Kunstmatige intelligentie in slimme steden – hoe maakt het de stad slimmer?

Kunstmatige intelligentie in slimme steden – hoe maakt het de stad slimmer?

Slimme steden zijn steden die verschillende soorten elektronische IoT gebruiken om gegevens te verzamelen en deze gegevens vervolgens te gebruiken om activa en middelen efficiënt te beheren. Pune is een slimme stad in India; burgers die in Pune wonen, hoeven niet te vertrouwen op traditionele vormen van communicatie met hun lokale nutsbedrijven en dienstverlenende instanties. Dit heeft de moeite van het reizen naar lokale bestuursafdelingen weggenomen en heeft de noodzaak voor lange wachtrijen en registratieprocessen volledig geëlimineerd. De Pune Municipal Cooperation (PMC) gebruikt kunstmatige intelligente chatbots om deze processen op weg te helpen.

Hier zijn een paar manieren waarop we AI kunnen gebruiken om steden slimmer te maken:

1. Chatbots zijn zeer nuttig gebleken bij het navigeren door de overheidssector, wat leidt tot eenvoudige en effectieve workflows. Elke slimme stad is ontworpen om een ​​specifiek probleem op te lossen, en daarom heeft elke slimme stad andere missies en doelstellingen. In de context van India werd een missie gelanceerd voor het ontwikkelen en vestigen van 100 slimme steden om een ​​duurzame omgeving en infrastructuur te bieden aan haar inwoners. Het is fysiek niet mogelijk voor menselijke agenten om ook een groot aantal vragen te verwerken. Er is duidelijk een scheiding tussen de bevolking en het lokale lichaam in veel dorpen en steden. In dit geval kan automatisering enkele veelvoorkomende dagelijkse hindernissen oplossen.

Kunstmatige intelligentie kan worden gebruikt om de dagelijkse communicatiepatronen te begrijpen. Tussen bellen en chatten is er een trend dat consumenten en klanten de voorkeur geven aan het gebruik van chatbots. Zelfs populaire retailmerken zijn AI-chatbots gaan gebruiken als onderdeel van hun conversatiemarketinginspanningen om hun klanten een persoonlijke ervaring te bieden. Dit draagt ​​niet alleen bij aan het behoud van klanten, maar het is ook waarschijnlijker dat een aanvraag wordt omgezet in een deal.

2. Adaptieve verkeerslichten zijn toegepast in steden als Los Angeles, San Antonio en Pittsburgh. Deze technologieën gebruiken realtime gegevens om de timers op verkeerslichten te wijzigen om de verkeersstroom aan te passen. Hierdoor zijn de reistijden voor stadsbewoners met 10 procent verbeterd en in sommige gebieden met verouderde verkeerslichten met 50 procent. Een betere doorstroming maakt het rijden niet alleen veiliger en prettiger, maar kan ook een enorme economische betekenis hebben. Het Texas Transportation Institute heeft de kosten van verkeersopstoppingen geschat op 87,2 miljard dollar aan verspilde brandstof en productiviteitsverlies.

Stadsverkeer kan zeker van invloed zijn op hoe ons leven verbetert. Een betere doorstroming en sensoren kunnen het openbaar vervoer zoals taxi’s, Uber, Lyfts en bussen verbeteren. Dit zou rechtstreeks van invloed zijn op de betaalbaarheid van deze app-gebaseerde taxidiensten, die vaak hoge prijzen hanteren op basis van verkeersomstandigheden en beschikbaarheid van taxi’s. De Massachusetts Bay Transportation Authority en anderen maken gebruik van realtime informatie om nauwkeurige voorspellingen van aankomsttijden beschikbaar te maken voor het publiek. Dit is een game changer en iets dat alleen slimme steden kunnen bewerkstelligen!

3. Bewaking en beveiliging in de toekomst een grote rol gaan spelen in slimme steden. Nvidia voorspelt dat er tegen 2020 over de hele wereld ongeveer 1 miljard beveiligingscamera’s zullen worden gebruikt. Hoewel de plaatsing van beveiligingscamera’s een debat heeft aangewakkerd over privacy en een gemilitariseerde staat, heeft de aanwezigheid van camera’s ook geleid tot verbeteringen in de openbare veiligheid, verminderde misdaadcijfers, en het vangen van terroristen. Helaas zal het aantal camera’s veel meer gegevens produceren dan menselijke operators aankunnen. Machine learning en kunstmatige intelligentie zullen gezichtsherkenning, tracking en andere aspecten van beveiligingsdetectie helpen verbeteren.

Overheidsinstanties ontwikkelen nu middelen om AI-systemen te trainen om specifieke objecten en activiteiten in beelden te identificeren. Er wordt onderzoek gedaan naar realtime monitoring van meerdere videofeeds via een Deep Intermodal Video Analytics-project, uitgevoerd door Intelligence Advanced Research Projects Activity. Nvidia ontwikkelt ook een metropoolplatform dat is ontworpen om deep learning AI te gebruiken om te helpen bij analyse.

4. Water en stroom zijn belangrijke middelen om te beheren in een slimme stad. AI kan worden gebruikt om het stroom- en waterverbruik te stroomlijnen. Google beweert dat AI de stroomvereisten in zijn datacenters met 40 procent heeft verminderd. Steden gebruiken nu smart grids om energie beter te beheren. Microgrids op zonne-energie kunnen worden gebruikt op luchthavens, zoals geïllustreerd door de stad Chattanooga in Tennesee. AI wordt ook toegepast bij watermeting om overtollig water in te dammen en lekken op te sporen.

5. Publieke veiligheid kan een volledige revolutie teweegbrengen als wetshandhavingsinstanties voorspellende modellering en AI-kader toepassen om controles uit te voeren op criminele databases. Nummerplaatlezertechnologie kan ook door de politie worden gebruikt om gestolen auto’s te vinden en verlopen registraties te identificeren. Er zijn natuurlijk privacyproblemen bij het gebruik van voorspellende politiesystemen; niemand wil een sciencefiction-politiestaat zoals de Steven Speilberg-film: Minority Report! Er is nog veel werk aan de winkel voordat deze technologieën effectief voor het publiek kunnen worden gebruikt.

Er is een enorm potentieel voor AI om het leven van bewoners in slimme steden te veranderen. De VS en China hebben de meeste van deze technologieën al in verschillende staten en steden ingezet. Het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat andere landen deze technologieën toepassen om het leven van hun burgers te verbeteren.

Bron: Vinod Subbaiah

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie