Kunstmatige intelligentie in Salesforce

Kunstmatige intelligentie in Salesforce

Volgens John McCarthy, de vader van kunstmatige intelligentie, is een AI “de wetenschap en het ontwerp van het maken van intelligente machines, met name intelligente pc-programma’s”.

Kunstmatige intelligentie is een manier om een ​​computerrobot of software intelligent te laten denken zoals een intelligent mens denkt. Kunstmatige intelligentie (AI) is het concept om machines te laten “denken als mensen”.

AI heeft een enorm effect op je leven. Of je je nu bewust bent of niet, het heeft je levensstijl al beïnvloed en het is zeer waarschijnlijk dat het de komende jaren zal groeien.

Hier zijn enkele voorbeelden van AI die u al in uw dagelijks leven gebruikt:

• Uw persoonlijke assistent Siri – Het is een intelligente digitale persoonlijke assistent op verschillende platforms (Windows, Android en iOS). Het biedt u assistentie wanneer u daarom vraagt ​​met uw stem.

• Slimme auto’s – de zelfrijdende auto van Google en de “automatische piloot”-functie van Tesla zijn twee voorbeelden van kunstmatige intelligentie.

• Aanbevolen producten of aankoopvoorspelling – Grote retailers zoals Amazon bevelen u de producten aan, sturen coupons naar u, bieden kortingen aan, richten advertenties op basis van de aankopen die u eerder had gedaan door een voorspellend analysealgoritme.

• Muziek- en filmaanbevelingsservices – Pandora en Netflix bevelen muziek en films aan op basis van de interesse die je hebt geuit en beoordelingen die je in het verleden hebt gemaakt.

Andere eenvoudige voorbeelden van AI die ons dagelijks leven beïnvloedt, zijn:

– Facebook biedt aanbevolen fototags, met behulp van gezichtsherkenning.

– Amazon biedt aanbevolen producten aan met behulp van machine learning-algoritmen.

– Waze (een GPS- en kaarten-app) optimale routes, allemaal met één klik op de knop.

– Spotify kent mijn muziekvoorkeuren en stelt gepersonaliseerde afspeellijsten voor mij samen.

Volgens Marc Benioff gaat AI de bedrijfswereld beïnvloeden, werknemers zullen sneller, slimmer en productiever zijn. Hij leert van de gegevens. Uiteindelijk zal het begrijpen wat klanten willen voordat ze het weten, en het kan een game-changer zijn in de CRM-industrie.

Salesforce kocht al in 2014 productiviteits- en machine learning-startups RelatedIQ, Metamind en Tempo AI.

AI (Kunstmatige Intelligentie) in salesforce gaat niet over tijdreizende robots die ons proberen te doden, of kwaadaardige machines die mensen gebruiken als batterijen in gigantische fabrieken. Hier hebben we het niet over enkele zomerse blockbusters, we hebben het over de salesforce AI die uw dagelijkse ervaring slimmer zal maken, door dagelijkse voorspellende intelligentie in uw apps in te bedden.

Dus, wat is AI?

AI is geen killer-robot; het is moordende technologie.

Kunstmatige intelligentie (AI) is het concept waarbij machines “denken als mensen” – met andere woorden, taken uitvoeren zoals redeneren, plannen, leren en taal begrijpen.

Klantgerichte AI: Salesforce Einstein

Salesforce richt zich op het creëren van een platform voor het oplossen van klantproblemen in Sales, Service, Marketing en IT op een geheel nieuwe manier door gebruik te maken van Salesforce Einstein.

Salesforce Einstein is ingebouwd in de kern van het Salesforce Platform. Hiermee kan iedereen klikken of code gebruiken om AI-aangedreven apps te bouwen.

Met Salesforce Einstein hebben we antwoord op dit soort vragen:

– Weet u zeker dat u uw klanten bedient door de juiste klant?

– Weet u zeker dat uw klanten diensten op het juiste kanaal krijgen?

– Klopt het dat u het juiste artikel op het juiste moment aan de juiste klant aanbiedt?

– Is het juist om te zeggen dat u het juiste kanaal gebruikt om uw producten op het perfecte moment met de beste inhoud op de markt te brengen?

Salesforce Einstein is uw datawetenschapper

Einstein is alsof je je eigen datawetenschapper hebt die toegewijd is om AI naar elke klantrelatie te brengen. Het leert van al uw gegevens – CRM-gegevens, e-mail, agenda, sociaal, ERP en IoT – en levert voorspellingen en aanbevelingen in de context van wat u probeert te doen.

AI heeft de mogelijkheid om CRM te transformeren met behulp van Salesforce Einstein

– Verkopers kunnen meer tijd besteden aan het bezoeken van klanten, niet aan het invoeren van gegevens in CRM.

– Verkopers kunnen nu de behoefte van de klant beter begrijpen en wanneer ze die nodig hebben.

– Verkopers kunnen sneller deals sluiten door de volgende stap voor elke klant te voorspellen.

– Een servicemedewerker kan de klant een oplossing voorstellen nog voordat hij erom heeft gevraagd.

– Service agent kan op het juiste moment cross-sell aanbieden aan de juiste klant.

– Marketinggebruiker kan gemakkelijk de juiste klant op het juiste moment bereiken.

– Marketinggebruikers weten wie de beste doelgroep zou kunnen zijn voor elke campagne.

– Hij kan de klantbehoefte gemakkelijk identificeren, zodat hij elke klant de perfecte inhoud levert.

Salesforce Einstein stelt iedereen in staat nieuwe manieren te ontdekken, resultaten te voorspellen en zo te helpen bij het nemen van beslissingen, volgende stappen aan te bevelen en de meeste van uw activiteiten te automatiseren, zodat u het grootste deel van uw tijd kunt besteden aan het opbouwen van een sterke relatie met klanten in plaats van invoer in het systeem.

Wat zal AI me geven dat ik nog niet had?

Voorspellend scoren – Voorspellend scoren van leads geeft elke verkooplead een score die de kans weergeeft dat het zal worden omgezet in een kans. Je krijgt ook de redenen

achter de score – bijvoorbeeld de leadbron, de industrie of een andere factor is een bijzonder sterke indicator dat een lead al dan niet zal converteren.

Forecasting -AI kan ook worden gebruikt om de toekomstige waarde van iets te voorspellen, zoals een aandelenportefeuille of een vastgoedinvestering. Als u een verkoopmanager bent, kan AI uw driemaandelijkse boekingen voorspellen en u van tevoren laten weten of uw team op schema ligt om zijn quotum te halen.

Aanbevelingen – Iedereen die online winkelt, weet dat AI suggesties doet voor winkelaankopen, maar het kan ook slimme aanbevelingen doen voor elke andere product- of servicecategorie, van bedrijfssoftware tot belastingadvies tot vrachtcontainers. En AI kan ook andere dingen dan producten aanbevelen, bijvoorbeeld welke whitepaper je een prospect moet e-mailen om je kans om een ​​deal te sluiten te optimaliseren.

Wie kan AI in de onderneming gebruiken

Iedereen in de organisatie kan eenvoudig AI gebruiken om hun gegevens te analyseren, volgende stappen te voorspellen en te plannen, en hun taken en beslissingen te automatiseren. Met Einsteins uitgebreide AI voor CRM:

• Sales kan anticiperen op volgende kansen en de verwachtingen van de klant overtreffen door te weten wat een klant nodig heeft voordat de klant dat doet

• Service kan proactieve service leveren door te anticiperen op gevallen en problemen op te lossen voordat ze problemen worden

• Marketing kan voorspellende trajecten creëren en klantervaringen personaliseren als nooit tevoren

• IT kan overal intelligentie inbedden en slimmere apps maken voor medewerkers en klanten

Wat is machinaal leren

Machine learning is de belangrijkste drijfveer van AI. Het is het concept om computers te laten leren van gegevens met minimale programmering.

Bron: Allie Laine

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie