Kunstmatige intelligentie voor beveiligingscamerasystemen

Kunstmatige intelligentie voor beveiligingscamerasystemen

In jaren van economische recessie neemt het niveau van vermogenscriminaliteit vaak snel toe. Als u zich zorgen maakt over het waarborgen van het welzijn van uw medewerkers en het beschermen van uw eigendommen, dan kan het installeren van systemen om de beveiliging te verbeteren een verstandige zet zijn. Diefstal en fraude kosten het Amerikaanse bedrijfsleven meer dan $ 40 miljard per jaar.

Het gebruik van beveiligingstoezicht is wijdverbreid geworden omdat meer mensen zichzelf willen beschermen tegen schade. Uit een opiniepeiling van ABC News/Washington Post in 2007 bleek dat 71 procent van de Amerikanen voorstander is van meer videobewaking. In de Verenigde Staten zijn er al meer dan 30 miljoen bewakingscamera’s die wekelijks meer dan 4 miljard uur aan video-opnames maken.

Bij het plannen van een beveiligingscamerasysteem moet men zich afvragen: wat is het doel? Willen we een video-opname zodat deze kan worden teruggekeken in het geval van een anomalie, of willen we de mogelijkheid om realtime te reageren (op een lopende gebeurtenis)? Beide doelstellingen kunnen worden bereikt, maar het systeem zal geavanceerder moeten zijn als het doel is om in realtime te reageren.

Het monteren van videocamera’s is goedkoop, maar het financieren van personeel om de output te observeren is duur. Zoals zoveel problemen kan de oplossing computertechnologie zijn. Computers kunnen het werk niet zelf, maar ze kunnen de beelden analyseren en automatisch een menselijke operator waarschuwen voor elke verdachte gebeurtenis.

“Het is onmogelijk voor gewone stervelingen met oogbollen en hersens om alle informatie die we verzamelen te verwerken”, zegt Stephen Russell, CEO van 3VR.

De vooruitgang met technieken voor kunstmatige intelligentie (AI) is grotendeels te danken aan onze inspanningen om terrorisme te bestrijden. Deze technologie heet “Video-analyse”. Gezichtsherkenningssoftware is al in gebruik in hotels, banken, luchthavens, enz. Deze software is verre van perfect, maar het is een “force-multiplier”, dat wil zeggen, in plaats van 100 mensen die elk 20 videoschermen bewaken, de computersoftwareschermen voor verdacht gedrag, en een enkele mens kan 2000 camera’s bewaken. Het systeem kan worden geïntegreerd met internet, zodat de mens niet ter plaatse hoeft te zijn.

De technologie die door Homeland Security wordt gebruikt, sijpelt door naar systemen die worden gebruikt om bedrijven te controleren. Het is een veel eenvoudigere taak voor de software om verdachte activiteiten in een laadperron of magazijn te detecteren tijdens een periode dat het inactief zou moeten zijn, dan om verdachte activiteiten te bepalen in een drukke omgeving.

Vroeger gedomineerd door inbraakalarmbedrijven en camera-experts, wordt het videobewakingsveld snel een industrie van informatietechnologie-integrators, die een meer geavanceerde benadering kunnen bieden. Volgens een rapport van ABI Research zullen de inkomsten uit bewakingssoftware naar verwachting stijgen van $ 245 miljoen vorig jaar (2008) tot meer dan $ 900 miljoen in 2013.

Het is belangrijk dat we realistisch zijn met onze verwachtingen van videoanalyse. Computers hebben een beperkte visuele intelligentie en kunnen sommige videoanalysefuncties betrouwbaar uitvoeren, maar alleen door de toepassing te beperken. Computers zijn goed in het lokaliseren van mogelijke gebeurtenissen en mensen zijn goed in het valideren van die gebeurtenissen.

Bron: Brian Bradshaw

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie