Kunstmatige intelligentie in computers

Kunstmatige intelligentie in computers

Kunstmatige intelligentie is de tak in de informatica die tot doel heeft machines te ontwikkelen die zich gedragen zoals mensen met zijn intelligentie werken. Het woord kunstmatige intelligentie werd in 1956 bedacht door John McCarthy aan het Dartmouth College. Kunstmatig-intelligente computers zullen in staat zijn om zelf programma’s te schrijven als ze in een moeilijke situatie terechtkomen. Ze hebben ook de mogelijkheid om verschillende programma’s en methoden uit te proberen om hun doel te bereiken. Als ze een fout tegenkomen, wordt deze in het geheugen opgeslagen en zullen ze nooit meer dezelfde fout maken. Een geweldige service is dat de fout die ze maken naar alle andere AI-computers wordt gestuurd die aan hen zijn gekoppeld, zodat zij diezelfde fout ook niet maken.

Naarmate de technologie vordert, zal het op kunstmatige intelligentie getrainde systeem meer diensten leveren, zoals zelfrijdende auto’s, zelfbestuurde vliegtuigen, zakelijke telefoonsystemen enz. Veel gecompliceerde taken zoals weersvoorspelling en aandelenhandel kunnen ook door deze computers worden uitgevoerd. De toekomst van kunstmatig getrainde computers kan niet worden voorspeld. Wetenschappers proberen computers te maken die de intelligentie van mensen kunnen verslaan. De kunstmatige intelligente toekomstige computer kan het leven van mensen veranderen; ze proberen computers te maken die menselijke spraak kunnen begrijpen en zelfs de intelligentste mens in het schaken te verslaan.

Investeringen voor onderzoek op het gebied van AI nemen toe. Dit komt omdat ze zich bewust zijn van de mogelijke uitkomst van dergelijke onderzoeken. De effectiviteit van het mogelijke kunstmatig getrainde systeem is onvoorstelbaar. Maar het is zeker dat de onderzoekers met een resultaat zullen komen om tijd en arbeid te besparen. Onlangs heeft het Pentagon ongeveer negenentwintig miljoen dollar op dit gebied geïnvesteerd om systemen te trainen om hun ambtenaren te helpen. Er zullen ook veel controverses opduiken, samen met de toekomstige technologische hoogten die worden verworven door kunstmatig getrainde systemen.

Bron: Nasrin S

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie