Kunstmatige intelligentie voor managers: waarom is het belangrijk?

Kunstmatige intelligentie voor managers: waarom is het belangrijk?

Vooruitziende managers kijken naar de voordelen van AI voor de toekomst en passen zich daarop aan. AI helpt carrières vooruit te helpen en snellere bedrijfsresultaten te produceren, waardoor goede managers goed kunnen worden in wat ze doen. Gezien de enorme voordelen die AI heeft ten opzichte van mensen, wordt er vaak naar gezocht om taken die eerder door een mens zijn uitgevoerd met grote precisie en uitstekende resultaten uit te voeren, ongeacht de grootte en het type van de gegevens.

Wat maakt kunstmatige intelligentie aantrekkelijk?

AI kan getallen comprimeren, patronen detecteren en snelle beslissingen nemen op basis van gegevens met een precisie die een mens misschien niet doet. Gezien de mogelijkheid om grote datasets te verwerken en trends en advies te geven waarop actie kan worden ondernomen, kan AI een essentieel hulpmiddel zijn voor elke manager die met kwantitatieve gegevens te maken heeft om beslissingen te nemen. De efficiëntie van computers is zo goed dat naar schatting 40% van de personeelsbeheerders in de financiële sector wordt vervangen door robo-adviseurs.

Elke goede manager zou moeten proberen zijn vaardigheden te verbeteren om te profiteren van AI en zijn vermogen om met enorme datasets om te gaan. Aangezien AI datasets kan verwerken en zonder mankeren antwoorden kan geven, kunnen managers meer tijd en vaardigheden besteden aan besluitvorming. Daarom helpt het leren van AI elke manager om hun carrièremogelijkheden en de waarde van hun organisatie te verbeteren.

Toepassingen van kunstmatige intelligentie in management

OKR’s of doelstellingen en belangrijkste resultaten bieden meer duidelijkheid over resultaten op korte termijn die kunnen worden gemeten. Teams kunnen betere doelen stellen en bereiken wanneer ze AI-gestuurde software gebruiken voor het stellen van doelen. AI biedt inzichten voor teams om hun kwartaalprestaties te optimaliseren door doelen uit voorgaande kwartalen te leren en relaties tussen managementpatronen en -doelstellingen en betrokkenheidspatronen te begrijpen.

Een belangrijk deel van de werkdag van een manager draait om administratieve taken die een manager niet stimuleren. Door AI de administratieve taken te laten doen, kunnen managers zich daarom meer richten op activiteiten met een hogere waarde en prioriteit. AI kan managers informeren over mogelijke wegblokkades in een plan en kan daarvoor zelfs een bijeenkomst organiseren. AI kan zelfs de agenda voor de vergadering opzetten en de juiste mensen uitnodigen en zorgen voor opvolging van acties.

AI helpt managers ook om teamspelers te worden, waardoor ze feedback kunnen geven aan hun teamleden en het niveau van verantwoordelijkheid in het team kunnen verbeteren. Bijna 72% van de werknemers is van mening dat hun prestaties kunnen worden verbeterd met feedback, maar managers hebben niet de tijd, gegevens of gewoonte om regelmatig op feiten gebaseerde feedback te geven. Met chatbots en Natural Language Processing kunnen managers de teamleden identificeren die aan het einde van de week positieve feedback nodig hebben en zelfs feedback geven. Ook kan AI de verbeterpunten onder de teamleden naar voren halen en één-op-één manager-medewerker meetings opzetten.

Chatbots aangedreven door AI kunnen een onschatbare bondgenoot zijn bij projectbeheer, het delegeren en bewaken van de uitvoering van activiteiten, het organiseren van planningen en het detecteren en verminderen van obstakels. De chatbot kan taken toewijzen, statusupdates geven en mogelijke waarschuwingen geven over planningsobstakels. Ze kunnen ook vergaderingen tussen teamleden organiseren op basis van hun beschikbaarheid. Zelfs degenen die traditionele beheertechnieken blijven gebruiken, kunnen overstappen op AI om beheertaken naadloos uit te voeren.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie