Kunstmatige intelligentie en het belang ervan vanuit het loopbaanperspectief

Kunstmatige intelligentie en het belang ervan vanuit het loopbaanperspectief

Kunstmatige intelligentie, of eenvoudigweg AI genoemd, zoals de naam al doet vermoeden, is de intelligentie die door de machines wordt getoond. Door intelligentie te verwerven, hoewel kunstmatig, zullen de machines in staat zijn te werken en te reageren als mensen. Tegenwoordig wordt de bestaande kunstmatige intelligentie aangeduid als smalle of zwakke AI. Het toekomstige doel van de onderzoekers is om algemene of sterke AI te creëren met het vermogen om bijna elke waarnemingstaak uit te voeren. Tegelijkertijd wordt de toekomstige reikwijdte ervan groter en ook de nieuwsgierigheid van de individuen naar dit veld. De personen met interesse in kunstmatige intelligentie, machine learning of deep learning kunnen kiezen voor een carrière in deze technologie. Nu de reikwijdte van deze technologie elke dag groter wordt, zal ook de vraag naar machine learning-ingenieurs, machine learning-onderzoekers en AI-ontwikkelaars toenemen en daarmee ook de carrièremogelijkheden.

Het is een onvermijdelijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden en heeft het vermogen om ons leven te veranderen door zijn dagelijkse diensten. Er zijn verschillende grote sectoren die al zijn begonnen met het gebruik van AI, zoals gezondheidszorg, auto’s, taalverwerking, enz. Veel grote bedrijven zoals Microsoft, Amazon, Facebook, Apple hebben de waarde van deze technologie geïdentificeerd en zijn van plan meer en meer te investeren in hun machine learning-technologieën vooruit te helpen. Hier zullen we de bepaalde voordelen bespreken die het heeft gebracht voor de verschillende industrieën en dus voor ons leven. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

1. Problemen oplossen: dit is de meest elementaire toepassing van AI, waar het kan worden gebruikt om kritieke en complexe problemen op te lossen, net als mensen.

2. Medische wetenschappen: In de medische wetenschap wordt AI gebruikt om virtuele persoonlijke gezondheidsassistenten te creëren die onderzoek en analyse kunnen uitvoeren. Er worden ook bots voor de gezondheidszorg ontwikkeld om 24/7 klantenondersteuning en assistentie te bieden.

3. Data-analyse: AI kan worden toegepast om data-analyse te verbeteren, algoritmen sneller te ontwikkelen met de transactiegegevens en nieuwe data-inzichten te leveren, waardoor bedrijfsprocessen worden verbeterd.

4. Lucht- en ruimtevaartindustrie: bijna elke activiteit die wordt uitgevoerd om het luchtvervoer te beheren, is gebaseerd op kunstmatige-intelligentietechnieken. Er wordt veel software gebruikt bij luchtvervoersactiviteiten, waarvan de meeste zijn ontworpen met behulp van AI. Het voortbestaan ​​van luchtvervoer zonder AI is ondenkbaar.

5. Gaming Arena: met de evolutie van AI zijn videogames gevorderd door gaming-bots te bieden die zich kunnen gedragen en spelen als echte spelers en je kunt het spel starten zonder te wachten tot andere spelers met je spelen.

6. Naast de bovengenoemde toepassingen kan deze technologie ook worden gebruikt in honderden andere toepassingen zoals spraakherkenning, beeldverwerking, vision-systemen, handschriftherkenning, enz.

Ondanks al zijn voordelen en toepassingen, is het ook een grote zorg dat AI een potentiële bedreiging kan vormen voor het voortbestaan ​​van de mens. Als intelligente systemen in verkeerde handen vallen, kunnen ze een grote bron van vernietiging zijn. Waar autonome voertuigen een groot voordeel van deze technologie kunnen zijn, kunnen autonome wapens een potentiële bedreiging vormen. Met de juiste zorg en controle kunnen we deze technologie echter op een positieve manier gebruiken en gebruiken om de toekomst van de mensheid vorm te geven.

Bron: Nitika Sawhney

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie