Kunstmatige intelligentie en e-commerce: toepassingen en kansen

Kunstmatige intelligentie en e-commerce: toepassingen en kansen

Met de opkomst van online retailers is ook de onderlinge concurrentie toegenomen. Met hun vele aanbiedingen en productkortingen concurreren retailers om een ​​voorsprong op hun concurrentie te hebben. AI kan het nieuwe wapen zijn voor online retailers.

Toepassingen van AI in klantervaring in e-commerce

Personalisatie biedt klantspecifieke aanpassing van hun reis in een online winkelwebsite op basis van de informatie van de gebruiker die door de website wordt verzameld en opgeslagen, zoals gebruikerslocatie, browsegeschiedenis, apparaat en het besturingssysteem, en de tijd die de gebruiker op elke pagina doorbrengt. Hoe meer een gebruiker interactie heeft met de website, hoe relevanter de gepersonaliseerde ervaring zal zijn. Het biedt tijdige berichten en waarschuwingen die van belang kunnen zijn voor de gebruiker. Met kennis van de gegevens van gebruikers en hoe ze deze kunnen gebruiken, kunnen online retailers hun website-interface wijzigen, meldingen verzenden over de meest gevraagde producten of producten die de gebruikers hebben bekeken maar niet hebben gekocht, en tijdslimieten bieden voor de meest gewilde producten.

Persoonlijke assistenten op basis van AI op websites voor online detailhandel bieden antwoorden op eenvoudige vragen van klanten, informeren de klant over de status van een bestelling of vinden een product uit de voorraad dat overeenkomt met de productbeschrijving van de klant. Chatbots verkorten de reactietijd omdat ze direct antwoorden geven en minder tijd kosten dan menselijke correspondenten, waardoor de gebruikersretentie wordt vergroot door middel van herinneringen en meldingen en mogelijkheden voor upselling door de gepersonaliseerde aanpak.

Beeldherkenning is een enorme hit onder gebruikers van online winkels, omdat het helpt om de reis van de klant te verkorten en door te gaan naar de kassa wanneer de klanten precies vinden wat ze willen. Connected home-applicaties hebben de manier veranderd waarop aankopen worden gedaan. Spraakassistenten zoals Alexa, aangedreven door AI, kunnen aankooptaken uitvoeren, zoals het toevoegen of verwijderen van artikelen, het controleren van de artikelen in de winkelwagen, het uitchecken, het opnieuw bestellen van een eerdere bestelling, het bekijken van de verzendstatus en het controleren van de beschikbaarheid van een product.

Tools voor het genereren van AI-inhoud helpen bij het maken van productbeschrijvingen zodat gebruikers hun keuzes kunnen maken. AI kan neprecensies in online winkels aanpakken, omdat neprecensies gebruikers er soms van weerhouden een product te kopen.

Toepassing van AI in Inventory Services

Door AI aangedreven technologieën kunnen nauwkeurige informatie leveren die kan worden gebruikt bij verkoopprognoses, wat een cruciale kans is om te verstoren. Het beschikken over het vermogen of de technologie om de voorraad die op een bepaalde datum is verkocht nauwkeurig te voorspellen en informatie uit het verleden over de verkoop van het product te gebruiken, helpt de voorraad efficiënt te beheren en hoge kosten te besparen. Het hebben van een dergelijke planning is essentieel, vooral als het artikel bederfelijk is, zoals groenten en transportkaartjes, die waardeloos zijn als ze niet binnen een bepaalde periode worden verkocht. AI kan de verkoopafdeling helpen bij het nemen van beslissingen over verkoop door informatie te verstrekken over parameters zoals het meest populaire en minst populaire artikel in een bepaalde periode, producten die op een bepaalde dag met succes kunnen worden gepromoot, de impact van sport- en culturele evenementen op de verkoop en de verkoopkans om inzicht te krijgen in een kortetermijnomzet.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie