen, huishoudelijke taken, onderwijs enz.

Als we onze oogleden aan de andere kant draaien, zullen we kunnen opmerken dat de kans op door de mens gemaakte fouten veel is afgenomen met de nieuwste ontdekkingen van het AI-domein. Als wezen zijn we ons allemaal bewust van een feit dat “mannen een standbeeld van fouten zijn”. Integendeel, de machines zijn de experts in hun respectievelijke vakgebieden. In feite werken deze feilloos, tenzij ze worden opgemerkt door een storing.

Dus vanaf de volgende paragraaf gaan we kijken hoe de kunstmatige intelligentie heeft geleid tot een gemakkelijker leven door het vermenselijken van technologie. Laat je eerst weten over het woord ‘humaniseren’, het is de manier om de intelligentie aan de machine te schenken, vergelijkbaar met mensen.

Laten we beginnen:

• Slimme mobiele telefoon

We weten allemaal dat de mobiele telefoons elke seconde slimmer worden en weet je wat, het is de enige conclusie van het gebruik van virtuele hulpmiddelen. Dit is eigenlijk een geweldige uitvinding waarmee gebruikers de dingen voor elkaar kunnen krijgen door de relevante termen uit te spreken.

Hier is het belangrijkste object dat je aandacht trekt de technologie, het geschenk van kunstmatige intelligentie. Een mobiele telefoon is slechts een glimp van de inauguratie, er is veel meer te zien dat moeilijk te voorspellen is.

• Winkelen op het web

Meestal hebben we gemerkt dat tijdens het surfen op een van de sites de lijst met onze gewenste producten op ons scherm begint te verschijnen. Bovendien worden de items die door ons onontgonnen lijken, ook voor ons zichtbaar. Heb je ooit aan hetzelfde gedacht? Waarom gebeurt zoiets meestal? Waarom gedragen de websites zich als een mens? Wacht! Wacht! Wacht! Het antwoord hiervan kennen we al.

In feite worden de AI-algoritmen gebruikt bij de ontwikkeling van dergelijke sites. Tijdens het browsen dienen deze onze voorkeuren en dit brengt ons een geweldige oefening.

De hele e-commercewereld kan enorme inbreuk maken op hetzelfde systeem.

• Gezichtsherkenningssysteem

Deze functie is misschien geen onbekende voor u. Maar toch, je moet het grondig kennen. Als het gaat om een ​​niet-aantastbare beveiliging, komt de gezichtsherkenningssoftware als een traditie. Het is niet nodig om wachtwoorden herhaaldelijk in te voeren om in te loggen. Toon gewoon je fascinerende gezicht aan het systeem en ja, het zal je toelaten om binnen te komen.

Beveiligingssystemen voor wachtwoorden waren ooit ook het beste, maar met de vooruitgang van deze aarde had ook de technologie een innovatieve stap vooruit nodig.

Behalve het feit van “identieke tweelingen”, is er een bekend gegeven dat deze gezichtsherkenningssystemen ons nooit in de steek zullen laten. Dus, om van hetzelfde te profiteren, nemen veel particuliere bedrijven, sociale sites, veiligheidsinstanties en ook de regeringsgebieden hetzelfde mee.

• Machine dicteren

Synoniem van hetzelfde, het Window Speech Recognition-systeem blijkt ook een van de onverslaanbare beveiligingssystemen te zijn. Het is gewoon verplicht om een ​​training te volgen en daarna zal het een kaliber bereiken om je stem ook in een menigte te herkennen. Het zal volgen met een uitvoer door de teksten of een progressieve taak.

De belangrijkste werking hierachter is simpelweg de conversie-efficiëntie, de transformatie van de gesproken woorden in de geschreven vorm. Deze revolutionaire vooruitgang heeft veel werk van de gebruiker tot zinken gebracht.

Dit is niet veel, aangezien de AI-onderzoekers nog steeds hard werken voor de vooruitgang ervan. Dit zal resulteren in de hervorming van de machinewereld. Binnenkort, in een specifieke seconde, zal een bepaalde taak worden bereikt door simpelweg je uit te spreken.

• Beveiligingssysteem voor uitzetten

Vlak voor het verstrijken van de tijd werden de diefstalmeldingen gedaan ondanks de geïnstalleerde camera’s op de betreffende locaties of het nu een woonwijk is of de fabriekslocatie.

Tegenwoordig heeft dit geen dergelijke afdrukken, vanaf nu is de kunstmatige intelligentie een gezondheidsdrank gebleken voor de videobewaking. Nu wordt de detectie automatisch gedaan en in het geval dat een ongeluk wordt opgevangen, wordt het beveiligingshoofd onmiddellijk en opnieuw gerapporteerd, op zichzelf.

We zouden de AI erg dankbaar moeten zijn, aangezien deze ook zijn helpende hand biedt voor onze veiligheid. Evenzo worden dergelijke voordelige systemen aan de wegen geschonken net nadat er minder formaliteiten zijn vervuld.

• Solar Bursts Felt-systeem

In het afgelopen jaar heeft de nieuwskop van verbrijzelende zonnestormen ons van binnenuit geschokt. De zon geeft geboorte aan de fakkels, wat een chaos voor de aarde betekent. Maar dankzij onze bekwame uitvinders hebben ze een methode van de leermachine bedacht. Het noteert alleen de oorsprong en blijkt tot slot de deskundige voorspellers te zijn van onderscheidende parameters van overstraling.

Bovendien zal deze machine ook verschrikkelijke tsunami’s en aardbevingen voorspellen die de wezens zullen helpen door veel rampen te voorkomen.

• Auto-aangedreven auto

De evolutie van de zelfrijdende auto werd veroorzaakt om de ongevallen te vermijden. Deze auto rijdt zelf, maar te veilig, we moeten hem alleen naar ons bestemmingspad voeren. Het geïnstalleerde systeem van de auto krijgt het pad voorgeprogrammeerd en brengt je veilig op het geregistreerde punt.

Het is niet het einde hier, er moet ook een andere ethiek in het systeem van dit soort auto worden geïnstalleerd. Op dit moment dromen we er misschien van om in de auto te zitten en hem robotachtig te laten rijden.

• Geprogrammeerde schrijversrobots

Een andere frisse en baanbrekende uitvinding van de gespecialiseerde ontwikkelaars is de “robot”, die is gevuld met de mogelijkheden van kopiëren en schrijven. Dysgraphia, een naam voor de kinderen die niet kunnen schrijven, zal er voordeel uit halen. Het enige wat je als gebruiker hoeft te doen is verschillende schrijfstijlen in te voeren.

Hierdoor kunnen we ons een wereld voorstellen met “schrijvende handicapvrije kinderen”.

Sommige robots zijn geassembleerd om de huishoudelijke taken uit te voeren, zoals schoonmaken, koken, enzovoort. Deze zijn als “een altijd gewild cadeau” voor de huisvrouwen. Dezelfde worden op de werkplekken gebruikt door de programmering te wijzigen.

Afgezien van de bovenstaande punten, zijn er meer toepassingen van kunstmatige intelligentie die comfort toevoegen aan het leven van een gewone man. Er zijn er maar weinig die in deze wereld aan de gang zijn om een ​​​​geboorte te krijgen.

Bron: Subhani Mishra

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie